6 tegn på, at din hund elsker dig!

Hunde kommunikerer på mange måder, blandt andet gennem deres kropssprog og handlinger. Desværre taler kæledyrsforældre og hunde ikke det samme sprog, så det kan være svært at forstå, hvad din hund tænker. Heldigvis viser hunde kærlighed på mange måder, herunder ved at stirre på dig, slikke dig, lege med dig og gennem fysisk kontakt.

Når du ser på din hund, kan du ikke undgå at føle en overvældende mængde kærlighed til den. Hunde har en særlig måde at forbedre dit humør på og få dig til at føle dig bedre selv efter en stressende dag. Selv den simple handling at klappe din hund kan have en beroligende effekt på dig. Men selvfølgelig, hvis du har haft dit kæledyr i et stykke tid, ved du allerede, at det forbedrer din mentale sundhed.

Hund elsker pige

Desværre, mens du kan fortælle din hund, hvor meget du elsker dem, taler de ikke dit sprog, så du kan nogle gange undre dig over, hvad de tænker på. En ting, mange kæledyrsforældre spekulerer på, er, om deres hund virkelig elsker dem, eller om de bare er tilfredse med at bo i deres hus og spise mad, der er givet dem. Selvom du sikkert allerede ved, at din hund elsker dig ud fra den måde, den opfører sig omkring dig, kan du nogle gange kigge efter tegn på, at den har det på samme måde for dig. Vi elsker vores kæledyr, så det er kun naturligt, at vi vil have dem til at elske os lige så meget tilbage. Din hund taler ikke dit sprog, men den har måder at fortælle dig, hvordan den har det. Her er tegnene, din hund elsker dig.

1. Den viser positivt kropssprog omkring dig

Hunde kommunikerer med dig gennem kropssprog. For eksempel, når din hund er bange, kan den virke stiv med en oprejst hale. Men når din hund er afslappet, vil den hænge halen lidt lavere og have en fuldstændig afslappet holdning. Positivt kropssprog er et af de mest genkendelige tegn på, at din hund elsker dig. De ville trods alt ikke være så afslappede, hvis de følte sig bange eller ængstelige omkring dig.

Hunde, der elsker dig, vil også hilse på dig, når du kommer hjem. Desværre har mange hunde separationsangst, så når de ser dig komme hjem, kan de ikke lade være med at logre med halen og hoppe over dig. Hvis du nogensinde har spekuleret på, om din hund savnede dig, mens du var væk, så se, hvordan den reagerer, når den kommer hjem. Men hvis din hund virker for nervøs og spændt på din ankomst, så få deres problemer med separationsangst undersøgt af en dyrlæge- adfærdsekspert, som kan hjælpe din hund til at føle sig mere rolig og afslappet, når du er væk. Ingen hund bør være ked af det, når du har forladt huset i et par timer, og separationsangst kan ofte føre til uønsket adfærd eller følelsesmæssig nød hos hunde.

2. Den får øjenkontakt

Hvis du nogensinde føler dig lidt akavet, fordi din hund stirrer på dig, mens du laver noget, så fortvivl ikke. Hunde får øjenkontakt som en måde at vise dig, at de elsker dig. Når din hund stirrer på dig, siger de, at de føler sig trygge og stoler på dig. Opretholdelse af øjenkontakt er vigtigt, når mennesker binder; det samme kan siges om dine kæledyr.

Din hunds øjenkontakt kan også være deres måde at forsøge at sende dig en besked på. For eksempel kan hunde stirre på dig, når de prøver at fortælle dig, at de skal gå udenfor eller vil have en godbid. Hvis du bemærker, at din hund stirrer på dig, mens du spiser aftensmad, kan du vædde på, at de ser kærligt på din bøf og ikke dig. Men når din hund blot tilfældigt stirrer på dig i løbet af dagen, når du ikke spiser og ikke har nogen belønning for dem, kan det indikere, at de elsker dig.

Hunde vil typisk kigge væk, når de prøver at vise underkastelse, så hvis du nogensinde leger med din hund, og du har dem på ryggen, kan de kigge væk for at vise dig, at du er den dominerende. Derudover bør du ikke se ind i enhver hunds øjne. Øjenkontakt med hunde, der ikke kender dig, kan udløse reaktivitet, et adfærdsproblem, der stammer fra angst. Mange hunde med angst frygter nye mennesker, så lad være med at få øjenkontakt med en ny hund, du lige har mødt, fordi det kan gøre dem mere ængstelige og føre til frygt eller uforudsigelig adfærd.

pige krammer hund

3. Den vil være tæt på

Et andet almindeligt tegn på, at din hvalp er glad og elsker dig, er, når den bruger al deres tid på at prøve at være i nærheden af ​​dig. Selv de mest selvstændige hunde søger opmærksomhed og hengivenhed fra deres kæledyrsforældre. Så hvis din hund vil sove med dig, lege med dig, ligge i nærheden af ​​dig eller konstant gnide ansigtet mod dig, forsøger den at fortælle dig, at de elsker at bruge tid sammen med dig.

Hunde af alle slags nusser deres kæledyrsforældre. I naturen ville flokke af hunde alle putte sammen for at holde sig varme om vinteren og beskytte hinanden. Når din hund nusser dig, gør de det samme, som de ville gøre i naturen med medlemmerne af deres flok. Naturligvis er hunde blevet tæmmet i et stykke tid, men kram er et tegn på hengivenhed for både mennesker og deres kæledyr.

At putte din hund er godt for jer begge. Hvis du nogensinde har bemærket, at du føler dig øjeblikkeligt afslappet, når din hund putter sig sammen med dig, er det fordi, at kramme frigiver oxytocin (det velbehag-hormon) i jer begge.

4. Den følger dig rundt

Hunde følger typisk deres foretrukne kæledyrsforælder rundt. For eksempel kan du opleve, at de stirrer på dig, mens de prøver at bruge badeværelset. Denne adfærd kan skyldes deres pakkementalitet. I sidste ende ser du dem, når de gør deres forretninger for at sikre, at de er sikre, og de vil gøre det samme for dig. Hunde følger dig rundt, fordi de gerne vil være, hvor du er og måske endda ser dig som deres leder.

Selvom din hund ikke følger dig rundt, kan den tjekke til dig fra tid til anden. Mange hunde nyder deres uafhængighed og behøver ikke at nusse dig eller lege konstant, så de kan sove i lur eller lege med legetøj i et andet rum. Men nu og da kan din hund komme for at tjekke dig, hvis den ikke har set dig i et stykke tid. At tjekke op på dig er din hunds måde at sige, at de elsker dig, fordi det viser, at de spekulerer på, hvor du er, og om du er okay.

5. Den slikker dig

Hunde slikker dig af mange grunde, men en af ​​dem er for at vise dig hengivenhed. Hunde, der slikker dig, viser dig, at de vil have din opmærksomhed, eller de interagerer med dig, fordi de holder af dig. Slikke er, hvordan moderhunde plejer og renser deres børn, så din hund forsøger måske at passe dig på samme måde, som deres mor gjorde for dem.

Slik kan være en form for et kys, så din hund forsøger måske at fortælle dig, hvor meget den holder af dig, når den ikke har anden grund til at slikke dig. Men selvfølgelig har hunde mange grunde til at slikke dig, så din hund kan bare slikke dig, fordi du smager dem godt.

Pige krammer en golden retriever

6. Den deler legetøj med dig

Et andet tegn på, at din hund elsker dig, er, at de giver dig gaver. Hunde kan dele deres legetøj med dig eller bringe dig legetøj for at angive, at de vil lege. Ofte kan dit kæledyr give dig deres legetøj som en gave og dele deres yndlingsting med deres yndlingsperson.

Bliv ikke fornærmet, hvis din hund bringer dig et legetøj og ikke vil lade dig få det. Mange hunde har svært ved at lære at droppe legetøj og give dem til mennesker, selv folk de elsker. Hvis du vil have din hund til at tabe genstande eller give dem til dig, skal du investere tid og kræfter i at træne den til at gøre det. Heldigvis bringer de fleste hunde dig legetøj til at lege med dig, så hvis din hund ikke taber legetøjet, prøver de måske at få dig til at lege med dem.

Sådan viser du din hund, at du holder af

Vi har lige talt om de tegn, din hund elsker dig, men hvordan viser du din hund, at du elsker dem tilbage? Selvom hunde kan lære nogle få ord, er det ikke nok at fortælle dem, at du elsker dem. Derfor skal du vise din hund, hvor meget du elsker dem. Her er et par måder at vise din hund, du holder af:

  • Leg med den: Hvis din hund bringer dig deres yndlingslegetøj og gerne vil lege, kan leg med dem vise dem, at du holder af. Du har selvfølgelig ikke altid tid til at spille på deres præmisser. Men næste gang du ser fjernsyn, og din hund vil lege, skal du sætte dit show eller film på pause og tilbringe noget kvalitetstid med dem ved at deltage i deres yndlingsaktivitet.
  • Foder den ordentligt: Alle hunde har brug for ordentlig kost og ernæring for at forhindre sundhedstilstande som fedme og diabetes. Ved at fodre din hund ordentligt, kan du hjælpe den med at holde sig sund, hvilket giver den masser af energi til at lege.
  • Sørg for god sundhedspleje : Din hund har brug for et wellnessbesøg hvert år for at tjekke for hjerteorm og få receptpligtig forebyggende medicin. Din dyrlæge bør dog også holde øje med din hunds generelle helbred og vægt. Hvis du ikke giver din hund god sundhedspleje, kender du muligvis ikke de forskellige risikofaktorer for forskellige sygdomme. Heldigvis er det nemt at tage sig af dit kæledyrs helbred med Dutch’s telemedicin til kæledyr, så du kan få svar på dine spørgsmål uden nogensinde at forlade dit hus.
  • Træn den : Tro det eller ej, hunde elsker at blive trænet, fordi det lærer dem den adfærd, der gør dig glad, og din hund ønsker at se dig glad. Træning er også en god bindingsaktivitet og kan hjælpe dig med at forhindre uønsket adfærd som at tygge på sko. At lære dit kæledyr de grundlæggende hundekommandoer kan hjælpe dig med at knytte bånd til dit kæledyr og samtidig sikre, at de kender forskellen mellem acceptabel og uacceptabel adfærd.
  • Vis hengivenhed : Din hund higer efter din opmærksomhed. Hver gang din hund beder om opmærksomhed, så prøv at give dem noget for at vise dem, at du holder af. Selvfølgelig kan du ikke vise dem hengivenhed hele dagen, men du kan give dem tryghed i form af kæledyr, øjenkontakt og endda samtale i løbet af dagen. Når det er sagt, må du aldrig påtvinge din hund kærlighed, fordi det kan gøre dem ængstelige. Lad i stedet din hund komme til dig, når den er klar til lidt kærlighed.
hund elsker kvinde

Ofte stillede spørgsmål

Kan en hund se, om han er elsket?

Hunde taler måske ikke dit sprog, men de kan se, hvornår de er elsket, ved den måde, du behandler dem på. Hvis du er kærlig med dit kæledyr og passer godt på dem, vil de vide, hvor meget du elsker dem.

Vælger hunde en yndlingsperson?

Hunde kan nogle gange vise mere hengivenhed til én person end en anden, fordi de kan føle et stærkere bånd til denne person. Det betyder dog ikke, at de ikke elsker begge kæledyrsforældre eller hele familien. Fordi hunde stoler så meget på deres mennesker, kan de danne stærkere bånd med dem, der fodrer dem, leger med dem og tager dem med på gåture.

Hvordan fortæller jeg min hund, at jeg elsker dem?

Da hunde kan fortælle, at du elsker dem, skal du bare tage dig af dem. Prøv at bruge tid sammen med dit kæledyr hver dag, også selvom det kun er et par minutter med at putte på sofaen eller gå en tur udenfor. Små handlinger kan vise din hund, hvor meget du holder af dem, hvilket forbedrer deres lykke.

Slutnoter

At være kæledyrsforælder er et stort ansvar. Heldigvis er belønningen ved at have en hund, der elsker dig, al det arbejde værd, du skal lægge for at passe ordentligt på dit kæledyr. Hunde viser kærlighed på forskellige måder, og jo mere afstemt du er efter dit kæledyrs kropssprog og adfærd, jo mere kan du forstå den måde, de viser kærlighed på. Mange af de tegn, din hund elsker, du nævnte på denne liste, er almindelig kæledyrsadfærd. Nogle af disse adfærd kan dog indikere underliggende adfærdsproblemer som angst. For eksempel, hvis dit kæledyr er alt for begejstret, når du går gennem døren, kan det tyde på separationsangst. I mellemtiden er det at stjæle dine ting og ødelægge dem et almindeligt adfærdsproblem, der kan have uskyldige hensigter, men som hurtigt kan blive irriterende for kæledyrsforældre.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *