Hvorfor spiser hunde græs?

Meget kan man sige om hunde, men det er tydeligvis ikke en ko. Så jeg kan godt forstå, at du bliver forvirret, når du ser din hund spise græs. Måske bliver du også bekymret? For er det skadeligt? Helt naturligt?

Hund spiser græs
Hund spiser græs

Du skal vise, at du ikke er den eneste der er bekymret. Rigtig mange hundejere undrer jeg over, at deres hund spiser græs, og gør det mest naturlige, nemlig at søge på nettet omkring det.

Pica er den tekniske betegnelse for lidelsen karakteriseret ved at spise ting, der ikke er mad. Nogle gange indikerer pica, at din hund har en eller anden form for ernæringsmangel, selvom det ofte blot er et tegn på kedsomhed, især når det praktiseres af hvalpe og yngre hunde.

Hunde der spiser græs, er faktisk ret almindeligt (det er også blevet observeret hos vilde hunde, og det kan være helt naturligt), og denne form for pica forårsager normalt ikke for mange problemer. Faktisk betragter de fleste dyrlæger det som en normal hundeadfærd. En mindre undersøgelse af 49 hundeejere, hvis hunde havde regelmæssig adgang til græs og andre planter, viste, at 79 % af hundene havde spist planter på et tidspunkt. En anden undersøgelse om planteædende hunde viste, at græs var den mest spiste plante.

Læs også: Hvorfor spiser hunde sten?

Hvorfor spiser min hund græs?

Der kan være forskellige årsager til, at din hund græsser på din græsplæne.

Nogle mennesker foreslår, at hunde kan vende sig til at spise græs, når de ikke har det godt, som en måde at få sig selv til at kaste op og derefter føle sig bedre. Andre bestrider denne idé på baggrund af, at hunde ikke har vist sig at være smarte nok til at beslutte sig for at behandle en urolig mave ved at spise græs.

Beviser tyder på, at de fleste hunde, der spiser græs, ikke er syge på forhånd, eller i det mindste ser de ikke ud til det. Faktisk ser færre end 10% af hundene ud til at være syge, før de spiser græs, ifølge deres ejere. Og græsspisning fører normalt ikke til at kaste op – mindre end 25% af hunde, der spiser græs, kaster op regelmæssigt efter græsning.

Andre foreslåede grunde til, at din hund måske spiser græs, omfatter forbedring af fordøjelsen eller opfyldelse af et udækket ernæringsbehov, herunder behovet for fiber. En offentliggjort undersøgelse rapporterer om en miniaturepuddel, der spiste græs og derefter kastede op hver dag i syv år. Tre dage efter at have sat hunden på en fiberrig kost, rapporterede ejeren, at hunden holdt op med at spise græs helt. Og der er selvfølgelig også muligheden for, at din hund simpelthen kan lide, hvordan græs smager eller føles.

Skal jeg stoppe min hund i at spise græs? Hvis ja, hvordan?

Hvis du har mistanke om, at din hund spiser græs, fordi den keder sig, kan det være en fordel at være sikker på, at den får nok motion. Engager dem i nogle sjove aktiviteter. Prøv at smide en frisbee eller spil et andet interaktivt spil med dem, eller køb dem et robust tyggelegetøj for at holde dem beskæftiget.Hvis din hunds pica- adfærd er forårsaget af en ernæringsmangel, kan skift til et bedre hundefoder, især en fiberrig variant, hjælpe med at afhjælpe problemet.

Selvom de fleste eksperter er enige om, at græsning i sig selv ikke er skadeligt, er en ting at huske på, at visse herbicider og pesticider, der bruges på græsplæner, kan være ret giftige, især hvis de indtages. Derudover er en række almindelige hus- og haveplanter giftige, hvilket kan føre til problemer, hvis din hund gumler på dem sammen med græsplænen.

Hvad skal man gøre, hvis ens hund spiser for meget græs

Hvis ens hund spiser for meget græs, kan det være en god idé at undersøge, om der kan være en grund til, at hunden spiser mere græs end normalt. Det kan for eksempel være, at hunden har en næringsmangel i sin kost, eller at den har en underliggende medicinsk tilstand, som gør, at den har behov for at spise mere græs. Hvis man mistænker, at der er en medicinsk årsag til, at din hund spiser for meget græs, bør man kontakte en dyrlæge for at få en professionel vurdering. Dyrlægen vil kunne undersøge hunden og eventuelt ordinere en behandling, som kan hjælpe med at løse problemet.

I tilfælde af, at hunden har en næringsmangel, kan det være en god idé at få rådgivning fra en dyrlæge eller en dyreernæringsekspert om, hvordan man kan ændre hundens kost for at sikre, at den får de næringsstoffer, den har behov for. Det kan også være en god idé at undersøge, om hundens foder indeholder tilsætningsstoffer og konserveringsmidler, som kan være skadelige for hunden, hvis det indtages i store mængder. Uanset årsagen, så bør man altid sørge for at holde øje med hundens helbred og velbefindende, og reagere hurtigt, hvis der opstår tegn på sygdom eller ubehag. Det kan være en god idé at tage hunden til en dyrlæge med jævne mellemrum for at få den undersøgt og sikre, at den er sund og rask.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *