Kan hunde blive forkølet?

Uanset om du er blevet en smule forkølet eller måske fået influenza, kan du være bekymret for den potentielle risiko for at smitte din hund. Vi har sammensat denne guide for at fortælle dig alt, hvad du behøver at vide om hundeforkølelse og influenza for at hjælpe dig med bedre at forstå dit kæledyr.

Når træerne begynder at miste deres blade, og vi skal afrime bilen hver morgen, ved vi én ting med sikkerhed – forkølelses- og influenzasæsonen er på vej. Dette er lige blevet en naturlig kendsgerning for mennesker, og vi er ikke fremmede for at lagre væv og tabletter, men hvad med vores firbenede venner?

hund i sne, måske forkølet
Hund udenfor i sneen, og måske bliver den forkølet.

Kan hunde blive forkølede?

Nej, hunde bliver ikke forkølede på samme måde, som mennesker gør, og de kan ikke fange den forkølelsesvirus, der forårsager symptomer hos mennesker. Dog kan hunde få infektioner, der skaber symptomer som forkølelse, såsom nysen og overbelastning. Generelt er disse ‘hundeforkølelser’ specifikke for den art, så du vil heller ikke kunne blive forkølet som din hund.

Kan hunde blive forkølet af mennesker?

Det er meget usandsynligt, at din hund får en forkølelse fra et menneske. Hvis du har en snus eller hoste, kan du være bekymret for, at du kan give forkølelsen over på din ledsager, men du vil være glad for at vide, at dette ikke er muligt. Hunde er ikke påvirket af forkølelsesvirus, der inficerer mennesker.

Hund måske forkølet
Hund med halstøjklæde på.

Kan hunde få influenza?

Hunde kan heller ikke få den samme type influenza som mennesker, men de kan få hundeinfluenza. Symptomerne ligner relativt influenza hos mennesker, men har en anden årsag. Din hund kan opleve følgende:

  • nyser
  • løbende næse
  • hoste
  • sløvhed
  • manglende appetit
  • og feber.

Hundeinfluenza spredes let mellem andre hjørnetænder, når de først har været udsat for sygdommen.

Og mens mennesker ikke kan blive syge af hundeinfluenza, hvis du har været i kontakt med en inficeret hund, er der mulighed for, at du også kan overføre den til din hund. Hundeinfluenza kan leve et par minutter på din hud, men op til en dag på dit tøj. Hvis du er i nærheden af ​​en inficeret hund, skal du sørge for at skifte og vaske dit tøj, før du ser andre hunde.

Andre hundespecifikke sygdomme:

Ligesom hos mennesker er der en række tilstande, der kan virke som hundeforkølelse og influenza, et par af de mest almindelige er som følger:

Kennel hoste: en luftvejsinfektion karakteriseret ved en tør hoste, der vil lyde som et tuden. Hvis du tror, ​​at din hund har kennelhoste, så kontakt din dyrlæge med det samme.

Hundeallergi: din firbenede ven kan lide af sæsonbestemt og miljømæssig allergi, svarende til hvordan mennesker får høfeber.

Hundesyge: Din hund skal vaccineres mod dette med deres initialhvalpevaccinationer. Hundesyge kan være livstruende, hvilket er en af ​​de mange grunde til, at det er utroligt vigtigt for din hund at blive vaccineret.

Luftvejstilstande: nogle hunderacer er mere tilbøjelige til at lide af luftvejssygdomme end andre, især brachycephalic racer kan lide Mops, Franske Bulldogs og Shih Tzus.

Hvis du tror, ​​at din hund har kennelhoste, så kontakt din dyrlæge med det samme.

Hund der ligger under tæppe
Hund der ligger under tæppe.

Er din hund forkølet? Hundeforkølelsessymptomer at passe på

Hundeforkølelsessymptomer minder meget om forkølelse hos mennesker. De mest almindelige tegn er nysen, hoste, rindende øjne, løbende eller tilstoppet næse og sløvhed. Det kan dog være symptomer på andre sygdomme end forkølelse, så det er vigtigt at spørge din dyrlæge til råds.

Hvordan man behandler en hund forkølelse eller influenza

Her er et par ting, du kan gøre derhjemme for at hjælpe en hund med forkølelse få det bedre:

Giv din hund varm mad

På grund af den sædvanlige tilstoppede næse, der ledsager en forkølelse, kan hunde muligvis ikke lugte maden og nyde den. En god idé er at varme den op. På denne måde bliver hundefoderet mere duftende og lettere for hvalpen at nyde.

Brug en luftfugter

Gør det lettere for din hund at trække vejret ved at øge luftfugtigheden, især hvor den sover.

Hold hunden godt hydreret

Hunde, der lider af forkølelse, skal forblive hydrerede som en del af deres restitution. Så glem ikke at tjekke deres vandskål og sørg for, at de får rigeligt med væske. Kyllingesupper til hunde er en praktisk mulighed for at hjælpe din hvalp med at fylde væskeniveauet op.

Lad hunden få masser af hvile

Hold daglige gåture i et behageligt tempo og undgå overdreven motion, mens din hund er ved at komme sig efter en forkølelse. De kan endda snooze mere end normalt. Dette er normalt, da deres krop har brug for masser af hvile i løbet af denne tid.

Vask din hunds legetøj og tæpper

Slip af med bakterier ved at rense hundens legetøj, vaske tæpper og andre ting, hvalpen konstant er i kontakt med.

Din hund har muligvis ikke brug for behandling, da mange hunde simpelthen får det bedre af sig selv. Hvis din hund kun har milde “hundeforkølelses”-symptomer, spiser og drikker som normalt og stadig ser ud til at have de samme energiniveauer, er det normalt ikke nødvendigt at bekymre sig, og de skal føle sig normale igen inden for et par dage til en uge. Hvis det ser ud til at være mere end en mild forkølelse af hunden, og de er ude af deres mad, ikke drikker, tydeligvis har det ubehageligt og/eller har svært ved at trække vejret, bør du kontakte din dyrlæge med det samme.

Hvis din dyrlæge har mistanke om, at det er noget alvorligt, vil de spørge dig om deres hundeinfluenza- eller forkølelsessymptomer, lave en fuldstændig undersøgelse og kan køre nogle diagnostiske tests for at identificere årsagen til problemet. Den anbefalede behandling vil afhænge af resultatet af din dyrlæges diagnose, men kan omfatte: antibiotika, hostedæmpende midler og væsker. Giv aldrig din hund forkølelsesmidler til menneskelig brug, da disse er meget farlige.

Forebyggelse af hundeinfluenza og forkølelse

Nu du kender svaret på kan hunde blive forkølede og influenza, undrer du dig måske over, hvordan du forebygger det. Heldigvis er der et par ting, du kan gøre for at minimere risikoen for, at din hvalp bliver dårlig.

Hold deres vaccinationer opdateret

Desværre vil vaccinationer ikke beskytte din hund mod alt, men det kan dramatisk reducere risikoen for, at den får visse sygdomme som kennelhoste. Din hvalps vaccinationer vil også beskytte dem mod parvovirus, hundesyge, leptospirose og infektiøs hundehepatitis.

Rengør deres ting regelmæssigt

En anden ting, du kan gøre for at forhindre spredning af hundeforkølelse, er regelmæssigt at vaske deres mad- og vandskåle og deres yndlingslegetøj. Dette er især vigtigt, hvis de deler med andre hunde. Sørg også for, at du skifter deres vand mindst en gang om dagen.

Hvile er nøglen

I gennemsnit sover hunde mellem 12-14 timer om dagen. For at forhindre dem i at blive ofre for visse sygdomme, skal du altid sørge for, at de får nok søvn.

Giv ernæring af god kvalitet

Du kender ordsproget “et æble om dagen holder lægen væk”, og det samme gælder for hunde (ikke nødvendigvis æbler, men du forstår). Ved at fodre din hund med en diæt af god kvalitet, der har alle de næringsstoffer, de har brug for, kan du være med til at styrke deres immunforsvar og forhindre, at den bliver forkølet eller influenza.

Hold øje med potentielle udbrud

En af de bedste måder at beskytte din hvalp mod hundeinfluenza er at holde øje med eventuelle udbrud i dit område.

Din lokale dyrlæge vil normalt advare dig om alt, der giver anledning til bekymring, og vil fortælle dig, hvis der er behov for yderligere vacciner, hvis der er visse områder, du bør undgå, og om din hund skal holdes inde i en periode.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *