Sådan går du tur med din hund

De fleste hunde elsker virkelig at gå ture. Det betyder, at de kommer ud af huset med deres elskede ejere og udforsker verden omkring dem. Gåture er også en fantastisk måde for jer to at knytte bånd og give den nødvendige motion og mental stimulering til din hund. Hvis din hund ser ud til at kede sig eller virker rastløs, er det muligt, at den ikke kommer nok ud. Overvej at gå en tur med din hund mindst en gang om dagen.

At gå ture skal være sjovt og stimulerende for din hund. Det er også vigtigt, at din hund opfører sig ordentlig, når du går tur med den.

Korrekt gåtur med hund
Kvinde går en tur med sin hund ved sin side.

Forberedelse til gåturen med din hund

Det er som sådan ikke svært at gøre sig klar til at gå en tur med din hund. Det sværeste er muligvis at finde tiden til at gøre det! Når du har travlt med arbejde, familie og alt muligt andet, kan dagen hurtigt gå. Det er dog vigtigt for din hunds sundhed og velvære (for ikke at nævne din egen), så gør dit bedste for at få tid til det dagligt.

Du skal vælge en passende snor til din hund. Den skal være behagelig for både dig og din hund, nem at håndtere og ikke for lang; 120 cm til 180 cm er ideelt. Før du går med hvalpe, skal du sørge for, at de er blevet ordentligt introduceret til hundesnoren.

Undgå flexliner, eller brug dem i det mindste korrekt. Ideelt set bør din hund gå ved din side. De bør bestemt ikke gå mere end et par meter foran dig, fordi du ikke vil have kontrol over din hund, hvis der kommer en distraktion, som fx. en kat, en hund eller noget helt andet.

Sidst men ikke mindst, vær opmærksom på at have det sjovt! Gåture skal ikke ses som en opgave, men som en oplevelse du deler med din hund. Vis din hund, at du synes det er sjovt at få noget motion, og den vil også være mere villig og glad for at gå.

Det er også vigtigt, at du ved hvor lange ture du skal gå med din hund, og hvordan du får det passet ind i dig måske til tider stramme program.

Hvad du har brug for

  • Halsbånd eller sele
  • Snor
  • Små lækkerier
  • Hundeposer
  • Passende påklædning (til dig og hunden om nødvendigt)

Hundeposer

En stor del af at være en ansvarlig hundeejer er, at du ikke efterlader din hunds afføring nogen steder, du skal simpelthen huske at samle lorten op! I stedet for at efterlade afføring rundt omkring i nabolaget eller parken, er det kun hensynsfuldt over for andre at have hundeposer med dig, så du kan rydde op. Ingen ønsker at træde i en hundelort!

Overvej at anskaffe en taske, der kan sættes fast i din hunds snor eller noget i lommen, inden du går ud af døren. Anbring de fyldte poser i en offentlig skraldespand langs din gåtur eller vent, indtil du kommer hjem med at skille dig af med dem.

Bevar kontrol

For at gøre gåturene behagelige og sikre, skal du altid have kontrol over din hund. Hold din hund tæt på dig, når du er i nærheden af ​​andre hunde eller mennesker ved at holde en kort snor.

Du kan gøre gåture mindre stressende ved også at træne løs snoregang. Dette vil give din hund masser af chancer for at snuse rundt under gåturen. Når alt kommer til alt, er din hunds næse den vigtigste måde, den udforsker deres verden på!

Overvej at træne din hund til at stoppe og sidde ved vejkryds, især i byen. Det er en god sikkerhedsforanstaltning omkring trafikken.

Det er også uhøfligt at lade din hund vandre ind i private haver og områder. Hold din hund på kantstenssiden af ​​fortovet, når det er muligt.

Håndter distraktioner korrekt

Når du er ude på din gåtur, skal du være opmærksom på omgivelserne omkring dig. Hvis du bemærker potentielle distraktioner (som katte, fugle, andre hunde) kontrollér din hund, kan du muligvis minimere dens reaktion. Du kan få din hund til at sidde og kigge på dig, mens “distraktionen” passerer. At have nogle lækre godbidder i lommen kan hjælpe din hund med at fokusere på dig også.

Gå ikke ud fra, at andre mennesker eller hunde ønsker at møde din hund. Spørg altid, før du giver din hund lov til at hilse på andre. Sørg for, at din hund er velsocialiseret og trænet i, hvordan man korrekt møder andre hunde og mennesker (især børn). Hvis de ikke er der endnu, så fortæl folk, der forsøger at nærme sig din hund, at de ikke skal. Det er ikke uhøfligt og er for deres egen sikkerhed.

Forebyggelse af problemer med din hund under gåturen

At gå udenfor kommer med sine farer, og det er vigtigt at tilpasse dine gåture til dagens vejr. Hold gåture korte i varmt vejr eller med seniorhunde. Det er tid til at tage hjem, hvis din hund holder op med at gå, begynder at sætte farten ned eller viser tegn på udmattelse. Kontakt en dyrlæge med det samme, hvis du ser tegn på hedeslag.

Undgå asfalt på varme sommerdage, da vejen kan brænde din hunds potepuder. Hvis det er for varmt til dine bare fødder, er det for varmt for din hund. På disse dage kan du overveje en gåtur i en græsklædt park i stedet for, og sørg for at tage noget vand med dig.

Om vinteren skal du beskytte din hunds poter mod iskolde, snedækkede eller saltede veje. Hold øje med tegn på, at din hunds fødder bliver for kolde, da de er modtagelige for forfrysninger. Doggy støvler kan hjælpe, men du bliver nødt til at lade din hund vænne sig til dem, da de fleste synes, at støvler er langt fra naturlige. Selvom de ikke træner, er det et forsøg værd og ret sjovt at vagthunde afprøver dem!

Også, hvis din hund har en kort pels, vil du måske have en sweater til at holde den varm på gåture. Hunde accepterer normalt mere disse end støvler, og når din hund først forbinder trøjen med det sjove ved at gå en tur, vil den sandsynligvis glæde sig over at klæde sig på.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *