Sådan stopper du en killing med at bide

At en killing bider kan være frustrerende, men med den rigtige træning vil det sandsynligvis ende inden for deres første leveår. Det er vigtigt at give din kat positiv forstærkning og finde ikke-destruktive måder at kanalisere deres legende energi på, så de ikke bringer vanen ind i voksenlivet.

At blive kæledyrsforælder til en killing er et stort ansvar. Du skal sikre, at de får deres vacciner efter en regelmæssig tidsplan, og du bør investere tid i at lære dem den ønskede adfærd. Tro det eller ej, killinger kan trænes lige så nemt som hunde, og det er op til dig at lære dem, hvilken adfærd der er acceptabel, og hvilken der ikke er. At lære, hvordan man får en killing til at stoppe med at bide, kan forhindre uønsket adfærd og alvorlig sygdom.

Desværre har alle killinger en bidefase, fordi de lærer om verden med munden. Du kan nogle gange opleve, at din killing bider dig af flere årsager lige fra opmærksomhedssøgende til leg. At bide kan dog hurtigt blive en uønsket adfærd, især hvis din killing sårer dig eller knækker huden. Derfor bør du lære din killing at stoppe med at bide så hurtigt som muligt for at forhindre denne uønskede adfærd i at blive farlig. Men hvordan får man en killing til at stoppe med at bide? Læs mere for at lære et par tips til at modvirke adfærden for at forbedre dit forhold til din killing.

killing der bider i en finger
Killing der bider i en finger.

Vokser killinger ud af at bide?

Katte vokser ikke nødvendigvis ud af at bide, men de bruger munden mere, når de er unge, til at lære om verden og engagere sig i leg. Heldigvis kan du nemt træne uønsket adfærd ud af dem. At bide er dog din killings måde at kommunikere på, så du bør aldrig skælde dem ud.

Det er afgørende at modvirke hårdt spil, fordi du aldrig vil lære din kat, at det er okay at bide mennesker. Selvfølgelig kan du ikke altid forhindre din kat i at bide, fordi det er sådan, de kommunikerer med andre dyr og mennesker, men du kan afskrække dem. Hvis du tillader din kat at bide dig, når den er unge, vil det være sværere at træne dem til at stoppe, når de er ældre. De fleste killinger vil dog vokse ud af bidevanen, når de bliver voksne, medmindre de har lært at bruge det til at få din opmærksomhed.

Desværre kan kattebid være farlige, fordi de kan sprede cat scratch disease (CSD), en bakteriel infektion, der kan opstå, når din kat bider hårdt nok til at knække huden. CSD-symptomer spænder fra milde symptomer som rød og hævet hud til feber, hovedpine og træthed. Heldigvis er CSD ikke en alvorlig sygdom, og de fleste mennesker behøver ikke behandling, men det er altid bedst at undgå at blive syg ved at lære din killing at stoppe med at bide.

Hvor længe varer killingens bidefase?

Killinger leger typisk hårdt, indtil de lærer at lade være. Katte kan dog blive alt for hårde mod mennesker uden at have til hensigt at såre dem. Legaggression er et almindeligt adfærdsproblem, som mange katte har, især killinger, fordi de ikke har lært at lege blidt.

Selvfølgelig undrer du dig måske: “Hvorfor bider min killing mig?” I sidste ende bider killinger af flere årsager. Hvis du ikke er aktivt engageret i leg, kan din killing bide dig for at få din opmærksomhed ved at angribe dine hænder eller fødder. Dette gælder især for katte, der tilbringer det meste af deres tid alene uden fysisk træning eller mental stimulation for at forhindre kedsomhed. Katte, der keder sig, er mere tilbøjelige til at udvise uønsket adfærd, såsom at sprøjte urin, ridse møbler og blive alt for aggressive.

Selvfølgelig er en anden grund til, at din killing bider dig, sandsynligvis på grund af tænder, især hvis de er mellem tre uger og seks måneder gamle. Hvis din killing får tænder, kan den bide dig for at massere deres tandkød for at reducere ubehag. Du kan dog afskrække denne adfærd ved at samarbejde med din dyrlæge og give dem legetøj, der masserer deres tandkød, mens de leger.

I de fleste tilfælde bider din killing dig sandsynligvis, fordi den leger for entusiastisk. Heldigvis kan du lære flere metoder til at forhindre denne adfærd, hvis det bliver et problem, eller din kat bliver aggressiv.

Sådan får du en killing til at stoppe med at bide

Katte er sociale væsner, og de kommunikerer med deres menneskelige ledsagere og hinanden på flere måder, herunder at bide. Mens bid kan betragtes som en aggressiv adfærd, er din killings bideadfærd sandsynligvis ikke aggression. Men hvis du lader adfærden fortsætte, kan det hurtigt blive til aggression. Tegn på en aggressiv kat omfatter hvæsende og knurren og sammenkrøbet eller anspændt kropssprog ledsaget af bid. De fleste killinger er ikke aggressive; de ved simpelthen ikke, hvordan de skal spille blidt, så det er dit ansvar at lære dem. Hvis du undrer dig over, “Hvordan får jeg min killing til at stoppe med at bide,” her er et par ting, du kan prøve:

killing der bider i en finger

Genfokus deres opmærksomhed

Hvis du vil lære at få en killing til at stoppe med at bide, skal du have tonsvis af legetøj. At lege med din kat er okay, men du bør involvere legetøj. Med legetøj kan du igen fokusere deres opmærksomhed på noget andet end dine hænder. Når du leger med din kat, hvis den begynder at bide, kan du give dem et legetøj i stedet for. Med denne metode er det selvfølgelig vigtigt aldrig at bruge dine hænder eller fødder til at lege med din kat, da det forstærker ideen om, at det er okay at bide folk.

Brug en skrabestolpe

Et skrabestolpe er et nyttigt værktøj for både dig og din kat. Da katte nyder at klø, kan det være en god mentalt stimulerende aktivitet, der forhindrer dem i at bide dig. Når de er engageret i en anden aktivitet, bruger de ikke bid for at få din opmærksomhed eller forsøge at få dig til at lege. I stedet vil din killings kradsestol give dem noget andet at lave og trætte dem ud for at forhindre den overskydende energi, der fører til uønsket adfærd som at bide.

Ignorer uønsket adfærd

Når din kat bider dig, så prøv at ignorere adfærden fuldstændigt. I mange tilfælde bider din killing dig for at få din opmærksomhed, men at ignorere dem vil vise dem, at det at bide ikke er den rigtige måde at få det, de vil have. Selvfølgelig kan du ikke altid ignorere din killings bid. Hvis din killing bider, og den knækker huden eller gør ondt, vil du sandsynligvis se på dem eller give en lyd. Desværre kan det at se på din kat eller lave lyde, når han er engageret i uønsket adfærd, forstærke adfærden ved at give dem præcis, hvad de ønsker – din opmærksomhed.

Hvis du ikke kan ignorere din kats bid, så stop med at lege med dem, så snart de bider dig. Derefter kan du rejse dig og gå væk fra din killing og ignorere dem for at lade dem falde til ro og forhindre yderligere aggressiv leg.

Besøg dyrlægen

Mange kæledyr, herunder unge killinger og voksne katte, vil bide, når de har smerter. Derudover kan dyr, der oplever sygdom eller smerte, bide deres ejere, når de kommer for tæt på eller rører ved dem, hvor det gør ondt. Da din killing måske bider dig, fordi den oplever smerter, bør du altid tage dem til dyrlægen for at udelukke underliggende helbredstilstande, der kan få dem til at bide.

Ud over fysiske helbredsforhold kan din dyrlæge også diskutere din kats følelsesmæssige sundhed. Ligesom mennesker og hunde kan katte blive stressede og angste, hvilket får dem til at opføre sig mere aggressivt i visse situationer. For eksempel kan en bange kat bide fremmede i dit hjem for at få dem til at gå. Nogle katte gemmer sig, når de er bange, og andre reagerer aggressivt. Da din kat ikke kan fortælle dig, hvordan den har det, kan du kigge efter tegn på angst og stress og arbejde sammen med din dyrlæge for at gøre din kat roligere i stressede situationer.

Leg mere

Hvis din kat bider, kan de kede sig. Killinger, der bliver efterladt alene hele dagen eller ikke får nok fysisk eller mental motion, kan engagere sig i uønsket adfærd, fordi de har en masse indestængt energi. Men at lege med dem og sikre, at de får nok mental stimulation, kan forhindre kedsomhed og holde din kat tilfreds for at forhindre bid.

Når du leger med din kat, skal du selvfølgelig undgå at bruge dine hænder eller fødder. Brug i stedet legetøj til at holde dem engageret i leg og vis dem, at de kan bide legetøj, men ikke mennesker. At engagere din killing i mere leg med interaktivt legetøj kan holde dem aktive uden at skulle lege direkte med dine hænder eller fødder. Hvis din killing fortsætter med at forsøge at bide dig, kan du ignorere dem eller gå væk, indtil de er rolige, og gentage dem i leg senere.

killing der bider i en finger

Undgå straf

Hvordan får man en killing til at stoppe med at bide? Mange mennesker bliver måske vrede på deres killinger, når de kommer til skade, råber af og skælder ud for deres opførsel. Det er dog vigtigt at huske, at din killing ikke ved, hvornår den har gjort noget forkert; du skal være den, der lærer dem god og dårlig adfærd. Derfor bør du undgå at straffe din killing, fordi den ikke forstår, hvad den bliver straffet for.

Derudover kan råben af ​​din killing øge enhver angst, den allerede føler, hvilket bidrager til frygtbaseret aggression, der får dem til at bide mere. Da du ønsker, at din killing skal føle sig tryg og rolig i deres hjem, bør du undgå straf. I stedet skal du ignorere uønsket adfærd og give din kat tid alene til at falde til ro, når den begynder at spille for hårdt. Derudover kan du begynde at træne din kat i god adfærd med positiv forstærkning og godbidder. For eksempel, når din kat leger med et stykke legetøj i stedet for dine hænder, kan du give den en godbid for at lære dem god opførsel.

Invester i træning

Ligesom hunde kan katte trænes til at tolerere visse situationer, der kan få dem til at bide. For eksempel, hvis du lærer at bade en kat, kan du være bekymret for, at din kat bider eller klør dig for at løbe væk fra det rindende vand. I mellemtiden kan nogle katte bide, når de får klippet negle. Du bør investere i kvalitetstræning for at hjælpe din kat med at tolerere regelmæssig pleje og pleje. Du kan gøre dette ved at belønne god opførsel og ignorere dårlig opførsel.

Selvfølgelig tager træning tid, men det vil gøre plejen af ​​din kat meget lettere ved at hjælpe dem med at forbinde forskellige oplevelser med godbidder.

Slutnoter

Alle killinger bider, men du kan nemt lære din kat at stoppe med at bide, så de ikke tager denne uønskede adfærd med sig ind i voksenlivet. Selvfølgelig kan din kat selv som voksen bide, når den er bange, men du kan forhindre din kat i at skade andre og dig selv ved at investere i træning tidligt i livet.

Selvfølgelig kan selv den mest velopdragne kat bide dig, hvis den ikke har det godt, og derfor er det så vigtigt at have en dyrlæge ved din side. Hvis du tror, ​​at din kat bider, fordi den har smerter eller oplever adfærdsproblemer som angst, kan en hollandsk dyrlæge hjælpe. Vi kan diagnosticere og behandle adskillige medicinske og adfærdsmæssige problemer ved katte for at reducere bid og hjælpe din kat til at leve et sundt og lykkeligt liv.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *