Hvorfor ælter katte?

Du har sikkert set din kat ælte – rytmisk skubbe poterne mod en blød genstand, som et tæppe eller dit skød.

Selvom ikke alle katte ælter, er det en almindelig adfærd for både unge og voksne katte. Nogle katte ælter og spinder tilfredse, når de bliver kælet, men de kan også gøre det uden nogen klar grund. Katte har endda deres egne teknikker – nogle bruger aldrig deres kløer, når de ælter, og nogle bruger alle fire poter.

Her er nogle af de mere populære teorier om, hvorfor katte ælter deres ejere og visse genstande.

Kat der er færdig med at ælte og sover.
Kat der er færdig med at ælte og sover.

Hvorfor katte ælter tæpper og andre bløde genstande

Katte begynder at ælte som killinger, mens de ammer fra deres mor. En diende killing ælter instinktivt for at hjælpe med at stimulere moderens mælkeproduktion. Men hvorfor fortsætter de med at ælte forbi ammealderen?

Du kan finde din kat, der ælter tæpper, tøjdyr eller andre bløde genstande rundt om i huset. Æltning af en blød overflade giver ikke mælk, men voksne katte forbinder altid æltebevægelsen med den beroligende komfort ved at amme.

Hvorfor katte ælter deres ejere

Hvad hvis din kat kan lide at ælte folk – nemlig dig? Når din kat krøller sig sammen og ælter dit skød, mens du kæler for ham, viser han sin kærlighed og fortæller dig, at han elsker dig.

Desværre kan dette være ret smertefuldt, da jo gladere han er, jo sværere vil han grave i med sine skarpe negle. Straf aldrig din kat for denne adfærd – han ved ikke, at det gør ondt.

Prøv at placere en tyk, blød barriere mellem din kat og dit skød. For at sikre både din og din kats komfort, bør du vænne dig til at klippe din kats negle med negleklippere eller investere i neglebeskyttere.

Ælter for at strække deres muskler

Katte er naturlige yogamestre og elsker at løse alle de knæk, der er tilbage fra lur. Tænk over det – hvis du har ømme skuldre, føles det godt at tage fat i en overflade og trække imod den. At ælte deres poter er en af ​​de mange måder, hvorpå katte holder sig smidige indtil næste lur.

Ælter for at markere, hvad der er deres

Katte er territoriale væsner, og en af ​​måderne, de beskytter deres græstæppe på, er at duftmærke deres ejendele. Når katte ælter med deres poter, aktiverer de duftkirtlerne i deres bløde potepuder og markerer dermed genstanden, inklusive dig, som deres.

Æltning efter mulige kammerater

Hunkatte har en yderligere grund til at ælte. De kan spinde, strække og ælte luften, mens de ligger på siden for at signalere til hankatte, at de kan nærme sig for mulig parring.

Når katte er klar til at parre sig, ælter de ikke poterne, men hæver i stedet bækkenet og drejer halen til siden.

Disse populære teorier om, hvorfor katte ælter, dækker ikke alle mulige årsager.

Æltning er en naturlig og instinktiv katteadfærd. Din kat ælter for at vise hengivenhed eller for at markere dig som sin egen.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *