Hvor lang tid er en hund gravid?

Hunde er drægtige i cirka 63 dage eller ni uger, selvom dette kan variere med et par dage afhængigt af flere faktorer. En dyrlæge vil kunne foretage nogle tests for mere præcist at bestemme, hvor langt graviditeten er, og hvornår en hund skal føde.

Ligesom med mennesker adskiller vi hundens drægtighedsperiode i tre trimester, der hver varer cirka 21 dage.

Selvom der er nogle ydre tegn på graviditet hos hunde, er det svært at finde ud af, om en hund er gravid uden test af en dyrlæge, især i de tidlige stadier, da der er mange medicinske problemer, der resulterer i symptomer, der ligner dem, der vises under graviditeten.

Her er hvad du bør vide om hundegraviditet.

Hund med hvalpe
Hund med hvalpe

Kan en hund blive gravid uden for løbetid?

Nej!

Nej, hunde kan ikke blive gravide, medmindre de er i løbetid. At have en gravid hundehund er sandsynligvis enhver hundeejers værste mareridt, hvis de ikke er en aktiv hundeopdrætter. Gravide hunde kræver meget arbejde, og hundeaborter forårsager en ekstrem mængde stress på en hund. Den gode nyhed er, at din hund ikke kan blive gravid, medmindre de er i løbetid. Den dårlige nyhed er, at det nogle gange er ekstremt svært at vide, om din hund er i løbetid, hvis de ikke bløder meget. Dette er især almindeligt hos mindre hunde, hvor hundeejere ikke kan se, om deres hund bløder.

Hvornår kan en hund blive gravid?

En hunhund kan kun blive gravid i et bestemt stadie af hendes cyklus. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, hvornår denne tid er, for at undgå uønskede graviditeter og din hunhund blive skadet ved at forfølge hanhunde.

Ikke alle vil sterilisere deres hund. Nogle mener, at det fratager en hund deres naturlige rettigheder. Andre ønsker, at deres hunhund skal have hvalpe på et tidspunkt. Hvis du beslutter dig for at din hund ikke skal steriliseret, vil du gerne vide mere om chancerne for at den bliver gravid.

En hund har ikke den samme menstruationscyklus som mennesker. Den får ikke en ‘menstruation’. Så hvis du bemærker, at hun har blod fra sin vulva, betyder det sandsynligvis, at hun er i løbetid eller ‘i brunst’. Det betyder, at hun næsten er parat med en hanhund.

Fra det tidspunkt, hvor din hund er seks måneder gammel, vil hun sandsynligvis gennemgå denne proces – kendt som brunstcyklussen – et par gange om året resten af ​​sit liv. Dette er også kendt som en ‘sæson’. Det kan være mere eller mindre hyppigt end to gange om året, afhængigt af din hunds race og individuelle træk.

Hendes sæson kan vare to til tre uger. Selvom hun kun er frugtbar i et par dage midt i denne cyklus, kan hundesæd overleve i en uge eller mere, når den er blevet insemineret – så hun kan blive gravid, selvom hun har parret sig tidligt.

Hendes sæson begynder, når hun begynder at vise udflåd fra sin vulva. Hun kan begynde at slikke det, og det kan også begynde at hæve. Det vil tage to eller tre uger at vende tilbage til det normale. I mellemtiden vil hun begynde at bløde lidt. Og fra begyndelsen bliver hun super-attraktiv for hanhunde. De kan lugte hendes hormoner og feromoner på hendes urin, og hun vil begynde at markere sit territorium rundt om i kvarteret.

Disse hundehakker kan blive temmelig alvorlige, når de fornemmer en hunhund i varme. Hunde har været kendt for at hoppe over hegn, grave huller, bryde igennem glas eller endda kopiere gennem stængerne i et bur for at imprægnere en damehund i varme. Så du bliver nødt til at være meget forsigtig, hvis du prøver at finde den rigtige mand til din hund eller undgå graviditet sammen.

Din hunhund vil sandsynligvis ikke tillade en han at parre sig med hende i de første par dage. Og du kan helt sikkert hjælpe med at forhindre skader ved at holde hende væk fra hanhunde. Men det er de ting, du skal vide om, når du inviterer en hunhund til din familie.

Symptomer på din hund er gravid

Har du lagt mærke til, at din hund opfører sig lidt mere doven end normalt, eller måske spiser mindre af sine aftensmåltider? Det kan være tegn på graviditet, og hvis hun ellers virker sund og glad, kan du have hvalpe på vej!

Nogle af disse symptomer kan også være tegn på sygdom, så det er vigtigt at få tjekket enhver markant ændring i udseende, appetit eller aktivitetsniveau. Selvfølgelig, hvis du tror, ​​din hund kan være gravid, har du en meget lykkeligere grund til at bringe hende til dyrlægen! Her er 6 tegn at se efter:

Nedsat aktivitet

Hvis din hund let bliver opbrugt eller bruger mere tid på at sove, kan det indikere, at hun er gravid. For hunde, der typisk er energiske, bør dette fald tages alvorligt. For hunde, der allerede nyder at snooze hele dagen, kan det være sværere at mærke et fald i energi. Hvis det er tilfældet, så prøv at være mere opmærksom på, hvor hurtigt hun trætter under gåture.

Ændringer i appetitten

En gravid hunds appetit kan svinge på forskellige måder afhængigt af hunden og stadiet af hendes graviditet. Tidligt eller midtvejs i graviditeten kan hun spise mindre eller endda kaste op lejlighedsvis (hundeækvivalenten til morgenkvalme). Men hun spiser muligvis også mere end normalt og er utilfreds med sine måltider. Disse udsving svarer til din hunds hormoner, der ændrer sig. Klik her for at lære mere om fodring af en gravid hund.

Usædvanlig adfærd

Hvis din hund er gravid, kan du bemærke visse ændringer i hendes adfærd. For eksempel kan hun søge trøst hos sin ejer oftere. En gravid hund bruger måske mere tid ved din side og leder efter ekstra opmærksomhed. På den anden side kan en gravid hund søge isolation og ikke ønske at blive generet; hun kan virke deprimeret eller endda irritabel, når den får opmærksomhed.

Forstørrede eller misfarvede brystvorter

Mens en hunhundens brystvorter normalt er små, får graviditeten hendes brystvorter til at vokse i størrelse i de tidlige stadier af graviditeten. Areolaerne bliver også noget afrundede i forhold til deres sædvanlige fladhed. Du kan også bemærke, at din hunds brystvorter bliver lidt mørkere røde end normalt, hvilket ville indikere en stigning i blodgennemstrømningen. Senere i graviditeten kan hendes brystvorter også lejlighedsvis lække mælk.

Vægtøgning og forstørret mave

Når hvalpene vokser, vil din hunds mave ekspandere i størrelse. Dette kan være en af ​​de tydeligste indikatorer for en hunds graviditet, især hvis din hund ikke har nogen anden grund til pludselig vægtforøgelse. Forstørrelse af maven sker imidlertid relativt sent i din hunds graviditet, hvilket betyder, at hvis du bemærker dette tegn sammen med andre, er det tid til at tage hende til dyrlægen.

Indlejringsadfærd

I løbet af de sidste uger af drægtigheden kan du bemærke, at din hund begynder at makulere sengetøj og andet tilgængeligt materiale for at skabe en rede. Hun kan også blive irritabel og tilbagetrukket i løbet af denne tid, så det er bedst at begrænse hendes kontakt med små børn.

Sammenlignet med mennesker er hundens drægtighedsperioder relativt korte 56-70 dage. Som følge heraf er det vigtigt at handle hurtigt på tegn på graviditet for at sikre en behagelig og sikker fødsel for dine nye hvalpe. Efter en ordentlig undersøgelse kan din lokale dyrlæge give dig al den instruktion, du har brug for til korrekt pleje af dit gravide kæledyr.

Tror du, din hund kan være gravid? Kontakt din dyrlæge om den pleje, hun har brug for.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *