Hvorfor gør min hund? Her er hvad du kan gøre

Er du en af de der naboen, der har en gøende hund? Og fortæller dine naboer dig, at din hund gør efter du har forladt dit hjem? Der er mange grund til, at din hund gør. At for en hund, er en af måderne hvorpå din hund kan kommunikere med os og andre. Det er en helt naturlig adfærd. Når det så er sagt, kan gøen være utrolig frusterende at høre på, for en selv, men også for ens naboer.

Derfor gør hunde

Herunder er der samlet en række årsager til, at din hund gør og ikke mindst tips til, at få den til at stoppe med at gø.

Hund slikker ejer i hovedet

Din hund søger opmærksomhed

Og det fungerer! En af årsagerne til, at din hund ikke holder op med at gø er, at der er ikke er nogen grund til det. Lukker du din hund ind eller ud hvad gang den gør? Så vil den blive ved med det, for den ved det fungere. Gør det samme sig gældende når du fodrer din hund?Når du råber og skælder ud på din hund, så fremkalder du faktisk mere gøen. Løsningen er faktisk ret enkel, ignorer din hunds gøen, og hvis du er konsekvent, så lærer den, at den ikke får opmærksomhed, når den gør.

Din hund gør for ingenting

Det kan sagtens være, at din hund keder sig og udnytter situationen til at gø…bare for at der sker noget. Det er utrolig vigtigt, at stimulere din hund, både fysisk og mentalt, så den ikke gør. Giv den noget at tygge på, kast ting som den skal hente, løb en tur med den, du kan også cykle med din hund. Søgeleg er også en glimrende aktivitet, som din hund vil elske. Men hvis din hund kun har begrænset adgang til nogle af disse aktivteter, så keder den sig og kan begynde at gø. Hvis du savner inspiration, så tjek vores indlæg omkring det bedste hundelegetøj i 2020.

Glad hund

Din hund passer på dig

Eller måske sig selv. Det er meget almindeligt for en hund, at gø når den forsvarer sig. Hvis en fremmede nærmer sig din hunds “hjemmebane”, så vil den gø for, at skræmme vedkommende væk. Du har måske også prøvet, at din hund gør, når der går mennesker forbi din have og det det samme de er væk, så stopper din hund med at gø. I dette tilfælde er din hunds mission lykkedes, gøen skræmte de fremmede væk. Det er utrolig svært, at stoppe denne type gøen, da den får belønning for det. Det er her vigtigt, at det er der der er lederen og ikke hunden. 

Du belønner din hunds gøen

Det er selvfølgelig ikke bevidst fra din side, men du vil gerne have din hund til, at stoppe med at gø, så du distrahere den ved at give den noget at spise, måske et kødben eller hundekiks. Igen er dette en belønning, som hunden får ved at den gør, og så vil det blive ved med det, når den vil have en godbid. Så undgå, at belønne din hund for at gø.

Hund der gør

Din hund vil i kontakt med dig

At gø er en form for fjernkommunikation for din hund. Når en hund bliver adskilt fra flokken, så vil den i naturen gø for, at kalde på de andre. Hvis din hund gør, når du skal på arbejde, er det fordi den føler sig forladt og isoleret. Det kan variere fra lav til meget høj gøen fra hundens side grundet separationsangst.

Din hund vil lege

Når en hund leger, vil den ofte gø. Det er helt normalt, men hvis du synes det er irriterende, så skal du stoppe med det samme din hund gør, så den lærer at den ikke skal gøre det. Du kan afbryde legen i et par minutter og så starte igen, husk at stoppe med det samme den begynder at gø. Hunde er faktisk ret kloge og kan hurtigt fordi, at de kun skal lege, hvis de ikke gør.

Din hund er bange og stresset

Den letteste forsvarsmekaniske for hunde, er at gø. En stresset og bange hund gør og dermed øger den sin selvtillid og selvsikkerhed…for at kunne overleve. I netop dette tilfælde er din hund gøen ikke problemet, men det er selve angsten, så det er her du skal sætte ind.

Din hund er syg

Din hund kan sagtens også gø fordi den er syg eller har en psykisk lidelse. Dette ses ofte blandt ældre hunde, som mister nogle af deres sanser som fx. lugtesansen, høresangens og synssansen. Besøg din dyrlæge, hvis du har brug for hjælp.

Sådan stopper du din hund med at gø

Effektiv træning af din hund til at være stille på kommando kan sammenlignes med grundlæggende færdigheder som “sidde” og “dæk”. For at opnå de bedste resultater og sikre en god adfærd, kræver det konsekvent træning og tålmodighed. Ved at belønne din hund med godbidder og ros, når den reagerer positivt på dine kommandoer, forstærker du den ønskede adfærd. For dybdegående teknikker og metoder til at træne din hund til ikke at gø, besøg vores detaljerede guide om, hvordan du kan få din hund til at stoppe med at gø effektivt og humant. Jo mere du engagerer dig i træningen, jo hurtigere vil din hund lære at tilpasse sig de ønskede adfærdsnormer.

Fjern mulighederne for at din hund gør

Hvis din hund er inde i huset og kan se fremmende der går forbi huset, så træk gardinerne for eller persiennerne, så hunden ikke kan se dem.Hvis det er ude i haven, så kan du måske overveje et solidt stakit fremfor en hæk, som hunden kan kigge igennem. Det kan også være du kan plante nogle større buske, som fjerner udsigten for hunden.Hvis der er støj udenfor på vejen, så prøv at spille noget beroligende musik, for at reducere lyden udefra, som måske gør din hund bange. Det kan også være du kan have din hund i kælderen, så den ikke så godt kan høre fremmende udenfor.

Hund ligger i græsset

Træn din hund til at gø

Det lyder måske lidt fjollet, fordi du ønsker jo netop ikke, at din hund skal gø. Men faktisk virker denne strategi rigtig godt, da du efterfølgende kan lære hunden kommandoen “Stille”. Så hver gang din hund gør, så kan du sige “Stille”, hvorefter din hund vil stoppe. Dette mindsker mængden af gøen fra din hund.Hvis din hund gør for, at forsvare dit hus, når der går fremmende forbi, så skal du lære den, at deter okay. Få nogle venner, som din hund ikke kender til, at gå forbi dit hus. Når så din hund begynder at gå, skal du give den kommandoen “stille”. Nu skal du huske, at belønne din hund for at være stille. Det kommer til at tage tid, men tro mig det er godt givet ud!

En træt hund er en glad hund

Langt de fleste hundeejere ved ikke, hvorfor deres hund gør. Nu har vi beskrevet for dig nogle årsager til, at din hund den måske gør, som du kan lære noget af.Til sidste vil jeg slutte af med, at fortælle dig, at jo mere du træner med din hund, jo trættere bliver den og føler sig fyldt op, så behovet for at gø slet ikke bliver et problem.

Sæt noget afslappende hunde-musik på

Afslappende musik for hunde, kan virke rigtig godt. Du kan med fordel finde noget musik på YouTube og afspille for din hund. Vi har valgt en af de video her, som du kan afspille:


Jeg håber du har fået noget ud af denne artikel, og du er meget velkommen til at skrive en kommentar i feltet herunder.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *