Mest populære hundenavne i 2023

Ligesom mennesker fortjener vores hund også et navn, der passer til dem og fremhæver deres bedste egenskaber. Lad os tage et kig på de mest populære hundenavne i 2023 er.

Læs også Find det perfekte navn til din hvalp – og prøv vores hundenavne generator

Hvordan valgte du dit hunds navn? Opkaldte du dem efter din yndlings tegneseriefigur? Eller var det den unikke farvning af deres pels, der inspirerede dig? Uanset hvordan din pelsede følgesvend endte med dens navn, kan du blive overrasket over at vide, at ligesom menneskers navne er hundenavne ikke kun personlige, men de følger også trends og afspejler tidens følsomhed.

Golden retriever

De mest populære hundenavne i 2023

Hunde blev tæmmet i Sibirien for omkring 23.000 år siden og er efterkommere af den loyale og intelligente grå ulv. I dag, med 356 forskellige racer verden over, giver hunde os kærlighed og kammeratskab, og de har endda evnen til at hjælpe med at forbedre både vores fysiske og mentale sundhed. Det er ikke underligt, at de er kendt som “en mands bedste ven.”

Interessant nok har vi faktisk en tendens til at tænke på vores hunde som mere end bare bedste venner. Faktisk er der tegn på, at vi ser dem som vores familie og endda som vores børn. Når man ved dette, giver det mening, hvorfor så mange populære kæledyrsnavne, og især populære hundenavne, er almindelige menneskenavne.

Mest populære hanhundenavne i 2023

Med det sagt, her er de navne, der kom på Rovers bedste hanhundenavne fra 2023-listen og deres betydninger. De bestemmes af Rovers database med over en million kæledyr og kæledyrsforældre.

Max: Max er en klassiker alle tiders med hensyn til de mest populære kæledyrsnavne. For hunde er navnet Max ikke en eneste gang blevet detroniseret som topnavnet i de sidste 10 år og har været et hit i mere end et århundrede! Af latinsk oprindelse er navnet Max ofte en forkortelse for Maximillian, Maximus eller Maxwell. Betyder “den største”, er det ikke overraskende, at det så ofte bruges som et navn for vores elskede hunde.

Charlie: Et kønsneutralt navn, der kommer fra Tyskland, Charlie kan bruges som et kaldenavn for Charles, Charlotte og flere. Betyder “fri mand”, dette navn bruges almindeligvis om labrador retrievere og tyske hyrder.

Pige med hund på en mark

Cooper: Cooper blev oprindeligt brugt som et efternavn. Det stammer fra gammelengelsk og betyder “tøndemager”. I dag, som det tredje mest populære hanhundenavn, er det en populær post i databasen over seje kæledyrsnavne. Som et navn med to stavelser er det meget nemt for hunde at genkende.

Milo: Milo er et traditionelt maskulint navn, der finder sine rødder i mange sprog, såsom græsk og latin. Det betyder typisk “soldat”, det er et særligt godt navn for arbejdende racer, herunder anatoliske hyrdehunde og rottweilere.

Buddy: “Buddy” betyder “kammerat.” Når det bruges til hunde, er navnet Buddy selvforklarende. Hunde er trods alt vores største og mest loyale venner.

Mest populære hunhundenavne i 2023

Sammenlignet med de bedste hanhundenavne i 2023 er der sket flere ændringer og skift i navnekonventionerne for hunhunde. Nedenfor er de bedste hunhundenavne i 2023:

Luna: I de sidste 10 år er “Luna” langsomt steget til toppen med hensyn til hunhundenavne, og har fået et eksponentielt løft i popularitet i 2015. Det betyder “måne” på både spansk og italiensk, det fremkalder et billede af ulve, forfædrene til alle tamme hunderacer, der hyler mod månen. Navnet Luna fortjener uden tvivl sin plads på listen over seje kæledyrsnavne.

Ung pige med glad hund i armene

Bella: “Bella” har længe været et populært navn for hunhunde, kun overhalet af “Luna” i år. Navnet Bella, der betyder “smuk” på en række sprog, herunder italiensk, spansk, græsk og fransk, har en elegant, men sød flair.

Daisy: Nogle af de mest populære kæledyrsnavne til hunhunde er navnene på blomster, og “Daisy” er ingen undtagelse. Tusindfryd blomstrer i gult, hvidt og lyserødt, åbner kun om dagen og lukker om natten. Det betyder “dagens øje”, og det er et perfekt navn til energiske og glade hvalpe. 

Lucy: Lucy er den engelske version af det italienske navn Lucia, der betyder “lys”. Det har været et elsket navn i USA i et stykke tid nu på grund af populariteten af ​​tegneserier som Peanuts og shows som I Love Lucy.

Lily: Et andet blomsternavn, navnet Lily antager betydningen af ​​”renhed” og “uskyld” forbundet med blomsten. “Lily” er især populær for hvide hunderacer som malteser, samojed og amerikanske eskimoer.

Ung kvinde med hendes hund

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *