Må hunde få æg?

Da hunde var jægere og samlere, kunne de snuppe æg ud af fuglereder og spise dem rå. I dag behøver hunde ikke at gå på jagt efter deres egen mad, men æg giver stadig en god mængde protein til hunde. Så længe æg indtages sikkert, er de fremragende godbidder eller kosttilskud til hunde. Så her få du svaret på om “Må hunde få æg?”

Hund vil gerne spise æg
Hund der gerne vil spise æg.

Er æg gode til hunde?

Æg er helt sikkert for hunde, æg er en fantastisk kilde til ernæring for din hundekammerat. De er høje i protein, fedtsyrer, vitaminer og fedtsyrer, der hjælper med at støtte din hund inde og ude.

Husk at æg kun er lige så gode som kyllingen de kommer fra. Prøv at fodre din hund med æg, der er fra fritgående gårdhøner, der fodres med en økologisk kost. Hvis du kan få dem fra en pålidelig kilde, er det ideelt. Ligesom os er kyllinger lige så sunde som det de spiser, og sundere kyllinger lægger sundere og mere nærende æg.

Inden du fodrer din hund med æg, skal du tale med din dyrlæge. Nogle hunde med medicinske tilstande bør ikke spise æg, så tjek altid først. Indtagelse af for mange æg kan også føre til sundhedsproblemer som fedme, så tal med din dyrlæge om den passende mængde æg til at fodre din elskede hund.

Med det sagt kan nogle gange æg bruges til at hjælpe med at afregne mavebesvær.

Æg bør ikke bruges som din hunds hovedmåltid, men de er en god lejlighedsvis godbid.

Hvordan hjælper æg hunde?

Æg giver tiltrængte mineraler og vitaminer til hunde. Ernæring omfatter:

  • Jern
  • Fedtsyrer
  • Folat
  • Protein
  • Riboflavin
  • Selen
  • Vitamin A
  • Vitamin B12

Disse næringsstoffer og vitaminer hjælper med at støtte din hunds hud og pels.

Kan jeg fodre min hund med råt æg?

De fleste dyrlæger anbefaler at koge æg, før de fodrer din hund med dem, men nogle hundeejere fodrer deres hunde med rå æg. Der er et par bekymringer om fodring af rå æg til hunde, som ejere bør være opmærksomme på:

Salmonella – Hunde er i risiko for at få salmonella. Ejere, der fodrer rå æg til hunde, kan også blive udsat for salmonella. Hvis en hund spiser et æg, der er forurenet med salmonella, kan de få en infektion kaldet Salmonellose. Symptomerne på salmonellose omfatter feber, opkastning, diarré og sløvhed.

Biotinmangel — Fodring af rå æg kan føre til biotinmangel, da æggehvider indeholder avidin, et enzym, der forhindrer absorption af biotin i kroppen. Biotin er et vitamin, der understøtter sund hud, stofskifte, celler og fordøjelse. Biotinmangel er sjælden hos hunde, men kan forekomme.

Bakterier – Når æg bliver dårlige, kan de vokse bakterier, der kan skade din hvalp.

Det er også muligt, at din hund vil være allergisk over for æg. Hold øje med din hund for eventuelle symptomer på en allergisk reaktion, herunder nysen, hævelse, nældefeber, vejrtrækningsproblemer, sløvhed eller hoste.

Hvis du planlægger at fodre din hvalp med råt æg, skal du først tale med din dyrlæge.

Læs også: Må hunde spise æbler?

Hvad skal du gøre, hvis din hund spiser råt æg

Hvis din hund spiser råt æg, skal du overvåge dem for eventuelle problematiske symptomer, herunder symptomerne på salmonellose. Det er også en god idé at chatte med din dyrlæge og tage dem ind for at blive testet, for en sikkerheds skyld.

Kan hunde spise æggeskaller? Er æggeskaller nærende for hunde?

Du kan teknisk fodre din hund med æggeskaller, men kun hvis din dyrlæge synes, det er en god idé.

Æggeskaller indeholder calcium, som nogle hunde har brug for tilsat i deres kost. Der er dog nemmere måder at give din hund mere calcium på, og æggeskaller er ikke den lækreste løsning. Plus, æggeskaller har skarpe kanter.

Æggeskaller kan hjælpe ældre gigtplagede hunde. Æggeskalsmembraner reducerede ledsmerter betydeligt og forbedrede ledfunktionen hos 51 hunde, der oplever en række ledproblemer, ifølge en undersøgelse fra 2016.

Sådan fodrer du din hund med æg

Æg skal koges, før de gives til en hund. Kog eller kog æg almindeligt uden olie, smør, salt, krydderier, krydderier eller andre tilsætningsstoffer. Det er lige meget, hvordan din hund kan lide deres æg – solsiden opad, rørte eller hårdkogte – så længe de er kogt. Der er flere måder at integrere æg i din hunds kost, fra lejlighedsvis bid af hårdkogt æg til drysset røræg ovenpå hundefoder.

Start med at give din hund kun et æg. Hold øje med dem for tegn på mave-tarmbesvær som diarré eller opkastning. Så længe de ikke viser noget fordøjelsesbesvær, bør du ikke have problemer med at give dem æg.

Æg kan ikke være den eneste proteinkilde for din hund, da hundefoder indeholder andre tiltrængte næringsstoffer til enhver hund. Plus, da æg er fyldt med protein, hvis din hund indtager for meget, kan det føre til vægtøgning fra for mange kalorier indtaget.

Generelt bør hunde ikke spise mere end et æg om dagen. Ideelt set få dine æg fra en økologisk landmand, så de ikke er blevet kemisk behandlet.

Du bør behandle æg som en godbid til din hund. At forkæle din hund med et kogt æg fra tid til anden er helt sikkert og holder det til en særlig overraskelse, som din hund vil nyde.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *