Hvor længe lever en myg?

Gad vide om den myg, du så flyve henover din stue i nat, vil dø af sig selv, hvis du lader den være i fred? Der er flere grunde til, at du måske spørger, hvor længe myg kan leve.

Myg der suger blod på en arm.
Myg der suger blod på en arm.

I denne artikel vil vi opdele de spørgsmål, du stiller – eller burde stille – om myg:

Hvor længe lever myg (biologisk)?

Under normale forhold lever den gennemsnitlige voksne myg generelt i cirka 2 til 3 uger.

Imidlertid kan levetiden for myg faktisk variere fra uger til måneder, afhængigt af arten, miljøet og årstiden.

Afhængig af arten

En almindelig art af myg fundet i New York, den almindelige husmyg (Culex pipiens) https://en.wikipedia.org/wiki/Culex_pipiens, lever i cirka 10 til 60 dage.

En anden almindelig art, den asiatiske tigermyg (Aedes albopictus) https://en.wikipedia.org/wiki/Aedes_albopictus, har en gennemsnitlig levetid på 30 til 40 dage.

Hunmyg lever generelt længere end deres mandlige modstykker. De fleste hanner lever kun i en uge, mens de fleste hunner kan leve op til en måned.

Kun hunmyg bider mennesker og lever af blod; hanmyg lever typisk af blomsternektar og er uskadelige for mennesker.

Afhængig af miljøet

Miljøet spiller også en rolle i at bestemme, hvor længe myg lever. Når alt kommer til alt, når myg kun deres fulde levetid, hvis de ikke bliver klemt eller spist af rovdyr først.

Temperatur, luftfugtighed og tilgængeligheden af ​​fødekilder er alle faktorer, der påvirker myggens levetid i et bestemt område.

Når det er muligt, er kontrol af disse miljøfaktorer – for eksempel ved at bruge en affugter eller fjernelse af stående vand – en vigtig del af myggekontrol.

Afhængig af sæson

Der er en almindelig misforståelse, at myg simpelthen dør i løbet af vinteren.

Men i virkeligheden kan nogle arter af myg gå i dvale (kaldet ” overvintring “), hvilket giver dem mulighed for at overleve ude af syne i 6 til 8 måneder.

Det betyder, at nogle af de myg, der bugter dig om foråret, kan være de samme, som du sagde farvel til i efteråret.

Hvor længe lever myg indendørs?

Hvis du lod dit vindue stå åbent og lod en myg flyve ind, spekulerer du måske på, om du bare kunne vente på, at den dør af sig selv.

Mens myg, der formår at blive voksen udendørs, overlever i gennemsnit 2 til 3 uger, kan den gennemsnitlige myg overleve i op til en måned indendørs.

Indendørs miljøer er mere “ideelle” for myg på grund af manglen på naturlige rovdyr, der normalt spiser dem.

Dit hjem har masser af mørke og fugtige steder, hvor myggene kan hvile, såsom under vasken eller i skabe, garager og vaskerum. Der er også masser af mad- og vandkilder, der kan findes i et gennemsnitligt hjem (tænk stueplanter, køkkener, badeværelser og garager).

Hvis din besøgende tilfældigvis er en gravid kvinde, ser du måske på et endnu større problem. Efter at en hunmyg har drukket blod, kan den lægge op til 300 æg i en enkelt omgang.

Hvor længe lever myg uden blod?

Kan du “udsulte” et myggeangreb ved at flygte på en længere ferie?

Svaret er nej. Selv uden dit blod vil myg normalt leve i omkring 2 til 3 uger (eller længere, under ideelle forhold).

På trods af hvad mange mennesker tror, ​​spiser myg faktisk ikke af blod.

Kun hunmyg bider mennesker og suger blod, men det gør de ikke for at overleve – blod er kun nødvendigt for at de kan lægge æg. Og mens menneskeblod foretrækkes, vil blod fra andre hvirveldyr (f.eks. katte og hunde) også være tilstrækkeligt.

Til hverdagsnæring spiser myggelarver alger og bakterier og organisk stof i vand. Voksne myg kræver sukker, som de normalt får fra nektar, frugtjuice og plantesaft.

At fratage myggene på din ejendom adgang til blod vil derfor ikke få dem til at sulte. Det kan dog stoppe – eller i det mindste bremse – deres reproduktionscyklus.

Hvor lang tid tager det at klække myggeæg?

De fleste husholdningsmyggespray er effektive til at dræbe voksne myg ved kontakt. Men efter intensiv sprøjtning kan du opdage, at dit myggeproblem ikke forsvinder.

Det betyder, at der er en god chance for, at myg yngler aktivt i eller omkring din ejendom.

Som nævnt ovenfor kan hunmyg lægge op til 300 æg i hver omgang. Det tager kun omkring 8 til 10 dage for disse æg at klække og udvikle sig til voksne.

Afhængigt af arten af ​​myg kan yngleadfærd variere. Mange arter, som den almindelige husmyg, lægger æg i stillestående vand. Du kan holde deres befolkning under kontrol ved at fjerne eller regelmæssigt rense og erstatte kilder til stående vand.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *