10 Teacup hunderacer til hundeelskere

Teacup hunde eller oversat til dansk Tekoppehunde er ekstremt populære kæledyr, fordi disse mikrohunde ligner hvalpe for evigt. Det er ikke underligt, at de kan købes for mange mange penge. Generelt er teacup hunde markant mindre end deres racestandard og anerkendes ikke af verdens forskellige kennelklubber. Det er et spørgsmål om etik, når det drejer sig om denne type af hunde, da de bliver parret med andre små hunde og eller svage hunde.

BEMÆRK: Tekop hunde er en “varm kartoffel”. Skrupelløse opdrættere ved, at disse hunde kan indebringe 1000-vis af kroner. Uetiske opdrættere kan parre nært beslægtede dyr eller bevidst hæmme en hvalps vækst gennem sult. Find en velrenommeret opdrætter og en god dyrlæge, hvis du planlægger at anskaffe dig en teacup hund.

Læs også: De 10 mest rolige hunderacer

Raceregenskaber

Som de mindste hunde i deres kuld har tekop hund ofte sundhedsproblemer. Nogle blev afvist af deres mødre, og af en eller anden grund fik de ikke så meget ernæring i livmoderen og efter fødslen. I fuld størrelse vejer nogle måske kun 1 til 2 kg. I en så lille størrelse kan disse hunde have flere sundhedsmæssige problemer, herunder problemer med skelet- og immunsystem.

Disse hunde er skrøbelige og kan let dø af et fald eller er svære at se og nemme at træde på. Også for nogle racer er deres forventede levetid betydeligt kortere. Nogle lever kun halvt så langt tid, som deres “almindelig” face.

Børn har brug for opsyn omkring teacup hunde, da de er tilbøjelige til at knække knoglerne nemt, så der skal ikke så mege til – desværre. Disse små hunde har også brug for beskyttelse mod rovdyr som ugler og andre rovfugle. Disse racer kan også have problemer med tisse og afføring indenfor, da de har meget lille blære og tarm. De har brug for mange små måltider om dagen for at forhindre lavt blodsukker (hypoglykæmi).

Her er 10 hunderacer, der har teacup racer:

Pomeranian

Pomeranier hunde
@mochi_mini / Instagram

Selvom nutidens pomeranier har et ry som skovhunde, blev de oprindeligt avlet til flokdyr og trække slæder. Tidligere typer af Pomeranian racen vejede omkring 13 kg. I 1800-tallet blev de opdrættet til at være mindre for at blive holdt som ledsagere frem for arbejdshunde. Siden er de kun blevet mindre.

Raceoversigt
HØJDE: Under 18 cm
VÆGT: Under 3 kg
PELS OG FARVE: Fluffy dobbeltcoated; farverne inkluderer sort, chokolade, orange mm.
LEVETID: 12 år (teacup); op til 16 år (toy)

Teacup Puddel

Teacup Puddel
@chillchill / Instagram

En teacup puddel er en lille race af puddel, der ofte vejer mindre end 3 kg og har en lille, kompakt bygning. De er kendt for deres lange, krøllede pels og deres intelligente og loyale natur. Teacup puddel er populære kæledyr, fordi de er nemme at træne og passer godt ind i et lille hjem eller lejlighed. De er også godt tilpasset til at rejse og er ofte meget sociale og venlige overfor fremmede. Det er vigtigt at huske, at selvom teacup puddel er små, kræver de stadig regelmæssig motion og træning for at holde dem sunde og glade.
Standardstørrelsen vejer 20 til 32 kg.

Raceoversigt
HØJDE: Under 25 cm
VÆGT: Under 3 kg
PELS OG FARVE: Krøllet, tæt pels; farverne inkluderer hvid, abrikos, sort og mere
LEVETID: 8 til 15 år

Beagle

teacup beagles
@willi_am7943 / Instagram

Hvad teacup beagles ikke har i deres størrelse, har de så til gengæld i venlighed og energi. De fleste af disse beagles vejer kun omkring 7 kg, hvilket er relativt meget for en teacup hund. De kan være stædige, når det kommer til lydighed. Men de reagerer godt, når du gør træningen sjov med godbidder og spil.

Raceoversigt
HØJDE: Under 15 tommer
VÆGT: Under 20 pund
PELS OG FARVE: Kort frakke; farverne inkluderer sort og brun, brun og hvid og mere
LEVETID: 12 til 15 år

Malteser

Malteser Teacup
@cocothemaltesedog / Instagram

Malteseren er ikke kun en af verdens ældste racer – med oprindelse for næsten 3.000 år siden – men den blev også betragtet som kongelig dengang. Teacup udgaven vejer generelt mellem 1 og 2 kg. På grund af deres lille størrelse og lave energi passer disse hunde godt til folk, der ønsker en hyggekammerat.

Maltesere er små, intelligente og energiske hunderacer, der er kendt for deres lille størrelse og lange, silkeagtige pels. De er meget hengivne over for deres ejere og elsker at være i selskab med dem. De er også kendt for at være meget sociale og gode til at tilpasse sig nye omgivelser og mennesker. Selvom de er små, er Maltesere aktive hunde, der har brug for daglig motion og mental stimulering for at holde sig sunde og lykkelige. De er også kendt for at være nemme at træne, så længe man er tålmodig og konsekvent. Som med alle hunderacer, er det vigtigt at sørge for, at en den får den nødvendige træning, motion, foder og pleje, den har brug for, for at være sund og glad.

Raceoversigt
HØJDE: Under 18 cm
VÆGT: Under 3 kg
PELS OG FARVE: Mørke, opmærksomme øjne; silkeagtig, enkeltlags, hvid pels
LEVETID: 12 til 15 år

Pomsky

Pomsky
@teacuppomsky / Instagram

Som navnet antyder, er Pomsky krydset mellem en sibirisk husky med en pomeranian. Pomskies har en tendens til at variere i størrelse afhængigt af hvor meget af hver race de har i sig. Denne blanding har en tendens til at have et højt energiniveau, så vær forberedt på masser af gåture og leg.

Raceoversigt
HØJDE: Op til 25 cm (Toy)
VÆGT: Op til 4 kg (Toy)
PELS OG FARVE: Fluffy, dobbelt pels; farverne inkluderer hvid, sølv, sort og mere
LEVETID: 10 til 15 år

Yorkshire terrier

Yorkshire terrier
@stuntman.mikey / Instagram

Yorkshire terrier var allerede populære hunde i deres standard lille størrelse, så teacup udgaven er også et populært hit. Disse små hunde kan veje kun 1 til 2 kg, men de har stadig store hundepersonligheder. Yorkier har en tendens til at være vokale, beskyttende og selvsikre. De er også meget loyale og kærlige over for deres familier.

Raceoversigt
HØJDE: Under 18 cm
VÆGT: Under 3 kg
PELS OG FARVE: Silkeagtig pels; farverne inkluderer sort og brun, blå og brun og mere
LEVETID: 7 til 9 år (teacup); 13 til 16 år (toy)

Bichon Frise

Bichon Frise
@bichoncoppa / Instagram

Bichon frise oversættes groft til “krøllet skødehund” på fransk. Og teacup bichonerne lever helt sikkert op til deres navn. De blev opdrættet til at være kærlige ledsagere, som nogle mennesker omtaler som levende udstoppede dyr. Men mens bichons er ret lune, har de moderate træningsbehov og elsker at lege.

Raceoversigt
HØJDE: Under 25 cm
VÆGT: Under 5,5 kg
PELS OG FARVE: Mørke, opmærksomme øjne; blød, tæt pels; farverne inkluderer hvid, hvid og abrikos, og hvid og creme
LEVETID: 12 til 15 år

Chihuahua

Chihuahua
@pixie_yoko_ono / Instagram

Som hovedrolle i forskellige tv-reklamer og som kæledyr for en masse berømtheder, som fx. Paris Hilton har tekop Chihuahuas haft deres andel af berømmelse. Men det er ikke bare glamour for disse små hunde. Chihuahuas har brug for ordentlig træning og socialisering, eller de kan blive bange og defensive omkring fremmede. De har også brug for regelmæssig motion og mental stimulering.

Raceoversigt
HØJDE: Under 12,7 cm
VÆGT: Under 2,7 kg
PELS OG FARVE: Glat eller lang pels; farverne inkluderer sort, brun og mere
LEVETID: 15 til 20 år

Mops

Mops
@henrietta_sass_simmons / Instagram

Teacup mops kan være gode lejlighedshunde. Deres lille statur (vejer omkring 1,3 til 3 kg), rolig adfærd og lave træningsbehov gør dem ideelle til små lejligheder. Nogle mops kan være genstridige, men de har en tendens til at reagere godt på træning, især hvis godbidder er involveret som en belønning.

Raceoversigt
HØJDE: Under 25,4 cm
VÆGT: Under 6,3 kg
PELS OG FARVE: Kort, glat pels; farverne inkluderer sort og fawn
LEVETID: 6 til 10 år (tea cup); 13 til 15 år (toy)

Shih Tzu

Teacup shih tzus
@thepawseasons / Instagram

Teacup shih tzus betragtes generelt som divaer i hundeverdenen. Men disse hjørnetænder er også utroligt atletiske. Under deres lange, silkeagtige hår har shih tzus ganske muskuløse kroppe og blev bygget til smidighedskurser. Men overbelast dem ikke, da deres flade ansigter gør dem tilbøjelige til vejrtrækningsproblemer og overophedning.

Raceoversigt
HØJDE: Under 23 cm
VÆGT: Under 9 4 kg
PELS OG FARVE: Lang, flydende pels; farverne inkluderer sort, blå, guld, sølv og mere
LEVETID: 10 til 16 år

Racer at undgå

De fleste dyrlæger og ansvarlige opdrættere vil fortælle dig, at du helt undgår teacupshunde. Flere racer som teacup Yorkies, mops og pomeranianere har markant kortere levetid end deres større “normale” race. Hvis du vil have en mindre hund, skal du se på toy-racer og få en hund i den lavere ende af den acceptable højde og vægt. Den højere risiko for en tidlig død kan undgås ved at holde sig væk fra racer med teacups.

7 Kommentarer

 1. Lars

  Hej danskdyrepension

  Tak for den velskrevet indlæg med de forskellige hunderacer, kan se det er gamle indlæg 🙂

  Hav en faktisk dag.

  Svar
 2. Annabel Olsen

  Jeg søger en lille, ældre tæve hund.. Gerne en lille puddel eller beagle hund.

  Svar
 3. Annabel Olsen

  Jeg søger en ældre hund, gerne 1.år gammel. En lille, tæve puddel, eller beagle hund.

  Svar
 4. Søren

  Det er et rigtig godt indlæg, hvor man kan læse om alle de forskellige teacup hunderacer, jeg overvejer nemlig selv at anskaffe mig en Yorkshire terrier

  Svar
 5. Lulu Duchwaider

  Hvor kan man købe en teacup Chihuahua.

  Svar
  • Lajla krag

   Jeg vil også gerne vide hvor man kan købe the cup hunde

   Svar
   • Administrator

    Teacup-hunderacer kan være svære at finde, da det er små hunde, der kræver meget opmærksomhed fra opdrætterne for at sikre deres sundhed. Her er nogle tips til at finde en teacup-hund:

    1. Kontakt anerkendte opdrættere: Start med at kontakte opdrættere, der er specialiserede i de specifikke racer, du er interesseret i. Sørg for, at de er registrerede og har et godt omdømme.
    2. Besøg hundeudstillinger: Hundeudstillinger kan være et godt sted at møde opdrættere og se forskellige racer. Det giver dig også mulighed for at stille spørgsmål direkte til eksperterne.
    3. Tjek dyreinternater og redningsorganisationer: Nogle gange kan mindre hunde ende i internater og redningsorganisationer, så det kan være værd at tjekke disse steder.
    4. Online markedspladser: Der er flere online platforme, hvor opdrættere annoncerer deres hvalpe. Sørg for at verificere opdrætterens legitimitet og undgå svindel.
    5. Sociale medier og grupper: Mange opdrættere og hundeelskere deler information og annoncer i sociale mediegrupper. Søg efter grupper, der fokuserer på de specifikke racer.

    Husk altid at undersøge opdrætterne grundigt og sikre, at de praktiserer etisk avl og tager godt vare på deres hunde.

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *