Kan hunde få Corona?

I denne artikel ønsker vi, at oplyse dig omkring COVID-19 også kaldet Coronavirussen i daglig tale og om hvordan det påvirker din hund.

Hunde kan sagtens blive smittet med Coronavirus. Du skal ikke blive bange hvis din hund begynder at hænge lidt med snuden, den kan nemlig ikke smitte dig – kun andre hunde. Det er en anden type af Coronavirus, der findes hos dyr udtaler Anette Bøtner fra Københavns Universitet (KU) i en ny artikel i Dansk Veterinærtidsskrift.

Der er dog nogle forbehold, som du skal tage højde for, den har vi listet herunder.

Kan hunde smitte mennesker med Corona?

Der er pt. ingen evidens for at hunde og andre kæledyr som katte, kaniner mm. kan smitte mennesker. Hovedsageligt spreder COVID-19 sig ved dråber fx ved hoste eller nys, men du gør stadig overveje, at holde en god hygiejne blot for en sikkerhedsskyld.

Må du lufte hunden, hvis den er syg med coronavirus?

Det anbefales at hunde luftes hvis muligt, i egen lukkede have, som ikke bliver brugt at andre mennesker eller dyr. Du skal undgå at lufte din hund andre steder, hvor den kan være kontakt med andre dyr, så virussen ikke spreder sig.

Hvis du er syg med Corona, hvad gør jeg med min hund?

Hvis du er smittet med Coronavirus, skal du så vidt mulig undgå kontakt med kæledyr. Det anbefales også, at du har en god håndhygiejne og vaske hænderne godt og anvende håndsprit.

Du bør også få din hund passet, især hunde som har behov for daglig motion.

Gælder det også for min kat?

Ja, alle disse anbefalinger gælder også for din kat, hamster eller andet kæledyr.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *