Hvorfor slikker hunde?

Alle hunde slikker, men nogle hunde slikker i overskud. Der er ofte en adfærdsmæssig eller medicinsk årsag til slikningen.

Hund elsker at slikke i ansigtet.
Hund elsker at slikke i ansigtet.

Hvorfor slikker hunde os?

Adfærdsmæssige årsager til, hvorfor en hund slikker, er langt mere almindelige end medicinske årsager, og det er normalt ikke et tegn på en alvorlig helbredstilstand. Overdreven slikkeadfærd kan omfatte, at hunden slikker eller plejer sig selv, møbler eller andre overflader, og endda dig! Hunde kan slikke, fordi de kan lide den salte smag af deres ejers hud, som et tegn på hengivenhed eller af vane og kedsomhed. At slikke kan også virke beroligende eller beroligende for nogle hunde, ligesom når folk får en afslappende massage.

Adfærdsmæssige årsager til, at hunde slikker

  1. Kedsomhed og/eller angst
  2. For at berolige eller dulme
  3. Hengivenhed til den person eller det dyr, de slikker
  4. Vane
  5. Kan lide smagen

Medicinske årsager til, at hunde slikker for meget

Overdreven slikning eller mere slik end normalt kan være tegn på et underliggende medicinsk problem. Tegn på overdreven slikning vil ofte ligne dem, der er forårsaget af adfærdsmæssig slikning (hårtab, rødme i huden, irritation osv.).

Potentielle medicinske årsager til slikning omfatter allergier eller en hudlidelse, der får huden eller poterne til at klø. Infektioner fra bakterier, svampe eller parasitter kan også forårsage kløe og derfor føre til overdreven slikning. Underliggende smerter fra en skade eller gigt kan få hunde til at slikke, ligesom når en person gnider en øm muskel eller led. Slikken frigiver endorfiner, som er kroppens naturlige smertestillende midler, for at hjælpe med at lindre smerten. En sidste årsag til slikning kan være fra mave-tarmproblemer. For at afhjælpe problemet kan en hund slikke mærkelige overflader, men normalt ikke sig selv.

Medicinske årsager til, at hunde slikker

  1. Allergier
  2. Infektion
  3. Underliggende smerte
  4. GI problemer

Sådan forhindrer du din hund i at slikke for meget

Når adfærdsdrevet slikning er overdreven, hvilket resulterer i varme pletter, hårtab eller hudirritation, undgå at straffe din hund. Omdiriger deres fokus ved at give alternative aktiviteter for at holde dem beskæftiget. Positiv forstærkningstræning kan også hjælpe med at bremse slikkeadfærden ved at belønne din hund, når den udfører den ønskede adfærd. For eksempel at belønne din hund for at stoppe med at slikke, når du siger “Lad være med det.”

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *