Hvorfor er min kat altid sulten?

Virker din kat til, at den hele tiden vil spise? Og virker den til, at have glemt, at du næsten lige har fodret den? Så har du måske en kat, der er besat af mad.


Hvis du går med nogle af de tanker, så vil jeg i denne artikel beskrive mulige årsager til problemer og vigtigst af alt, løsninger til hvordan du kan arbejde med din kats øget appetit, som så fint også hedder polyfagi.

Der er flere grund til, at din sultne kat hele tiden vil spise. Og husk, at polufagi i sig selv ikke er en sygdom. Det er et symptom på enten et adfærdsmæssigt eller medicinsk problem. For at løse disse problemer skal du finde kilden.

katte spiser mad

Hvorfor er min kat sulten hele tiden?

Det er en rigtig god idé, at lade din dyrlæge give din kat en grundig fysisk undersøgelse, så du kan få en ekspert til at bedømme eventuelle problmer. Vær opmærksom på din kats kropsvægt og hvordan den ændres.

Der kan være almindelige medicinske årsager til, at din kat hele tiden er sulten. Som fx. orme (papasit), diabetes mellitus, overaktiv skjoldbruskkirtel, en tumor, insulinchok, en stofskifteforstyrrelse og mange andre.Hvis din kat spiser meget, men ikke oplever vægtforøgelse, er det noget du skal være meget opmærksom på. Det kan være et tegn på tarmparasitter. De fleste veterinærhåndbøger viser ca. 10 til 20 sundhedsmæssige forhold, der kan resultere i polyfagi.

En killing og en ammende hunkat kan også have en øget appetit, hvilket er helt normalt. Hvis din dyrlæge diagnosticerer din kat med en parasit eller anden sygdom (for eksempel problemer med mave-tarmkanalen), skal du følge deres anbefalede behandling. I mange tilfælde er behandling af sygdommen det, der kræves for at stoppe din kat fra at være overdreven spiser til, at have et normalt madforbrug.

Kat spiser

Hvor mange gange om dagen skal jeg fodre min kat?

Når du ved, at der ikke er noget galt med din voksne kat eller killing medicinsk, er der to mulige yderligere tiltag at tage fat på.

Din kat kan faktisk være sulten. Stil disse spørgsmål:

  • Får din kat nok mad dagligt?
  • Er din kats måltider fordelt jævnt adskilt fra hinanden?

Først skal du kigge på etiketten på din kats mad (tørfoder eller konserves). Find den korrekte mængde, der skal gives din kat dagligt i henhold til deres vægt (deres sunde vægt, dvs.). Del dette beløb i tre til fire måltider, og sørg for at give dem på en regelmæssig tidsplan.

Som en bekymret ejer vil din kat sætte pris på en ensartet fodringsrutine. Du kan sætte påmindelser på din telefon, så måltiderne bliver nemmere at ramme. Ved at følge en tidsplan skaber det forudsigelighed for din kat. Dette betyder, at hvis fodringstiderne kommer på et bestemt tidspunkt, er der ingen grund til, at din kat tigger om det inden da. Selvfølgelig kan din kat maive, men hvis du er konsekvent med hensyn til deres fodringstider, stopper din kats tiggevane snart. Da katte spiser måltider hele dagen i naturen, fungerer det godt som en start at fylde din kats madskål med mindst tre måltider om dagen.

Hvad skal jeg gøre, hvis min kat er besat af mad

Huskatte har ikke brug for at jage efter deres mad, selvom de godt kan finde på at lege med deres tørfoder. Det er specielt hvis de keder sig lidt, så vil de gerne lege med maden. De kan så også godt begynde, at miave efter dig, fordi de vil lege med maden. Hvis det er tilfældet, så er der herunder nogle løsninger til dig.

En afprøvet løsning er at fodre din kat tørfoder gennem “Environmental Enrichment”, tørfoder-kattelegetøj. Det er en hul legetøjskugle med en åbning, så når den er fyldt med kattefoder, frigiver den tørfoder en efter en, mens din kat leger med den. Det vil gøre måltidet længere og give dem en positiv forstærkning for at lege med det og vil hjælpe med at mætte din kats naturlige jagtinstinkter.

Catit Treat Ball-Food – Fås i blå og lyserød!

Andre muligheder for dig er søgeleg med tørfoder og selvfølgelig det gode gammeldags “leg med din kat i 10 minutter før hvert måltid” – sidstnævnte er yderst nyttigt, men ikke altid praktisk for katteejere.

Selvfølgelig bør du ikke glemme at give din kat aktivitet og opmærksomhed på alle de andre tidspunkter. Der er mange fordele ved regelmæssigt at lege, klappe eller endda tale med din kat.

VIGTIGT: Der er ingen regel om, hvor meget du skal lege med din kat. Men der er en regel, at jo mere aktivitet din kat får, jo mindre vil den tigge om mad. Desuden er det utvivlsomt ikke den eneste aktivitet, der er tilgængelig for din kat.

4. Ignorer at din kat tigger om mad

Der er ingen tvivl om, at det er utrolig irriterende, at din kan tigger om mad. Den miave hele tiden og gnider sig op ad dig.Vi anbefaler kraftigt, at du ignorerer din kats dårlige vaner med at tigge om mad.Din kat kan have udviklet dens tiggervaner, fordi de ved, at du vil belønne dens adfærd for mad eller din opmærksomhed.


Selv at skubbe din kat væk eller klappe dem vil kun belønne dens adfærd og give din kat et glimt af håb om, at “Mit menneske hørte mig og ved, at jeg vil have mad, så hvis jeg insisterer mere …” Det må ikke ske.

Husk først og fremmest, at det vigtigste, hvis din kat ønsker at spise hele tiden, er dit kæledyrs helbred. Masser af underliggende sundhedsmæssige problemer er forbundet med denne adfærd, så du bør ikke tage let på det.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *