6 tegn på, at din hund elsker dig!

Hunde kommunikerer på mange måder, blandt andet gennem deres kropssprog og handlinger. Desværre taler kæledyrsforældre og hunde ikke det samme sprog, så det kan være svært at forstå, hvad din hund tænker. Heldigvis viser hunde kærlighed på mange måder, herunder ved at stirre på dig, slikke dig, lege med dig og gennem fysisk kontakt.

Når du ser på din hund, kan du ikke undgå at føle en overvældende mængde kærlighed til den. Hunde har en særlig måde at forbedre dit humør på og få dig til at føle dig bedre selv efter en stressende dag. Selv den simple handling at klappe din hund kan have en beroligende effekt på dig. Men selvfølgelig, hvis du har haft dit kæledyr i et stykke tid, ved du allerede, at det forbedrer din mentale sundhed.

Hund elsker pige

Desværre kan du ikke fortælle din hund direkte, hvor meget du elsker den, da den ikke taler dit sprog. Du kan derfor undre dig over, hvad den tænker. Mange kæledyrsejere spekulerer på, om deres hund virkelig elsker dem eller blot er tilfredse med at bo hos dem og få mad. Selvom du sikkert allerede ved, at din hund elsker dig ud fra dens opførsel, kan du nogle gange kigge efter tegn på, at den føler det samme for dig. Vi elsker vores kæledyr og vil naturligt ønske, at de elsker os lige så meget tilbage. Din hund taler ikke dit sprog, men den har måder at fortælle dig, hvordan den har det. Her er tegnene, din hund elsker dig.

1. Den viser positivt kropssprog omkring dig

Hunde kommunikerer med dig gennem kropssprog. For eksempel, når din hund er bange, kan den virke stiv med en oprejst hale. Men når din hund er afslappet, vil den hænge halen lidt lavere og have en fuldstændig afslappet holdning. Positivt kropssprog er et af de mest genkendelige tegn på, at din hund elsker dig. De ville trods alt ikke være så afslappede, hvis de følte sig bange eller ængstelige omkring dig.

Hunde, der elsker dig, vil også hilse på dig, når du kommer hjem. Mange hunde har desværre separationsangst, så når de ser dig komme hjem, logrer de med halen og hopper op af dig. Hvis du nogensinde har spekuleret på, om din hund savnede dig, mens du var væk, så se, hvordan den reagerer, når du kommer hjem. Hvis din hund virker for nervøs og spændt ved din ankomst, bør du få dens separationsangst undersøgt af en dyrlæge eller adfærdsekspert. De kan hjælpe din hund med at føle sig mere rolig og afslappet, når du er væk. Ingen hund bør være ked af det, når du er væk i et par timer, da separationsangst kan føre til uønsket adfærd eller følelsesmæssig nød.

2. Den får øjenkontakt

Hvis du nogensinde føler dig lidt akavet, fordi din hund stirrer på dig, mens du laver noget, så fortvivl ikke. Hunde får øjenkontakt som en måde at vise dig, at de elsker dig. Når din hund stirrer på dig, siger de, at de føler sig trygge og stoler på dig. Opretholdelse af øjenkontakt er vigtigt, når mennesker binder; det samme kan siges om dine kæledyr.

Din hunds øjenkontakt kan også være deres måde at forsøge at sende dig en besked på. Hunde kan stirre på dig for at fortælle, at de skal ud eller vil have en godbid. Hvis din hund stirrer på dig, mens du spiser aftensmad, ser den nok mere på din bøf end på dig. Men hvis din hund stirrer på dig tilfældigt i løbet af dagen, uden at du spiser eller har en belønning, kan det indikere, at den elsker dig.

Hunde vil typisk kigge væk, når de prøver at vise underkastelse, så hvis du nogensinde leger med din hund, og du har dem på ryggen, kan de kigge væk for at vise dig, at du er den dominerende. Derudover bør du ikke se ind i enhver hunds øjne. Øjenkontakt med hunde, der ikke kender dig, kan udløse reaktivitet, et adfærdsproblem, der stammer fra angst. Mange hunde med angst frygter nye mennesker, så lad være med at få øjenkontakt med en ny hund, du lige har mødt, fordi det kan gøre dem mere ængstelige og føre til frygt eller uforudsigelig adfærd.

pige krammer hund

3. Den vil være tæt på

Et andet almindeligt tegn på, at din hvalp er glad og elsker dig, er, når den bruger al deres tid på at prøve at være i nærheden af ​​dig. Selv de mest selvstændige hunde søger opmærksomhed og hengivenhed fra deres kæledyrsforældre. Så hvis din hund vil sove med dig, lege med dig, ligge i nærheden af ​​dig eller konstant gnide ansigtet mod dig, forsøger den at fortælle dig, at de elsker at bruge tid sammen med dig.

Hunde af alle slags nusser deres kæledyrsforældre. I naturen ville flokke af hunde alle putte sammen for at holde sig varme om vinteren og beskytte hinanden. Når din hund nusser dig, gør de det samme, som de ville gøre i naturen med medlemmerne af deres flok. Naturligvis er hunde blevet tæmmet i et stykke tid, men kram er et tegn på hengivenhed for både mennesker og deres kæledyr.

At putte din hund er godt for jer begge. Hvis du nogensinde har bemærket, at du føler dig øjeblikkeligt afslappet, når din hund putter sig sammen med dig, er det fordi, at kramme frigiver oxytocin (det velbehag-hormon) i jer begge.

4. Den følger dig rundt

Hunde følger typisk deres foretrukne kæledyrsforælder rundt. For eksempel kan du opleve, at de stirrer på dig, mens de prøver at bruge badeværelset. Denne adfærd kan skyldes deres pakkementalitet. I sidste ende ser du dem, når de gør deres forretninger for at sikre, at de er sikre, og de vil gøre det samme for dig. Hunde følger dig rundt, fordi de gerne vil være, hvor du er og måske endda ser dig som deres leder.

Selvom din hund ikke følger dig rundt, kan den tjekke til dig fra tid til anden. Mange hunde nyder deres uafhængighed og behøver ikke konstant at nusse eller lege. De kan tage en lur eller lege med legetøj i et andet rum. Men af og til kommer din hund for at tjekke dig, hvis den ikke har set dig i et stykke tid. Dette er dens måde at vise, at den elsker dig, fordi det viser, at den spekulerer på, hvor du er, og om du er okay.

5. Den slikker dig

Hunde slikker dig af mange grunde, men en af ​​dem er for at vise dig hengivenhed. Hunde, der slikker dig, viser, at de vil have din opmærksomhed eller holder af dig. Moderhunde slikker deres hvalpe for at pleje og rense dem, så din hund forsøger måske at passe dig på samme måde.

Slik kan være som et kys, så din hund forsøger måske at vise, hvor meget den holder af dig. Men hunde har mange grunde til at slikke dig, og din hund kan også bare synes, du smager godt.

Pige krammer en golden retriever

6. Den deler legetøj med dig

Et andet tegn på, at din hund elsker dig, er, at de giver dig gaver. Hunde kan dele deres legetøj med dig eller bringe dig legetøj for at angive, at de vil lege. Ofte kan dit kæledyr give dig deres legetøj som en gave og dele deres yndlingsting med deres yndlingsperson.

Bliv ikke fornærmet, hvis din hund bringer dig et legetøj og ikke vil lade dig få det. Mange hunde har svært ved at lære at droppe legetøj og give dem til mennesker, selv folk de elsker. Hvis du vil have din hund til at tabe genstande eller give dem til dig, skal du investere tid og kræfter i at træne den til at gøre det. Heldigvis bringer de fleste hunde dig legetøj til at lege med dig, så hvis din hund ikke taber legetøjet, prøver de måske at få dig til at lege med dem.

Sådan viser du din hund, at du holder af

Vi har lige talt om de tegn, din hund elsker dig, men hvordan viser du din hund, at du elsker dem tilbage? Selvom hunde kan lære nogle få ord, er det ikke nok at fortælle dem, at du elsker dem. Derfor skal du vise din hund, hvor meget du elsker dem. Her er et par måder at vise din hund, du holder af:

Leg med den

Hvis din hund bringer dig deres yndlingslegetøj og gerne vil lege, kan leg med dem vise dem, at du holder af. Du har selvfølgelig ikke altid tid til at spille på deres præmisser. Næste gang du ser fjernsyn, og din hund vil lege, så sæt dit show eller din film på pause og tilbring kvalitetstid med dem ved at deltage i deres yndlingsaktivitet.

Foder den ordentligt

Alle hunde har brug for ordentlig kost og ernæring for at forhindre sundhedstilstande som fedme og diabetes. Ved at fodre din hund ordentligt, kan du hjælpe den med at holde sig sund, hvilket giver den masser af energi til at lege.

Sørg for god sundhedspleje

Din hund har brug for et wellnessbesøg hvert år for at tjekke for hjerteorm og få receptpligtig forebyggende medicin. Din dyrlæge bør dog også holde øje med din hunds generelle helbred og vægt. Hvis du ikke giver din hund god sundhedspleje, kender du muligvis ikke de forskellige risikofaktorer for forskellige sygdomme. Heldigvis er det nemt at tage sig af dit kæledyrs helbred med Dutch’s telemedicin til kæledyr, så du kan få svar på dine spørgsmål uden nogensinde at forlade dit hus.

Træn den

Tro det eller ej, hunde elsker at blive trænet, fordi det lærer dem den adfærd, der gør dig glad, og din hund ønsker at se dig glad. Træning er også en god bindingsaktivitet og kan hjælpe dig med at forhindre uønsket adfærd som at tygge på sko. At lære dit kæledyr de grundlæggende hundekommandoer kan hjælpe dig med at knytte bånd til dit kæledyr og samtidig sikre, at de kender forskellen mellem acceptabel og uacceptabel adfærd.

Vis hengivenhed

Din hund higer efter din opmærksomhed. Hver gang din hund beder om opmærksomhed, så prøv at give dem noget for at vise dem, at du holder af. Selvfølgelig kan du ikke vise dem hengivenhed hele dagen, men du kan give dem tryghed i form af kæledyr, øjenkontakt og endda samtale i løbet af dagen. Når det er sagt, må du aldrig påtvinge din hund kærlighed, fordi det kan gøre dem ængstelige. Lad i stedet din hund komme til dig, når den er klar til lidt kærlighed.

hund elsker kvinde

Ofte stillede spørgsmål

Kan en hund se, om han er elsket?

Hunde taler måske ikke dit sprog, men de kan se, hvornår de er elsket, ved den måde, du behandler dem på. Hvis du er kærlig med dit kæledyr og passer godt på dem, vil de vide, hvor meget du elsker dem.

Vælger hunde en yndlingsperson?

Hunde kan nogle gange vise mere hengivenhed til én person end en anden, fordi de kan føle et stærkere bånd til denne person. Det betyder dog ikke, at de ikke elsker begge kæledyrsforældre eller hele familien. Fordi hunde stoler så meget på deres mennesker, kan de danne stærkere bånd med dem, der fodrer dem, leger med dem og tager dem med på gåture.

Hvordan fortæller jeg min hund, at jeg elsker dem?

Da hunde kan fortælle, at du elsker dem, skal du bare tage dig af dem. Prøv at bruge tid sammen med dit kæledyr hver dag, også selvom det kun er et par minutter med at putte på sofaen eller gå en tur udenfor. Små handlinger kan vise din hund, hvor meget du holder af dem, hvilket forbedrer deres lykke.

Slutnoter

At være kæledyrsforælder er et stort ansvar. Belønningen ved at have en hund, der elsker dig, er det hele værd. Hunde viser kærlighed på forskellige måder. Jo bedre du forstår dit kæledyrs kropssprog og adfærd, jo mere kan du værdsætte, hvordan de viser deres kærlighed. Mange af de tegn, din hund elsker, du nævnte på denne liste, er almindelig kæledyrsadfærd. Nogle af disse adfærd kan dog indikere underliggende adfærdsproblemer som angst. For eksempel, hvis dit kæledyr er alt for begejstret, når du går gennem døren, kan det tyde på separationsangst. I mellemtiden er det at stjæle dine ting og ødelægge dem et almindeligt adfærdsproblem, der kan have uskyldige hensigter, men som hurtigt kan blive irriterende for kæledyrsforældre.

Læs også: 15 tegn på, at din hund er ved at dø

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *