Må katte spise æg?

Ja, katte kan spise æg. Fuldt kogte æg er en stor ernæringsmæssig godbid til katte. Æg er fyldt med næringsstoffer, såsom aminosyrer, som er byggestenene til protein, og de er også meget fordøjelige.

Hvordan du vælger at tilberede dit æg er lidt ligemeget. Sørg for, at der ikke er salt eller krydderier, og at du har fjernet skallen.

Kan katte spise æg?

Er æg gode til katte?

Ja. Katte er obligatoriske kødædere, hvilket betyder, at deres kost primært består af kødprotein. Æggehvider indeholder en overflod af protein, mens blommen er en god kilde til sundt fedt. Æg indeholder dog mange flere fordele end proteiner.

Andre gavnlige næringsstoffer i æg til din kat inkluderer:

Aminosyrer: Æg kommer fyldt med en bred vifte af aminosyrer, især taurin. Taurin spiller en afgørende rolle i at booste syn, fordøjelse, hjertefunktion, immunitet, sund graviditet og fosterudvikling for katte.

Sunde fedtstoffer: Katte kræver sunde fedtstoffer i deres kost, og æg er en god kilde. At give din kat en lille mængde æg vil give hende monomættet fedt for hjertesundheden, flerumættet fedt som omega-3 og omega-6 fedtsyrer, for hjernen, nervesystemet og hjertesundheden.

Vitaminer: Æg indeholder et overraskende antal vitaminer, herunder vitamin A, B12, D, E, Biotin, Riboflavin og Thiamin. Hver af disse vitaminer gavner kattens sundhed på sin egen måde. Nogle få af de sundhedsmæssige fordele, som disse vitaminer leverer til katte, omfatter energiforsyning, antioxidanter til immunstøtte og mere.

Mineraler: Jern, selen og zink findes alle i æg. Disse tre fremmer henholdsvis hæmoglobinproduktion, immunsundhed og kollagensyntese.

Læs også: Spiser katte rotter?

Er et æg et godt måltid for en kat?

Nej, et æg er ikke et ordentligt måltid for en kat. Overraskende nok er æg ikke ernæringsmæssigt komplette og mangler alle de næringsstoffer, katte har brug for for at trives. Når det er sagt, er æg en almindelig ingrediens i mange kattemad, fordi de er en del af et komplet og afbalanceret foder.

Hvor meget æg skal jeg fodre en kat?

Ikke en masse. Æg er ernæringsmæssigt utilstrækkelige til at være et komplet måltid for en kat. At fodre en kat med et æg bør betragtes som det samme som at give dem en godbid.

Kan katte spise rå æg?

Kat der skal til at spise et råt æg
Kat der skal til at spise et råt æg.

Nej. Rå æg er ikke egnet til katte. Når æg ikke er kogt eller underkogt, kan de rumme bakterier som Salmonella. Også rå æggehvide kan være dårligt for katte. “Kyllinger deponerer avidin, et biotinbindende protein, i æggehvider,” siger Carbo-Johnson. “Dette protein forhindrer absorption af biotin (også kendt som vitamin B7), som kan forårsage vitaminmangel. At koge æg til din kat ville forhindre disse resultater.”

Vil min kat prøve at spise et æg?

Måske. Som enhver katteejer kan fortælle dig, har hver kat deres egne specifikke kan lide og antipatier. Katte er kendt for at være både kræsne og eventyrlystne i, hvad de spiser. At have en uforudsigelig natur betyder, at de fleste katte kan lide variation i, hvad de spiser. For at vide med sikkerhed, se, hvordan din kat reagerer på en lille portion kogt æg.

Hvis din kat kan lide æg, så prøv at introducere dem til kæledyrsernæring, der inkluderer æg som en fremhævet ingrediens.

kat der spiser æg fra en tallerken
Kat der spiser æg fra en tallerken.

Kan killinger spise æg?

Ja, killinger kan have æg. Men i betragtning af hvor få kalorier killinger har brug for hver dag, er det ikke den bedste mulighed. Sørg i stedet for, at du giver killingerne den ernæring, de har brug for, med killingefoder og godbidder lavet specielt til deres livsfase.

2 Kommentarer

 1. Randi Steensen

  Må katten godt få rå æggeblomme pga. at der er meget jern i

  Svar
 2. Administrator

  Ja, katte kan godt få rå æggeblommer i små mængder, da de indeholder næringsstoffer som jern, proteiner og vitaminer, der kan være gavnlige for katten. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at rå æg også kan indeholde bakterier som Salmonella, som kan være skadelige for katte.

  For at minimere risikoen anbefales det at koge æggene først. Kogte æg kan give de samme ernæringsmæssige fordele uden risikoen for bakterieinfektion. Sørg altid for at introducere nye fødevarer langsomt og i små mængder for at se, hvordan din kat reagerer på dem.

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *