10 grunde til, at katte er bedre kæledyr end hunde

Mange mennesker mener, at katte er bedre end hunde. De er nemme at passe, stille og overkommelige i pris. De passer endda på sig selv. Der er helt sikkert fordele ved at have en kat, som man ikke får ved at have en hund. Her er 10 grunde til, at katte er bedre end hunde.

Katte

1. Katte tager ikke meget plads

Hvis du nogensinde har sovet sammen med en golden retriever – eller endda en lille hund – ved du, at de tager meget plads. På grund af deres størrelse, deres kærlighed til at strække sig ud i alle andres rum, deres behov for plads til at lege og motionere, og deres ting (såsom en hundeseng eller legetøj), har hunde brug for en stor mængde plads for at have et lykkeligt og sundt liv.

Katte har imidlertid ikke brug for så meget plads for at trives. Så længe du kan give dem deres nødvendige ting, såsom kattebakker (du bør have en bakke for hver kat plus en ekstra), foder- og vandfade, kan du være sikker på, at din kat vil være glad.

2. Det er billigere at eje en kat

Gennem deres levetid er katte generelt billigere at eje end hunde. Selvom det kan være dyrt at købe en bestemt katterace, er adoptiongebyrerne normalt lavere for killinger og katte end for hvalpe og hunde – især i killingesæsoner eller når krisecentret har mange killinger. Nogle krisecentre kan endda give op på gebyrerne eller tilbyde en to-til-en-aftale for par af killinger.

Når du ejer dit kæledyr, er der mange udgifter, du skal betale for, lige fra forsyninger til viceværter. Fordi hunde har tendens til at ødelægge deres legetøj, skal det laves af meget mere holdbare (og dyrere) materialer – eller skiftes ofte ud. Kattelegetøj er relativt billigt at købe, og endnu billigere (og nemt) at lave selv.

En masse motion er afgørende for en hunds sundhed, men det kan være svært at tage to eller tre gåture om dagen, når man har et fuldtidsjob. Med hensyn til, at den gennemsnitlige hundelufter tager mellem 100-140 kroner for en 20-minutters gåtur, kan omkostningerne hurtigt stige. Katte er imidlertid tilfredse med at slappe af, sove og lege med deres legetøj alene hjemme, mens du arbejder. Det er endnu bedre, hvis du har to killinger, da de vil underholde hinanden.

3. Katte er tilfredse med at være indendørs

Det er praktisk talt umuligt for hunde at have en livsstil, der kun er indendørs. De har brug for en masse motion, mange gåture og tid udendørs for at have et lykkeligt og sundt liv. Men hvis du ikke har en have eller adgang til parker eller har begrænsede mobilitetsproblemer, kan det være en stor udfordring.

Katte er meget sikrere indendørs, og de er også glade ved siden af ​​et vindue eller krøllet sammen på en solrig plads på sofaen. Du skal bare åbne et vindue for lidt frisk luft (men sørg for, at det ikke er åbent så bredt, at killingen kan komme ud), og din kat vil være tilfreds med at se på fugle og insekter hele dagen.

To katte udenfor

4. Katte er mere stille

Selv de største hundeelskere må indrømme, at uanset om din hund gør ad en forbipasserende, et andet dyr eller blot fordi dens yndlingslegetøj er fastklemt under sofaen, kan den uafbrudte gøen blive ret irriterende.

Selvom katte bestemt kan være støjende – især om natten, når mange katte er mest aktive – har deres mjau og spin en tendens til at være stille. At miave og spinne er sødt, og endnu bedre, du vil begynde at genkende, hvad din kats mjau betyder. Du vil lære at skelne mellem et mjau, der betyder “jeg er sulten”, og et mjau, der betyder “leg med mig!”

5. Killinger kræver mindre arbejde end hvalpe

Både hvalpe og killinger kræver utrolig meget tid, energi og opmærksomhed. Mellem at få dem til at føle sig godt tilpas i deres nye hjem, introducere dem til deres nye kost og begynde at træne, kan du være en smule søvnløs i de første par uger med din nye hvalp eller killing.

Hvalpe har brug for løbende træning (især til potte-træning), men når killinger er vant til at være væk fra deres mødre og har lært grundlæggende brugen af kattebakken, kan de efterlades hjemme uden opsyn i løbet af dagen.

Vil du være ekstra sikker? Læg killingen i et rum, hvor den ikke kan komme i fare, mens du er væk. Det vil holde katten sikker, og på grund af dens mindre størrelse vil den ikke kunne forårsage meget (hvis nogen) skade ved at være låst inde.

6. Katte holder skadedyr væk

Katte er naturlige jægere, så det ligger i deres DNA at forfølge, jage og dræbe deres bytte, også selvom det er på en tv-skærm. Selvom du aldrig bør lade din kat spise et insekt eller en mus, det fanger, er et skadedyrsfrit hjem bare en af fordelene ved at eje killinger. Desuden kan din kats duft alene holde gnavere væk fra dit hus; hvis gnavere opdager en jæger i hjemmet, er der langt mindre chance for, at de kommer ind.

7. Rengøring af kattebakken er nemmere end konstante gåture

Selvom det kan virke underligt, at din kat tisser og har afføring i strategisk placerede kasser overalt i dit hus, er det langt nemmere at rydde op i en kattebakke end at skulle tage lange gåture om aftenen, i brændende sommerdage eller gennem frysende sne mens du bruger en plastikpose til at samle hundeskrald op.

Katte er naturligt meget rene dyr, og et af deres instinkter er at begrave deres tælling og afføring. Dette skjuler deres territorium for rovdyr, der ligesom katte bruger deres lugtesans til at finde deres bytte. Selvom huskatte ikke nødvendigvis jages af rovdyr, kan mennesker drage fordel af at have pæne, rene og fuldstændigt dækkede affald.

8. Katte rengør sig selv

Hunde elsker ting, der lugter dårligt – fra affald til døde dyr til afføring – og de elsker virkelig at rulle rundt i det. Som følge heraf kræver hunde regelmæssig badning og pleje, hvilket kan blive meget dyrt, hvis du tager din hund til en frisør.

Katte er i bund og grund selvrensende maskiner. Du måske ønsker at børste den en gang imellem og helt sikkert klippe dens negle efter behov, men ellers gør katte et meget godt stykke arbejde med at holde sig rene.

9. Katte forstår personligt rum

Nogle gange, efter en lang, stressende dag på arbejde, vil du måske ikke føle dig i humør til at have en hund, der følger dig rundt i huset og opfordrer dig til at lege. Selvom katte kan få et dårligt ry for at være kolde eller afvisende, forstår de virkelig (og værdsætter) begrebet personligt rum. De kræver ikke din konstante opmærksomhed eller energi, hvilket vil give dig masser af muligheder for at sidde og slappe af efter en hård arbejdsuge.

10. Katte giver sundhedsmæssige fordele

Det er blevet sagt, at ejerskab af et kæledyr kan reducere stress og hjælpe dig med at leve længere, men der er også specifikke sundhedsmæssige fordele, som katte giver deres ejere. Fx har spinningen af ​​en kat vist sig at have terapeutiske helbredende effekter på menneskelige muskler og knogler. Hyppigheden af ​​vibrationerne har vist sig at have positive effekter på ledets bevægelighed efter en skade.

1 Kommentar

  1. Poul Pikhår

    Endelig nogen der forstår at KATTE ER BEDRE END ude

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *