10 sundhedsmæssige fordele ved at eje et kæledyr

At eje et kæledyr har mange sundhedsmæssige fordele. Det kan forbedre hjertesundheden, reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme, øge lykken og mindske stress. Men før du adopterer et kæledyr, skal du sikre, at du kan give det den nødvendige opmærksomhed og omsorg.

Vidste du, at der er dokumenterede sundhedsmæssige fordele ved at have et kæledyr? Hvis du er kæledyrsforælder, ved du, at kæledyr altid er glade for at se dig. Udover den daglige glæde kan din hund eller kat også gavne dit helbred og velvære på flere måder.

Kæledyr er familie, og dit forhold til dem kan forbedre dit helbred på flere måder. Denne artikel vil diskutere de videnskabeligt beviste sundhedsmæssige fordele ved at eje et kæledyr. Lad os komme igang.

Hund ligger sammen med en kat

Fysiske sundhedsmæssige fordele ved kæledyrsejerskab

Kæledyr kan bidrage til dit fysiske helbred, og ikke kun fordi de kræver daglig motion og leg. Her er et par fysiske sundhedsmæssige fordele ved at have et kæledyr:

1. Reducer risikoen for hjerte-kar-sygdomme

Mens din kat eller hund kan fylde dit hjerte med kærlighed, giver de videnskabeligt beviste hjertesundhedsfordele, såsom en reduceret risiko for hjertesygdomme, herunder hjerteanfald og slagtilfælde. Ifølge en undersøgelse om kæledyrsejerskab og risikofaktorer for hjertekarsygdomme havde kæledyrsejere i en klinikpopulation lavere risikofaktorer for hjertekarsygdomme. Derudover havde deltagerne i disse undersøgelser ingen forskel i kropsmasseindeks (BMI), selvrapporterede rygevaner eller socioøkonomiske profiler.

En anden undersøgelse viste, at ejerskab af kæledyr kan beskytte mod risici og konsekvenser af hjertesygdomme. Beviser tyder på, at det at eje et kæledyr er forbundet med forbedret overlevelse efter en koronar hændelse som et hjerteanfald.

2. Forbedret generel sundhed og øget aktivitet hos børn

Voksne er ikke de eneste, der nyder godt af ejerskab af kæledyr. Hunde og katte kan forbedre det generelle helbred og samtidig øge aktiviteten hos børn. En undersøgelse viste, at børn i husholdninger med kæledyr er sundere end børn i husholdninger uden kæledyr. De har bedre generel sundhed, højere aktivitetsniveau og forældre bekymrer sig mindre om deres humør og indlæringsevne.

3. Øget aktivitetsniveau

Samlet set kan kæledyr øge dit aktivitetsniveau. Hvis du har en hund, går du sandsynligvis daglige ture for deres generelle sundhed. Men disse gåture gavner dig også. I mellemtiden, hvis du har en kat, bruger du sandsynligvis mere tid på at lege med dem og være aktiv indendørs. Under alle omstændigheder kan det øge den fysiske aktivitet at eje et kæledyr, da flere undersøgelser har vist, at voksne, der ejer et kæledyr, er mere aktive.

For eksempel fastslog en undersøgelse i Californien, at personer, der ejede en hund, gik mere som en fritidsaktivitet, hvilket i gennemsnit tilføjede 20 minutter mere fysisk aktivitet end personer, der ikke ejede et kæledyr.

Hund sidder ovenpå en kat

4. Sænker blodtrykket

Højt blodtryk kan være farligt for dit helbred ved at øge risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde, da hjertet arbejder hårdere for at pumpe blod. Desværre er der mange risikofaktorer for forhøjet blodtryk lige fra usunde livsstilsvalg til stress og underliggende sygdomme. Når det er sagt, er en væsentlig sundhedsfordel ved at eje et kæledyr, at de kan sænke dit blodtryk.

En undersøgelse af kardiovaskulær reaktivitet og tilstedeværelse af kæledyr, venner og ægtefæller viste, at mennesker med kæledyr havde signifikant lavere hjertefrekvenser og blodtryksniveauer under en hvilende baseline og en mindre stigning fra disse niveauer. Endnu bedre, kæledyrsejere havde den laveste reaktivitet og hurtigste restitution, når deres kæledyr var til stede. Derfor kan den simple handling at være kæledyrsforælder gavne dit hjerte, men som vi alle kan blive enige om, er det endnu bedre at være omkring dem.

Psykiske fordele ved kæledyrsejerskab

Mange kæledyrsforældre rapporterer, at de er gladere og mindre stressede omkring deres kæledyr. Selvfølgelig kan den simple handling at komme hjem og se dem efter en lang dag hjælpe dig med at glemme alt om arbejdsstress, men hvad er de videnskabeligt beviste fordele ved at eje et kæledyr? Lad os se.

5. Reducer stress og forbedre mestring

Hvis du ejer et kæledyr, ved du allerede, hvor lettet du føler dig, når du er omkring dem. At kæle med din kat eller hund kan lindre stress for jer begge, og undersøgelser viser det. Kæledyr kan hjælpe med stressreaktioner, især hos kvinder.

Derudover undersøgte forskere oxytocin- og cortisolniveauer hos hundeejere og deres hunde. Oxytocin er kærlighedshormonet, der er ansvarlig for de varme, uklare følelser forbundet med forelskelse. I mellemtiden er kortisol stresshormonet, og for meget af det kan hæve blodsukkerniveauet, forårsage angst og undertrykke immunsystemets reaktioner.

En undersøgelse fra 2017 viste, at oxytocin- og cortisolniveauer hos hunde og deres ejere er forbundet med deres interaktioner. Kort sagt kan samspil med din hund øge oxytocinniveauet og reducere cortisolniveauet, hvilket gør dig mindre stresset.

6. Forbedre psykologisk sundhed

Psykologisk sundhed refererer til følelsesmæssigt velvære, herunder depression, angst, søvn og søvnforstyrrelser. En nylig undersøgelse af katteejeres psykologiske helbred viste, at kæledyr kan forbedre det psykiske helbred. I denne undersøgelse havde katteejere et bedre psykisk helbred. De fandt dog ikke signifikante forskelle i depression, angst eller søvnforstyrrelser. Derfor kan kæledyr generelt forbedre dit psykologiske helbred, men der er behov for mere forskning for at bestemme på hvilke måder og hvor meget.

7. Reducer følelsen af ​​ensomhed

Når du har et kæledyr, er du aldrig alene. Uanset om din hund følger dig rundt fra rum til rum, eller din kat altid finder en måde at putte sig på sofaen, vil du altid have en pelset ven i nærheden. Ifølge en undersøgelse om ensomhed og ejerskab af kæledyr blandt enlige kvinder, kan kæledyrsejer reducere følelsen af ​​ensomhed.

søde kæledyr sammen

8. Støtter og forbedrer kommunikationsevner hos børn med udviklingsforstyrrelser

Kæledyr er en kilde til trøst for mange børn, og de kan gavne børn med udviklingsforstyrrelser ved at forbedre kommunikationsevnerne. Dyr hjælper børn med at føle sig trygge, og børn med katte- eller hundekammerater har altid nogen, de kan henvende sig til. En nylig undersøgelse af børn med udviklingsforstyrrelser viste, at hunde forbedrede kommunikationsevnen hos 40 børn mere end legetøj, hvor børnene viste større miljøbevidsthed.

9. Forbedrer symptomer på demens og depression hos ældre

Hunde og katte er ikke kun gavnlige for vores følelser; de kan forbedre hjernens sundhed og aktivitet, endda reducere sværhedsgraden af ​​symptomer på demens og depression hos seniorer.

En undersøgelse evaluerede dyreassisteret terapi på plejehjemsbeboere med demens, med resultater, der viste stabiliserede symptomer på depression og agitation over to og en halv måned efter ugentlige 45-minutters sessioner, hvor de kælede og plejede en terapihund.

10. Øger følelsen af ​​social støtte

Psykiatriske fagfolk er enige om, at alle bør have nogen, de stoler på, uanset om det er venner, familie, kolleger eller kæledyr. De fleste kæledyrsforældre taler med deres kæledyr. Selvom kæledyr ikke kan give råd, tilbyder de mange af de samme psykiske fordele som en ven. Hunde og katte kan ikke tale som mennesker, men de giver social støtte. De sænker cortisolniveauet og blodtrykket og reducerer ensomhedsfølelsen.

Kæledyr der er sammen

Hvad skal man overveje, før man får et kæledyr

Kæledyr tilbyder en række mentale og fysiske sundhedsmæssige fordele. Men selvom det kan gavne dit liv at få et kæledyr, skal du overveje, om du kan give dit kæledyr lignende fordele. At være kæledyrsforælder er ikke et ensidigt forhold. Din hund eller kat vil give trøst, kærlighed og hengivenhed, men de vil stole på dig til alt, inklusive mad, husly, mental stimulering, motion og dyrlægebesøg.

Derfor, selvom de sundhedsmæssige fordele ved at have et kæledyr kan være spændende, bør du altid overveje din livsstil og ressourcer for at sikre, at du kan tilbyde det bedste til dit kæledyr. Nogle overvejelser, du bør gøre dig, inden du anskaffer dig et kæledyr, omfatter følgende:

Livsstil

Nogle gange er ejerskab af kæledyr ikke den rigtige mulighed på grund af din livsstil. Hvis du er væk fra hjemmet i lange perioder, bør du måske overveje om en hund eller kat er det rette valg. Dyrene har behov for selskab og motion. Men der findes løsninger som daglig pasning eller hundeluftning for travle ejere.

Hjem

Dit kæledyrs opholdsrum er afgørende for deres generelle mentale og fysiske sundhed. For eksempel, hvis du har en lille lejlighed og ønsker at få en hund, skal du gå tur med dem flere gange om dagen for at sikre, at de kan aflaste sig selv, mens de får nok motion. Derudover er nogle hunderacer ikke gode lejlighedshunde, fordi de er for højenergiske og normalt har det bedst med deres egen gård.

Økonomi

Før du forpligter dig til at adoptere, sørg altid for at beregne omkostningerne ved kæledyrsejerskab. Dette inkluderer udgifter til dyrlægebesøg, mad, legetøj og andre fornødenheder.

Tid

Enhver kæledyrsforælder skal have tid til deres kæledyr, især hvis de beslutter sig for at adoptere en hund. Hunde skal aflaste sig udenfor mindst tre gange om dagen, og højenergiracer kan kræve omfattende træning. Hvis du har begrænset tid, kan en kat være en bedre mulighed, fordi den ikke kræver så meget træning og kan bruge mere tid selvstændigt.

Sjov hund og kat

Ofte stillede spørgsmål

Er du gladere, hvis du har et kæledyr?

Mange mennesker er gladere for et kæledyr, men ejerskab af kæledyr er ikke for alle. Da kæledyr er et stort ansvar, har mange individer ikke tid eller tålmodighed til at træne hunde. Dog kan de være bedre egnet til katte. Når det er sagt, uanset hvilken type kæledyr du har, skal du sikre dig, at du bruger tid sammen med dem hver dag og kan give dem nok motion og mental stimulering.

Hvad er fordelene og ulemperne ved at have et kæledyr?

For os er der ingen ulemper ved at have et kæledyr. Over seks millioner kæledyr venter i krisecentre på et kærligt hjem. Ved at adoptere hjælper du ikke kun dem, men også dig selv.

At eje et kæledyr har mange fordele, herunder stressreduktion og øget aktivitet. Kæledyrsforældre ved, at intet slår følelsen af at blive mødt af deres hund eller kat efter en lang dag. Hvis du ønsker at øge kærligheden i dit liv, kan et kæledyr være den perfekte følgesvend for dig.

Når det er sagt, er kæledyr et stort økonomisk og følelsesmæssigt ansvar. Mange mennesker er overraskede over udgifterne til dyrlægebesøg og dyrefoder, godbidder og legetøj, når det hele tæller. Hvis du ikke kan sikre dig, at du kan betale for din hund eller kats pleje, hvis der opstår noget, er kæledyrsejer måske ikke det rigtige for dig. Derudover kan det være stressende at have et kæledyr på kort sigt. Nogle kæledyr har adfærdsproblemer, som kan få dem til at handle ud, og træning tager tid. Men hvis du er forpligtet til at være den bedste kæledyrsforælder, kan du forbedre dit kæledyrs liv, mens du høster nogle af de sundhedsmæssige fordele ved kæledyrsejerskab.

Hvorfor er kæledyr vigtige?

Kæledyr kan lære børn ansvar og samtidig give dem en ven, som altid vil være der for dem. Derudover giver de mentale og fysiske sundhedsmæssige fordele til børn, voksne og seniorer. Selvfølgelig er nogle mennesker ikke kæledyrsmennesker, og det er der ikke noget galt med. Før du adopterer en hund eller kat, skal du overveje om du har tid og økonomi til at sikre deres trivsel.

Slutnoter

Kæledyrsejerskab giver mange mentale og fysiske sundhedsmæssige fordele, og at blive kæledyrsforælder kan hjælpe dig med at redde et liv. Men at være kæledyrsforælder kommer med et stort ansvar. Vær forberedt på adfærds- og sundhedsudfordringer samt de økonomiske omkostninger, inden du beslutter dig for at få et kæledyr. Derudover, mens din hund eller kat kan give dig sundhedsmæssige fordele, bør forholdet aldrig være ensidigt.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *