Mest populære kattenavne i 2023

Gennem tiden har katte optrådt i en række historiske artefakter. Fra vægmalerier i Egypten til walisiske lovregistre tyder disse artefakter på, at katte altid har været en vigtig del af vores liv, hvad enten de er guder, der skal æres, partnere til at hjælpe os med at udrydde utøj eller simpelthen katte, der tilbyder os kammeratskab.

Forskellige kulturer over hele verden har altid haft forskellige måder at navngive deres katte på og også forskellige populære kattenavne. I middelalderen, for eksempel, blev tamme katte i England ofte kendt som “Gyb”, en kort version af Gilbert. Omkring samme tid i Frankrig var “Tibers” eller “Tibert” imidlertid det foretrukne navn for katte på grund af populære dyrefabler. Så hvad er de bedste kattenavne i 2023 for katte? Lad os se nærmere på det.

pige sammen med kat

Her er de mest populære kattenavne til hankatte i 2023:

Oliver: Mens navnet Oliver har rødder i latin, med forbindelser til udtrykket “olivarius”, som betyder “oliventræplanter”, blev det først brugt som et givet navn i England eller Frankrig. Oliventræet går tilbage til græsk mytologi og symboliserer fred og venskab, hvilket gør Oliver til et perfekt navn til din katteven.

Milo: Som det viser sig, er Milo også et af de mest populære kattenavne for hankatte. Det er et alsidigt navn, der passer til næsten enhver race og farve. Især på sociale medier er der mange mandlige orange katte ved navn Milo.

Leo: “Leo” er det latinske ord for løve. Selvom katte ikke er direkte efterkommere af løver, ser vi måske spor af den glubske og kongelige store kat i vores søde og nuttede husdyr. Navnet Leo passer til katte, der er modige og vovede.

Charlie: En anden post fra den øverste liste over hanhundenavne, “Charlie”, fremtryller et billede af en rar og gentleman kat. Hvis du har en smoking hankat, er “Charlie” et fremragende navn.

Max: Mens “Max” har været det bedste hanhundenavn i et stykke tid nu, er det kun det femte mest populære hankattenavn i 2023.

kat går udenfor

Interessant nok er der mange ligheder mellem de mest populære kattenavne til hunkatte og hunhunde i år.

De bedste kattenavne i 2023 for hunkatte inkluderer:

Luna: Navnet Luna er også øverst på listen over mest populære hunhundenavne i 2023. “Katteforældre” elsker dette navn ikke kun på grund af dets betydning, men også på grund af dets udbredelse i popkulturen, fra Harry Potter til Sailor Moon.

Lily: Blomsternavne er også seje kattenavne til katte, især da forskellige typer blomster kommer med deres egen betydning og symbolik. Afhængigt af din kats pels kan du endda navngive dem efter den lilje, de ligner mest. For eksempel ville navnet Tigerlily passe til en bengalsk eller en orange tabby kat.

Bella: Bella betyder “smuk” på mange sprog og er det perfekte navn til hunkatte. Uanset om din kat har fantastiske, gennemborende øjne eller en yndefuld gangart, kunne Bella være navnet på hende.

Lucy: Lucy betyder “lys” og kan være et kaldenavn for en række andre vidunderlige navne, herunder Lucia, Lucille og flere.

Nala: I lighed med navnet Leo på listen over populære kattenavne til hankatte, har Nala også en forbindelse til løver. Navnet Nala er navnet på den viljestærke løvinde i Lion King, og det betyder “den første drink vand i ørkenen.”

Unikke kattenavne: Trends og statistik

Ifølge Rovers 2023 Top Pet Names Report er der et særligt udvalg af mennesker, steder, begivenheder, mærker og fødevarer, der definerede og inspirerede unikke kattenavne i år.

Generelt ser underholdningsinspirerede navne ud til at være trendy, og hele 33 procent af “katteforældre” refererer til tv-shows, når de navngiver deres lodne ledsagere. Navnet Targaryen er især stigende i popularitet med 185 procent takket være den nye Game of Thrones-prequel House of the Dragon.

I din søgen efter seje kattenavne bør madnavne aldrig overses, og i 2023 fortsætter populariteten af ​​madnavne med at sejre. For katte er der tilføjet en række nye mad-inspirerede navne til databasen, herunder Baklava, Focaccia og Ham Sandwich. Der har også været en stigning i alkohol- og koffein-inspirerede navne, hvor Gimlet er steget i popularitet med 162 procent, og Tazo har set et bump på 132 procent.

Få inspiration fra alt omkring dig til at navngive din kat. Giv din kat et navn, der både passer til dem og afspejler den verden, vi lever i. I det følgende afsnit vil vi diskutere nogle andre tips og tricks til at navngive din kat.

Kan ligger ned og slapper af

Sådan navngiver du dit kat

Overvej din kats fysiske egenskaber

Det første skridt til at finde seje kattenavne er at tage et langt, hårdt kig på din kat. Har de nogle funktioner, der skiller sig ud med det samme? Har de to forskellige farvede øjne? Eller er du særligt vild med deres orange pels?

kat kigger ind i kamera

Tænk på din kats personlighed

Er din kat hovmodigt omkring alle andre, men sødt ved dig? Måske er de særligt energiske? Tænk på din kats personlighed, når du navngiver dem.

Se på fortidens navne

Fortidens populære kattenavne kan gøre comeback, især hvis du vil have de mest unikke kattenavne. For eksempel har Old English et stort udvalg, inklusive Aldwin, som betyder “gammel ven”.

Få inspiration fra dit eget liv

Hvad er dine hobbyer? Hvor henter du din inspiration? Hvis du elsker at rejse, så overvej at navngive din kat efter din mest elskede destination. Hvis du har en yndlingsbog, så navngiv din kat efter forfatteren eller hovedpersonen.

Vælg et navn, din kat nemt kan genkende

Katte kender helt sikkert deres navne og reagerer typisk, når de bliver kaldt på dem, men hvordan kan vi gøre det nemmere for dem at genkende deres navne? Hundetrænere er enige om, at navne med to stavelser er de bedste, især hvis de indeholder korte og hakkende lyde eller hårde konsonanter som “k.”

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *