Sportræning til din hund

Når din hund har mestret “sid” og “bliv”, kan du blive fristet til at begynde at arbejde på mere avancerede træningsteknikker til at arbejde videre med din hvalp. Da hunde har en upåklagelig lugtesans, giver det kun mening at arbejde med din hund for at spore efter duft.

Du kan lære din hund at følge et spor eller spor på jorden, at lufte duft og identificere duftende genstande. Alle tre kan undervises samtidigt, fordi de anvender lignende duftfærdigheder.

Læs videre for at finde ud af, hvordan din hund lærer sportræning.

Hund er i fuld gang med sportræning.
Hund er i fuld gang med sportræning.

Sådan træner du sportræning efter duft

1. Start tidligt om morgenen

For at lære at dufte en bane, har du brug for nogle godbidder og et græsareal, såsom en baseballbane eller en park. Selvom hotdogs ikke er det mest nærende foder, synes jeg, de fungerer bedst, og du vil ikke overfylde din hunds mave. Begynd tidligt; mange mennesker starter kl. 6, før nogen har gået på græsset.

2. Opret et godbidderspor

Få din hund til at sidde eller ligge og blive. Tag et par tommer lange stykker hotdog og brug din sko til at mose dem i græsset. Sørg for at knuse græsset under hotdogsene, som vil frigive en græsduft. Gå derefter en lige linje væk fra din hund med pølseresterne i bunden af ​​din sko. Slip et stykke hotdog hver seks eller ti fod. Stop efter omkring 20 fod og slip en af ​​dine handsker eller et af din hunds legetøj; din hund skal finde noget for enden af ​​sporet. Drop endnu et stykke hotdog oven på emnet.

3. Befal din hund at finde godbidderne

Gå tilbage til din hund og slip ham fra sit ophold, og opmuntr ham til at lugte jorden, hvor hotdogsene var. Fortæl din hund “Find den!” og lad ham snuse. Hvis han begynder at følge sporet, så ros ham stille ved at sige: “God hund!” og lad ham lede vejen. Vær ikke for entusiastisk, ellers kan du distrahere hunden fra hans snusning. Forsøg heller ikke at lede ham; lad din hund finde ud af det.

På dette tidspunkt følger din hund flere dufte: sporet af hotdogs, som hjælper med at motivere ham, det knuste græs, hvor du mosede hotdogsene, og det knuste græs, hvor du senere trådte. Din hund følger også din individuelle duft, som den kender godt, fordi den lugter din duft hver dag. Men nu lærer din hund at kombinere duftene, at følge dem og finde genstanden for enden af ​​sporet.

4. Begynd at øge længden af ​​sporet

Når din hund har fuldført dette trick, lav endnu et ved at tage 10 skridt til siden. Hvis din hund er spændt og har det sjovt, kan du køre tre eller fire korte baner pr. træningspas. Efterhånden som din hund forbedrer sig i løbet af flere sessioner, gør sporet længere, tilføj kurver og hjørner, og slip flere genstande undervejs, men sæt pølsen kun på den, du vil have ham til at finde. Når du laver spor længere eller tilføjer kurver, skal du bruge små pløkke, pæle eller flag til at markere sporet, så du kan se, om din hund er af sporet.

Luftduft kræver, at din hund finder nogen ved at indsnuse de dufte, der svæver gennem luften i stedet for at følge et spor. De fleste eftersøgnings- og redningshunde har begge færdigheder, de kan følge et spor, men hvis folk, der går over sporet, ødelægger det, kan de også bruge deres evner til at dufte luft.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *