5 vigtige råd når du overvejer at adopterer en hund

Mange mennesker overvejer at adopterer en hund fra et internat. Det betyder meget for mange mennesker at kunne hjælpe et dyr til at få en ny familie. Mange internater har deres egen procedure, før de overlader et dyr til en ny familie. Derfor er det en god idé at gøre sig nogle overvejelser, inden man vælger at adoptere en hund.
Der er altid mulighed for at besøge internaterne og møde jeres kommende kæledyr og lære dem at kende. Det er vigtigt at få en god snak med personalet, da de kender hunden bedst og kan fortælle om, hvordan den er.

Her er 5 gode råd, der kan gøre det til en god oplevelse at adoptere en hund – både for jer som familie og for hunden, der måske har oplevet svigt tidligere.

1. Overvej om I har overskud til en hund

dame holder en sød hundehvalp
Dame holder en sød hundehvalp.

Der er mange overvejelser som man bør gå i gennem inden man vælger at få adopteret en hund. Det er ikke altid det første er det bedste. Derfor er det vigtigt at overveje, hvad man ønsker, hvilke behov man har, og hvad man ikke ønsker. Hvis man er meget afslappet, nyder roen i familien og ikke har et højt aktivitetsniveau, skal man ikke vælge en hund, der kræver meget motion hver dag.

Vi anbefaler derfor at man bruger lidt tid på at sætte sig ind i de forskellige hunderacer og hvad de kræver inden man vælger sig en hund. Selvfølgelig er alle hunde meget søde, og kærlige, men samtidig har de også nogle basale behov der skal dækkes for at de har det godt.

Det er en stor beslutning at få sig en hund i familien og der er mange aspekter i det valg man træffer sig. Derfor bør man gøre sig nogle overvejelser inden man vælger at få en hund.

  • Har du tidligere haft hund?
  • Har familien plads og overskud til at der kommer et ekstra medlem?
  • Har I styr på hvad det kræver, og hvad vil I gøre når I har ferie?
  • Er jeres hjem egnet til en hund?

2. Matchmaking – Find den rette hund inden valget.

Når I har overvejet jeres beslutning og kommet frem til at I ønsker en hund, og vælger at adopterer en, er det vigtigt at I finder en hund som matcher jeres behov, og kan passe i jeres families rytmer. Derfor kan det være en god ide at besøge nogle dyreinternater, hvor I møder forskellige hunde. Med et opkald kan man snakke med internatet om de har en hund der matcher de ønsker I har til en race. Tag gerne hele familien afsted og besøg hundene, da I så kan se hvordan hunde reagerer på alle medlemmer af familien.

3. Lad hunden komme til jer

Hundehvalp der ligger i en kurv
Hundehvalp der ligger i en kurv.

Når I ankommer til dyreinternatet, er det en god idé at lade personalet hjælpe jer med at se de hunde, I har fundet. Sæt jer på gulvet og lad hunden komme stille og roligt hen og hilse. Husk, at det ofte er meget stressende for hunden at være på internatet med al larmen og de andre hunde, den ikke selv har valgt at være sammen med.

Mange af de hunde, der ender på internater, føler usikkerhed og svigt fra tidligere ejere. Når I har sat jer, og personalet henter en hund, undgå at stirre intenst på den, da det kan opfattes som et faresignal og øge dens alarmberedskab. En hund kan hurtigt blive bange og reagerer ved at angribe. Derfor sid på gulvet og lad hunden komme til jer. Når først den har hilst på jer og oplever at der ikke er farer på færder kan man sagtens give den masser af opmærksomhed, og vis den at I som familie er interesseret i at inviterer den indenfor.

Læs også: Hvorfor gør min hund?

4. Tag hunden med på en gå-tur udenfor internatet.

Når familien først har hilst på hunden, og hunden accepterer familien, er det en god idé at tale med personalet om en kort gåtur på 10-15 minutter. Under gåturen får I et indblik i hundens aktivitetsniveau og vaner. Det er mindre stressende for hunden at komme udenfor internatets vægge. I får mulighed for at se, hvordan hunden vil være i familiens omgivelser, da det ofte er mindre stressende uden andre hunde. På denne korte tur kan I lære om hundens personlighed og se, om den matcher jeres forventninger til en kommende familiehund.

Sidst men ikke mindst. Forsøg så vidt muligt ikke at komme til internatet i de travleste tider, eftermiddage, weekender og helligdag/ ferie.

Det bedste råd vil samtidig være at forsøg så vidt muligt at besøge hunden over flere gange så den kan vænne sig til jeres stemmeføring, dufte og få skabt tillid til at I ikke vil den ondt.

5. Tjek hundens helbred

Snak med personalet på internatet og vær meget opmærksom på hundens helbred. Sikre dig at der er styr på vaccinationer; hvilke har den allerede fået og hvilke mangler den eventuelt nogle. Sørg for at være bevidst om hundens sundhed. Find ud af, om der er noget, I som familie skal være opmærksomme på. Vær sikker på, hvad I som kommende ejere kan gøre for at sikre hundens fortsatte sundhed. Tag de nødvendige forholdsregler for at undgå kommende helbredsproblemer.

Tobias Friis-Hansen

Tobias Friis-Hansen

Dyreentusiast

Tobias Friis-Hansen er passioneret dyreelsker og blogger på danskdyrepension.dk, hvor han deler sin viden og erfaring om hunde og katte. Med mange års erfaring som dyrepasser og en kærlighed til alle firbenede venner, stræber Tobias efter at give nyttige tips og råd til kæledyrsejere. Følg hans indlæg for at få indsigt i alt fra træning og pleje til sundhed og trivsel for dine pelsede familiemedlemmer.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *