Kan hunde spise appelsiner?

Ja, hunde kan spise appelsiner og andre frugter som æbler, vandmelon, ferskner og meget mere. Hvis du er ved at spise en appelsin og vil dele med din hund, så er der nogle ting du skal vide.

Appelsiner kan være en rigtig sund snack for hunde, men store mængder af dem kan potentiel forårsage skade. Navleappelsiner uden kerner er at foretrække, men hunde kan spise alle slags appelsiner, inklusive blodappelsiner, mandariner, klementiner og meget mere.

Er appelsiner gode for hunde?

Ja! De kødfulde dele af appelsiner er fyldt med næringsstoffer, der er sundt for din hund. Disse næringsstoffer er bl.a.:

  • Kalium: Dette mineral er afgørende for nyrefunktionen. Kalium øger også hjerte, muskler og fordøjelsessundhed for hunde.
  • Fiber: Når det kommer til fordøjelsessundhed, hjælper fibre hunde med at opretholde en sund balance i tarmen. Det regulerer også tarmene og understøtter tyktarmens sundhed, mens det understøtter reduceret inflammation.
  • C-vitamin: Hunde syntetiserer C-vitamin i deres lever og har normalt ikke brug for det i deres kost. Når det er sagt, kan fødevarer der er rig på C-vitamin være godt for hunde. Dette skyldes, at antioxidanterne indeni hjælper med at fremme et sundt immunsystem.

Alle disse næringsstoffer kan gavne din hund i de rigtige mængder.

Hund spiser appelsin

Hvor meget af en appelsin kan hunde spise?

Appelsiner bør betragtes som godbidder og bør derfor ikke udgøre mere end 10% af din hunds daglige kalorier. En til tre appelsinskiver ville være passende for de fleste hunde.

Kan appelsiner være dårlige for hunde?

Den største bekymring, når man giver appelsiner til hunde, er sukkerindholdet. Appelsiner kommer med naturligt sukker, hvilket er det, der gør dem så velsmagende for både hunde og mennesker.

Sukker betyder kalorier, så ejere af overvægtige hunde ønsker måske at behandle dem med en snack med lavere kalorieindhold. Diabetiske hunde bør ikke spise appelsiner, da det kan forårsage en stigning i deres insulinniveauer.

Kæledyrsejere bør også sørge for at fjerne alle frø fra appelsinen. Appelsinfrø indeholder spormængder af et giftigt kemikalie kendt som cyanid. Selvom at spise et par appelsinfrø udgør en lille risiko for en hund, er det bedst at fjerne dem fra appelsinen før fodring.

Citrusfrugter har også en masse syre i sig, og dette kan forårsage mave- og fordøjelsesproblemer som diarré eller opkastning.

Kan hunde spise appelsinskal?

Nej. Appelsiner til hunde er kun gavnlige, når du fodrer dem med den kødfulde del af frugten. Ligesom appelsinfrø kan appelsinskaller indeholde giftige forbindelser, der er skadelige for hunde.

Appelsinskræller kan også være svært for en hunds fordøjelsessystem. I ekstreme tilfælde kan appelsinskal forårsage en blokering, der kræver operation. For at være på den sikre side skal du fjerne skræl, kerner og den hvide hinde på appelsinens kød.

Kan hunde drikke appelsinjuice?

Nej. Appelsinjuice anbefales ikke at give til din hund. Saften er koncentreret med sukker og citronsyre, der kan være skadeligt for din hund. At give din hund vand er den bedste måde at holde den hydreret på.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *