Sådan får du en hvalp til at sove hele natten

En af de mest udfordrende dele af at være kæledyrsforælder til en hvalp er at få dem til at sove hele natten. Heldigvis kan du med en rutine, behagelig kasse og regelmæssig motion hjælpe din hvalp med at sove hele natten.

At få en ny hvalp med hjem er et af de mest spændende øjeblikke for hundeelskere. Men når du møder din hvalp, har du mange ansvarsområder, herunder hustræning, lydighedstræning og at sikre dens generelle sundhed og lykke. Mens hvalpe er søde, sjove og energiske, ligner de menneskebørn, fordi de typisk ikke sover natten igennem med det samme.

Navnemærker og navnelapper hos LabelLand

Hvis du har en hvalp, kan du høre dem græde i deres kasser om natten eller have svært ved at falde i søvn. Hvis du ikke træner din hvalp, kan den holde dig vågen om natten, når du prøver at lege eller kommer ud for ulykker indeni. Kæledyrsforældre til hvalpe vil have mange søvnløse nætter, primært fordi hvalpe ikke kan holde deres blærer hele natten.

Hvalpe er fulde af energi og kan have svært ved at sove eller opleve separationsangst, hvis de sover i et andet rum. Derfor anbefaler vi at træne en hvalp om natten, indtil den er færdiguddannet. Når hvalpen kan opføre sig selv, kan den få lov til at gå frit rundt i hjemmet. Men hvordan får man en hvalp til at sove hele natten?

to søde hundehvalpe sover sødt sammen

1. Skab en sengetidsrutine

Du bliver nødt til at lave en sengetidsrutine, hvis du vil lære at få en hvalp til at sove hele natten. At skabe en rutine så hurtigt som muligt er afgørende for at sikre, at din hvalp sover hele natten. Hvalpe vil have problemer med at finde sig til rette i deres nye hjem og møde nye mennesker. Dette kan fremkalde stress og angst, der holder dem vågne om natten. Meget unge hvalpe vil også have problemer med at sove hele natten, fordi de skal gå i potte. Derfor skal du ikke blive overrasket, hvis din hvalp tisser i kassen i de første par dage eller uger. Du skal finde det bedste tidspunkt at vågne op midt om natten for at tage dem udenfor.

Din sengetidsrutine bør bestå af en natlig gåtur før sengetid for at hjælpe din hvalp med at bruge noget af deres ekstra energi, mens den lader den tømme blæren. Deres blærer vil dog ikke forblive tomme hele natten. Hvalpe har små blærer og kan ikke holde deres urin, så de bliver nødt til at gå udenfor et par timer senere.

Det er afgørende at holde denne rutine, da hunde er vanevæsner, og at have en natterutine hjælper din hund med at forstå, hvad de kan forvente af dagen, hvilket i sidste ende reducerer deres angst om natten. Opret altid en rutine, der kan vedligeholdes. Selvom det ikke er ideelt at vågne midt om natten, vil det kun vare i et par uger eller måneder, afhængigt af hvor gammel din hvalp er, når du tager den med hjem. Når de er gamle nok, kan de holde på urinen om natten, så længe de går en tur på samme tid inden sengetid.

Nyfødt hundehvalp sover godt

2. Gør deres soveplads hyggeligt

For nogle hvalpe vil deres kasse efterhånden blive deres fristed, hvor de går for at komme væk fra stressende situationer. Dog kan kassetræning være udfordrende, og det er ikke for enhver hund.

Hold sovepladsen behagelig

Hvis du lærer at træne en hvalp om natten, skal du sørge for at holde deres soveplads hyggeligt. At fjerne tæpper og sengetøj fra deres kasse om natten kan være fristende i tilfælde af en ulykke, men din hvalp vil have det så behageligt som muligt at falde i søvn. Derudover vil ekstra tæpper holde dem varme.

Valg af materialer

Alligevel bør du overveje de typer materialer, du putter i din hvalpes kasse. Hvalpe kan være ret ødelæggende, så du ønsker ikke at lægge deres dyre hundeseng i kassen, hvor den kan blive tygget på eller ødelagt.

Tilpas sengetøj efter temperaturen

Selvfølgelig bør du overveje dit hjems temperatur for at finde det bedste sengetøj til din hvalp. For eksempel, om vinteren, hvor dit hjem kan være lidt koldere, kan du give din hund mere bløde, varmere tæpper for at hjælpe dem med at holde sig godt tilpas om natten.

Brug af kassebetræk

Du kan også bruge et kassebetræk til at hjælpe din hvalp med at falde i søvn lettere. Hunde bliver typisk trætte, når solen går ned og vågner, når solen står op. Derfor kan lys fra omkring dit hjem holde dem vågne om natten. Tildækning af din hunds kasse hjælper dem med at forstå forskellen mellem nat og dag. Det kan hjælpe dem med at bestemme, hvornår de skal være vågne. Det gør også deres tidsplan nemmere at følge. Du kan sætte kasseovertrækket på på samme tid hver dag, når årstiderne skifter. Dette forhindrer lys i at holde din hund vågen senere om natten.

Fjernelse af lyde

Ud over at fjerne lys fra deres søvnmiljø, skal du muligvis fjerne lyde. For eksempel, hvis din hvalp går i seng kl. 21, men din familie stadig er vågen, eller du har højlydte naboer, kan lyde skræmme din hvalp. Derfor kan du finde et roligt sted i huset til dem eller investere i en hvid støjmaskine for at overdøve alle lyde, der kan vække din hvalp fra deres dvale.

3. Planlæg træning og legetid i løbet af dagen

Alle hunde har brug for motion, men hvalpe har brug for mere motion end voksne hunde. De er fulde af energi og vil konstant lege, og hvalpe, der ikke får nok motion i løbet af dagen, vil være oppe hele natten lang. Din hvalp vil sove bedre om natten, hvis du kan trætte dem i løbet af dagen med gåture og mental stimulering. At gå ture giver dig selvfølgelig også en chance for at træne din hund i snor, når den er ung.

Hvalpe har brug for masser af træning, som også kan hjælpe dem med at forblive trætte. At lære nye ting gør hunde i alle aldre trætte, fordi det giver dem mental og fysisk stimulation. Derfor kan du fokusere på at lære din hund grundlæggende kommandoer eller prøve lydighedstræning som en form for mental stimulering i løbet af dagen.

Selvfølgelig har hvalpe brug for meget søvn, hvor mange sover op til 20 timer hver dag. Derfor bør du ikke overstimulere din hvalp ved at holde den vågen hele dagen. Lad dem i stedet sove, når de vil, og hjælp dem med at fjerne overskydende energi, når de vil lege.

mange hundehvalpe sover

Hvornår sover hvalpe hele natten?

Hvalpens søvnplaner varierer afhængigt af hvalpen. De er normalt i stand til at sove hele natten fra omkring otte uger gamle. De fleste mennesker adopterer hvalpe, når de er omkring otte til ti uger gamle. Din hvalp kan derfor begynde at sove natten igennem, når du bringer dem hjem.

Selvfølgelig kan mange ting holde din hvalp vågen om natten. Mens alder spiller en faktor, bør du altid sikre dig, at din hvalp har mulighed for at gå udenfor og får masser af motion i løbet af dagen for at fjerne deres overskydende energi. Hvis du træner en hvalp om natten, skal du være forberedt på at klynke, hyle eller hele natten. Din hvalp kan engagere sig i opmærksomhedssøgende adfærd, som at gø, fordi den vil bruge tid sammen med dig eller keder sig. Medmindre de har brug for at gå udenfor, kan kæledyrsforældre vente lidt for at se, om deres hvalp falder til ro, før de foretager sig yderligere.

Du kan eksperimentere med forskellige områder for at sætte deres kasse. Nogle hvalpe kan finde dig distraherende, selvom du sover, så de kan være fokuseret på at forsøge at få din opmærksomhed eller lege. Men de fleste kæledyrsforældre har succes med at træne hvalpe om natten i deres soveværelser, fordi det giver deres hvalp mulighed for at se dem, hvilket kan reducere stress forbundet med at være alene. Derudover kan det hjælpe at have din hvalp i samme rum som en anden hund. En undersøgelse viste, at når hvalpe sov i samme rum som en anden hund, ophørte hvalpe hurtigere med at stemme om natten.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor mange timers søvn har en hvalp brug for?

Hvalpe har brug for mellem 18-20 timers søvn om dagen. Derfor kan du måske se din hvalp vågne op, løbe rundt og have lyst til at lege et par minutter, før du finder et roligt sted at sove igen. Når din hvalp sover, så lad den sove. Der er ingen grund til at holde dem vågne længere i løbet af dagen, fordi det ikke hjælper dem med at sove bedre om natten.

hundehvalp sover

Skal jeg tage min hvalp ud midt om natten?

Du bør tage din hvalp ud midt om natten, hvis den skal væk. Hvalpe vil bede om at gå udenfor ved at gø, klynke eller klynke. Du bør dog ikke vække din hvalp midt om natten bare for at tage den med udenfor.

Hvad er den bedste soveplan for hvalpe?

Hver hvalp er anderledes. Nogle vil nemt sove natten igennem, så længe de får nok motion og mental stimulation i løbet af dagen. Det er dog vigtigt at huske, at hvalpe sover hele dagen. De kan opleve energiudbrud og derefter tage en lur et par minutter senere. Lad din hvalp sove hele dagen for at hjælpe den med at vokse sig stor og stærk.

Slutnoter

At tage sig af en hvalp er givende, men kommer med mange ansvarsområder. Som kæledyrsforælder til en hvalp kan du forvente klynken og ulykker i huset eller kassen. Dette kan ske i de første par uger eller måneder efter, at du har bragt dem hjem. De fleste hvalpe kan dog sove hele natten indtil omkring otte ugers alderen. Alligevel kan mange ting forhindre din hvalp i at få en god nattesøvn. Det er derfor vigtigt at sætte en godnatrutine og holde sig til den. Gør deres soveplads behagelig, og giv dem masser af motion og træning inden sengetid.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *