9 gode råd – Sådan cykler sikkert med din hund

Elsker du at cykle? Det gør jeg bestemt, og en af de bedste måder at cykle på er ved, at have vores bedste ven med. Så hvis du har en hund med en masse energi, så er det en god idé at cykle sammen med den. I denne artikel lærer du at cykle med din hund på en måde, der er sikker for dig, din hund og andre i trafikken.


I gamle dag var det sjovt, at cykle med en hund i snor, borset fra alle de blå mærker og skrammer, som det blev til, da man betragtede det som en sikker løsning, men det var det ikke. Der er flere ting, som man skal have styr på, bl.a. træning af hunden, da du gerne vil forhindre, at din hund trækker i dig. Du ønsker heller ikke, at hunden bliver distraheret på turen, specielt ikke i en vejkryds. Så her er nogle gode råd, så du får en god cykeltur med din hund.


1. Få fastgjort hundesnoren til din cykel

For det første, er det en god idé, at dine hænder er frie, så du kan styre cyklen. Det er i bund og grund med til at forbedre sikkerheden. For det andet sikrer det også, at du meget bedre kan tage fra, hvis det skulle ske, at din hund pludselig skulle jagte et egern.

2. Brug en flexline

At benytte en flexline, når du er ude at cykle med din hund gør det nemmere for dig. Hvis din hund fx. foretager sig en pludselig vending og er på vej et andet sted hen, så har du mulighed for, at give den noget snor og du får tid til, at bremse uden at der sker noget.

3. Brug sele

En sele understøtter hele din hunds krop og er meget mere sikker end et halsbånd. Selen spreder hele belastningen i stedet for belastningen er på din hunds hals. En hund kan også glide ud af et halsbånd, det sker ikke med en sele. En hundesele kan købes online og i de fleste dyrebutikker.

4. Sørg for, at din hund er synlig

Hovedsageligt hvis du cykler i mørke, anbefaler vi at bære en reflekterende vest på din hund. Mens din cykel og dit tøj kan have nogle reflekterende elementer, forventer en bilist normalt ikke, at en hund løber ved siden af cyklen. Hvis din hund bærer en reflekterende vest, vil den blive set med det samme. I løbet af dagen gør vestens lyse farve ham også mere synlig. En bilist, der bemærker hunden, vil være mere forsigtig, når vedkommende passerer dig.

5. Træn din hund til at stoppe

Din hund skal have en god forståelse for nogle kommandoer som fx. “Stop” og “Sit”. Så når du er ude, at gå med din hund, skal den lærer disse kommandoer inden du begiver dig ud på en cykeltur med den. Dermed har du skabt et bedre fundament for en god cykeltur.

6. Start langsomt 

Selvom du tænker, at alt går godt, skal skal du starte langsomt ud og ikke bliver for overmodig. Det er desværre aldrig til at vide, hvornår din hund let bliver distraheret og foretager en pludselig bevægelser, der kan have fatale følger. Start først med at gå med din cykel og hund for, at hunden lærer cyklen at kende, så den føler sig godt tilpas. Det er også en god idé at være tæt på hjemmet, så din hund føler sig mere tryg. Tag den samme rute flere gange gående og skift derefter til at cykle langsomt.

7. Forlæng cykleturen gradvist

Der er ingen der løber en maraton på en dag, og det samme gør sig gældende for hunde også. Start langsomt og gradvist øge rutens længde. Tilføj hver dag en lille smule ekstra og efter et par uger kan du muligvis køre sikkert med din hund og vide, at den nyder turen.

8. Glem ikke hundens grundlæggende behov.

Fysisk aktivitet stimulerer afføring og vandladning hos din hund, så sørg for at din hund har tisset og haft afføring inden cykelturen, så det ikke pludselig sker mens i cykler.

9. En kurv er ikke den sikreste løsning 

Det er meget bedre for dig og din hund, hvis den ikke sidder i en krav på din cykel. Når alt kommer til alt, får den ingen motion når du cykler. Værre er, din hund kan blive alvorligt såret eller dræbt, hvis du er ude for en ulykke med din cykel, når den sidder i en kurv. Det er meget bedre, hvis din bedste ven er på jorden, på alle fire poter. Den vil nyde det meget mere, den vil sove bedre om natten da den er mere træt.

Husk, sikkerhed er det største problem. Sørg for, at din hund har korrekt sikkerhedsudstyr, og at du også har. Vær ekstra forsigtig med trafiksikkerheden, da din hund ikke kender til trafikreglerne. Vigtigst af alt skal du være ekstra opmærksom på din hunds helbred under cykelturen. Gør denne aktivitet til noget sjovt, som den vil se frem til, da det giver en enorm fordel for dit kæledyrs helbred. 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *