Sådan får du din hund til at stoppe med at gø -effektivt og humant

Hundegøen kan være til stor frustration for både dig, din hund og dine naboer. Det er dog vigtigt at huske på, at det er helt normalt, at hunden gør i forskellige situationer. Gøen er nemlig en af de få måder, som din hund kan kommunikere med dig og sine omgivelser på.
Hvis hunden gør ofte og længe, kan det være et tegn på et underliggende problem. Det kan også skyldes dårlig opdragelse. Altså at du ikke har lært din hund, at den ikke skal gø i bestemte situationer.

Læs videre for at blive klogere på, hvorfor hunde gør. Du kan også lære, hvad du selv kan gøre for at få din hund til at stoppe med at gø, eksempelvis ved at bruge et humant anti-gø-halsbånd uden stød. Køb anti-gø-halsbånd til hunde her.

Det er helt normalt for hunde at gø

Inden vi for alvor begynder på vores guide til, hvordan du får din hund til at stoppe med at gø, er det vigtigt at forstå, at gøen er helt normalt for stort set alle hunde. Det er en af de eneste måder, din hund kan kommunikere med dig på og fortælle, om der er noget galt, eller at den vil have din opmærksomhed.

Derfor er det også først nødvendigt at gøre noget ved det, hvis det udvikler sig til at decideret problem. Det kan eksempelvis være, hvis hunden virker stresset, gøer ukontrolleret eller i uønskede situationer.

To hunde i snor viser rolig adfærd på en gåtur, som repræsentation af effektive og humane teknikker til at stoppe hundegøen

Og nu spørger du nok dig selv, “hvor meget gøer en hund normalt”? Det er et lidt svært spørgsmål at give et konkret svar på, da det afhænger af din hunds race og den enkelte hund. Nogle hunde gøer ganske enkelt mere end andre. Nogle hunderacer er fremavlet til at vogte og larme, hvilket selvfølgelig betyder, at de gøer oftere end andre racer.

Hjælp! Min hund gøer, hvad gør jeg?

Det er nok et spørgsmål, som mange hundeejere har stillet sig selv i ren desperation. “Den satans køter larmer hele tiden!” Men din hund er ikke en “satans køter”, fordi den gøer. Det er helt naturligt, da det er en af de få måder, din elskede firbenede ven kan kommunikere med dig.

Hvorfor gøer hunde?

Men det er selvfølgelig et problem, hvis det udvikler sig til en konstant, febrilsk og længerevarende gøen. Hvis det er tilfældet, er det noget, som du bør gøre noget ved. Og det første skridt er at finde frem til den underliggende årsag til, at din hund gøer.

Almindelige årsager til gøen

Der er potentielt mange årsager til, at din hund gøer, og de mest almindelige er:

  • Stress og/eller angst: Eksempelvis separationsangst.
  • Frygt eller usikkerhed: Hunden gøer for at skræmme det ubehagelige væk.
  • Avl: Hunden er avlet til at gø for at advare.
  • Lærte adfærdsmønstre: Hunden har lært, at det kan betale sig at gø i bestemte situationer.

Træning mod overdreven gøen

Uanset årsagen til din hunds overdrevne gøen, kan du træne det væk med de rette metoder. Mere om det længere nede. Dog synes vi, at et af de mest effektive træningsredskaber fortjener at blive nævnt allerede her, nemlig et anti-gø-halsbånd.

Anti-gø-halsbånd: En effektiv løsning?

Anti-gø-halsbånd har med rette fået en del kritik i årenes løb. Dette skyldes ofte, at det er et træningsredskab, der stopper hunden fra at gø ved brug af elektriske stød. Og det er fuldstændig uacceptabelt og noget, der heldigvis er forbudt i Danmark.

Moderne og humane løsninger

De nyeste anti-gø-halsbånd på markedet bruger heldigvis ikke elektrisk stød eller andre inhumane teknologier. I stedet bruger de biplyde og vibrationer, der skånsomt, effektivt og humant lærer din hund ikke at gø i bestemte situationer.

Anbefalinger for brug af anti-gø-halsbånd

Det er ret genialt, især hvis din hund gøer, når den er alene hjemme, gøer af andre hunde, eller i andre situationer.

Anti gø halsbånd

Køb anti-gø-halsbånd uden elektrisk stød med 100% tilfredshedsgaranti her.

Hvordan får jeg min hund til at stoppe med at gø?

Når du har fundet årsagen til din hunds overdrevne gøen, er det tid til at skride ind. Tag de nødvendige skridt for at stoppe din hund i at gø.

Der er flere forskellige tilgange og metoder, du som hundeejer kan bruge for at stoppe din hund med at gø. Nogle af disse metoder gennemgår vi i dybden nedenfor, så du bliver bedst muligt klædt på til din hunds anti-gø-træning.

Motion, leg og socialt samvær

Socialt samvær, leg og stimulation kan gøre underværker for at stoppe din hund fra at gø. Især hvis din hund gøer, fordi den er stresset.

En hund skal nemlig have dækket sine basale behov for hvile, motion, arbejde og socialt samvær. Det er essentielt for at få en rolig og harmonisk hund.

En under- eller overstimuleret hund vil ofte være stresset. Denne stress kan føre til destruktiv adfærd, som overdreven gøen eller at ødelægge dine sko.

Hvis du mistænker, at din hund gøer på grund af stress, bør du starte træningen med at se på både din og hundens hverdag. Får den nok socialt samvær med dig eller andre hunde? Bruger den sit hoved nok, enten i form af at lære nye tricks eller at træne spor? Får den nok motion?

Når du finder den perfekte balance, vil du ofte opleve, at hundens gøen reduceres. Og som en bonus-effekt vil du også bemærke, at hunden bliver mere glad og tilfreds.

Positiv forstærkning

Gøer din hund i specifikke situationer? Det kan eksempelvis være, når de møder andre hunde eller er alene hjemme? Så kan det potentielt skyldes, at den er bange eller usikker. Det er helt normalt, men kan heldigvis trænes væk. Fokuser på at ændre hundens følelser og få den til at føle sig mere tryg i situationer, der gør den usikker eller bange.

Her kan positiv forstærkning være en rigtig god tilgang til træningen. Man “omprogrammerer” hundens usikre og bange følelser ved at give den en godbid, som den godt kan lide.

En hund får en godbid som belønning fra ejers hånd, eksempel på positiv forstærkning for at fremme god opførsel under gåture i sneen

Hvis din hund gøer, når den ser en anden hund under lufteturen, kan det være en god idé at vende om og gå den anden vej, når den begynder at gø. Giv herefter hunden en godbid, når din firbenede ven stopper med at gø. Bliv ved med dette. Med tiden vil den positive forstærkning gøre hunden mere sikker, og den vil stoppe med at gø i disse situationer.

Anti-gø-træning

Mange hunde er fremavlet til at gø for at alarmere, når der sker noget i deres omgivelser. Især mindre racer som cairn terrier, fox terrier og dværgschnauzer har tendens til at gø kraftigt, når det ringer på døren eller ved uventede lyde om natten. Det er ganske enkelt en del af flere racers natur, da de er avlet til det. 

Muligheder for træning

Med den rette anti-gø-træning er det muligt at lære hunden at larme mindre. Denne træning kan også bruges til andre hunderacer, der ikke er fremavlet til at alarmere.

Trin-for-trin guide til “mange tak” kommandoen

En simpel måde at gøre dette på er at lære hunden, at kommandoen “mange tak” betyder, at den skal være stille. Det kræver selvfølgelig træning og ihærdighed, men for at lære din hund dette kan du følge disse trin:

  1. Start i en rolig situation: Det er en god idé at begynde træningen, når hunden er helt rolig og ikke gøer. Sig “mange tak” og giv herefter din hund en masse godbidder. Gentag dette flere gange. På den måde vil din hund forstå, at når du siger “mange tak”, vil den få godbidder. Det er altså en form for positiv forstærkning, hvor man belønner god adfærd.
  2. Introducer kommandoen under gøen: Når hunden har forstået, at den får godbidder, hver gang du siger “mange tak”, kan du prøve at sige det, når den gøer. Hvis den stopper med at gø, er det vigtigt, at du giver den godbidder for at belønne den.
  3. Reducer godbidderne gradvist: Når hunden har forstået, at “mange tak” betyder, at den skal stoppe med at gø, kan du langsomt trappe ned med godbidderne. Med tiden vil din hund stoppe med at gø uden at få godbidder, hver gang du siger “mange tak”. Men husk alligevel at belønne den med stemmen, da den trods alt stadig fortjener at få at vide, at det er en dygtig hund, fordi den adlyder dig.

Valg af kommando

Du kan selvfølgelig også bruge en anden kommando end “mange tak”. Det vigtigste er, at du er konsekvent og vælger en kommando, der er nem for hunden at forstå.

Lær hunden at gø på kommando

En god træningsmetode til at få din hund til at stoppe med at gø er at lære den at gø på kommando. Selvom det kan lyde mærkeligt, er der faktisk en mening med galskaben. For efter du har lært din hund at ‘give hals’, altså at gø når du siger noget bestemt, kan det være meget lettere at følge den ovenstående metode til at få den til at lære at den modsatte kommando – altså at stoppe med at gø.

Brug et anti-gø-halsbånd

En af de mest effektive metoder til at stoppe din hund med at gø er ved at bruge et anti-gø-halsbånd. Men sørg for guds skyld for at bruge et gø-halsbånd, der ikke giver elektrisk stød. De er ikke blot ulovlige i Danmark, det er direkte dyremishandling. Brug i stedet et anti-gø-halsbånd, der laver lyde eller vibrerer, når din hund gøer. Det er effektivt og kan lære din hund, at den ikke skal gø i bestemte situationer. For eksempel om natten eller når I møder andre hunde på gåture, hvis det er der, I oplever problemer med gøen.

Anti gø halsbånd

Køb anti-gø-halsbånd uden elektrisk stød her.

Sådan virker et anti gø halsbånd

Et anti-gø-halsbånd uden elektrisk stød er et af de bedste træningsredskaber til at stoppe hunde fra at gø, og det er der god grund til. For det er nemlig pokkers effektivt – og humant! -, og derfor tænkte vi, at vi ville dedikere et helt afsnit til at beskrive, hvordan et anti-gø-halsbånd virker, og hvordan du kan bruge det i din træning for at få de absolut bedste resultater.

Et gø-halsbånd er i al sin enkelthed utroligt simpelt at bruge. Du skal blot give din hund anti-gø-halsbåndet på som et almindeligt halsbånd og så indstille det efter brugsvejledningen. Herefter afgiver halsbåndet en biplyd og vibrationer, hver gang din hund gøer. Disse lyde og vibrationer vil med tiden lære din hund, at den skal lade være med at gø, og kan dermed være en stor hjælp i din træning.

Selvom der er mange forskellige gø-halsbånd på markedet, vil vi gerne slå et slag for Animigos anti-gø-halsbånd. Det har ikke kun fantastiske kundeanmeldelser, det har også et lækkert og simpelt design, som gør det super nemt at bruge. Derudover giver Animigo 100% tilfredshedsgaranti på halsbåndets virkning. Det vil sige, at hvis anti-gø-halsbåndet ikke hjælper din hund med at stoppe med at gø, har du ret til at få pengene tilbage. Hvilket er ret genialt, da det nærmest gør det til et risikofrit køb. Køb anti-gø-halsbånd hos Animigo her.

Vigtigst af alt – tålmodighed, tålmodighed og tålmodighed

Der er meget, som du selv kan gøre for at stoppe din hund fra at gø, herunder at bruge et anti-gø-halsbånd og nogle af de andre tips, som vi har givet dig her i artiklen. Når det kommer til anti-gø-træning er det vigtigt, at du er meget tålmodig og konsekvent. For det kan nemlig godt tage et stykke tid at afvænne overdreven gøen, især hvis det er blevet en helt normal vane for din firbenede ven.

Konsekvent træning og daglige rutiner

Derfor er vores klare anbefaling, at du er konsekvent i træningen, og får indarbejdet træningen ind i din daglige gåtur, leg eller lignende. Og glem for guds skyld ikke at rose – eventuelt med en godbid – , når din hund gør det rigtige. For ros af positiv adfærd er nemlig selvforstærkende og viser din hund, at den ikke bør gø i bestemte situationer.

Opsummering af vigtige træningsråd

Så for at opsummere afslutter vi denne artikel med vores vigtigste råd til træningen, hvis du gerne vil stoppe din hund fra at gø:

  • Lad være med at råbe af hunden eller bede den om at holde kæft, når den gøer. Det gør bare hunden mere stresset, og kan ligeledes have en selvforstærkende effekt, da den kan tro, at du gøer sammen med den.
  • Vær altid positiv, når I træner. Det vil sige, at du bør rose ønsket adfærd – enten med en godbid eller ved at give den en kæletur – og ignorere hunden, hvis den gøer, når du ikke vil have det.
  • Vær konsekvent og tålmodig. Det kræver hårdt arbejde og dedikation at stoppe sin hund med at gø. Et anti-gø-halsbånd kan hjælpe med at speede træningen op, men generelt tager det lang tid at fralære dårlige vaner hos hunde, især hvis de har gøet overdrevent i lang tid. Så vær tålmodig og konsekvent med din anti-gø-træning.

Hvornår skal du søge professionel hjælp?

Hvis din hund bliver ved med at gø på trods af intensiv træning, kan det være en god ide at spørge din dyrlæge. Føler du dig magtesløs, kan du også overveje at opsøge en adfærdsspecialist. De vil kunne give dig gode råd og nye teknikker, som forhåbentlig kan hjælpe dig med at løse problemet.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *