Er salt dårligt for hunde?

At spise for meget salt kan være farligt for din hunds sundhed og velvære. Mens hunde har brug for nogle niveauer af salt i deres kost, bør du aldrig fodre dem mere salt, end hvad de allerede får gennem deres almindelige hundefoder. At spise for meget salt kan føre til dødelig toksicitet med symptomer som dehydrering, opkastning og diarré, rysten og anfald.

Som kæledyrsforælder er det kun naturligt at undre sig over de forskellige menneskeføder, du kan dele med dit kæledyr. Men selvom du ville elske at være i stand til at dele hver snack med din hund, er der nogle fødevarer, som hunde aldrig bør spise. For eksempel anbefales salt og saltet foder ikke til hunde, fordi hunde ikke har brug for ekstra natrium i deres kost.

Hunde har brug for en vis mængde natrium i deres kost, fordi det kan hjælpe med at opretholde nerve- og muskelfunktion og samtidig stabilisere blodtrykket. Dog har hunde ikke brug for foder, der tilføjer salt til deres kost. Din hunds almindelige dåsemad vil have alt det natrium, de har brug for for at forblive sunde, så der er ingen grund til, at du giver dem noget mad med ekstra salt, fordi det kan være farligt.

Saltforgiftning kan ske, når hunde indtager for meget salt ud over deres daglige behov. Dette kan føre til tørst, opkastning, diarré, rysten, anfald og endda død. Denne artikel vil diskutere, hvorfor du ikke bør fodre din hund med salt ud over deres almindelige kost, og hvad du skal gøre, hvis den indtager for meget.

Hvorfor er salt dårligt for hunde?

Da hunde har brug for noget salt i deres kost, kan du undre dig, “Hvorfor er salt dårligt for hunde?” Salt er ikke nødvendigvis dårligt for hunde, fordi din hund har brug for det for at leve et sundt liv. Det, der gør salt dårligt, er, når hunde indtager salt uden for deres almindelige kost. For eksempel når du deler chips eller saltede kringler og nødder med din hund. Din hund har ikke brug for dette ekstra salt i deres kost, hvilket kan bidrage til alvorlig dehydrering og endda saltforgiftning.

Hunde, der spiser for meget salt, vil tage flere ture til deres vandskåle og har brug for at gå mere udenfor på grund af deres øgede vandindtag. Selvfølgelig, hvis din hund ved et uheld spiser et lille stykke saltet mad, skal de være i orden. Men hvis din hund indtager meget salt, og den ikke har adgang til vand, kan den risikere at blive forgiftet.

Salttoksikose er let at undgå, når din hund har nok vand til at genopbygge kroppen efter dehydrering fra salt. Saltforgiftning er dog livstruende. Hvis din hund spiser salt fra bordet eller indtager saltet mad, skal den overvåges og forsynes med rent drikkevand.

Nogle hunde bør ikke have salt, fordi det kan forårsage komplikationer med deres eksisterende helbredstilstande. For eksempel bør hunde med hjertesygdomme, såsom hypertension og nyresygdomme, undgå højt saltindtag i kosten.

Hvor meget salt er sikkert for hunde?

Den dødelige dosis salt hos hunde er omkring 4 g/kg. Dog kan toksikose forekomme i lavere doser, omkring 2-3 g/kg. Små hunde har en øget risiko for saltforgiftning, fordi de kun skal bruge omkring 0,45-4,6 g salt for at blive dødelig. 4 gram salt er mindre end en teskefuld, men da salt kan blive giftigt så meget mindre end det, bør hunde ikke indtage mere end 0,35 teskefulde salt for hver 0,91 kg vægt.

Når du tænker på tallene i disse termer, kan du forstå, hvor nemt det er for hunde at indtage for meget salt, især da de får alt det salt, de har brug for, fra deres almindelige kost. Alt mere end det kan være fatalt, især for små hunde.

Hvad sker der, hvis en hund spiser salt?

Hvis din hund spiser salt uden for deres almindelige kost, kan den hurtigt blive dehydreret. Som et resultat kan du bemærke, at de drikker fra deres skål oftere. Tørst er det mest almindelige tegn på dehydrering, så dit kæledyr drikker muligvis mere end normalt og skal ud kort efter det.

Salttoksicitet kan forekomme hos hunde, der indtager mere, end de burde. Men hvis din hund spiste en saltet jordnød og drak vand bagefter, burde den være okay, hvis den kan skylle saltet ud af deres kroppe. Når det er sagt, kan for meget salt føre til salttoksicitet og død, hvis det ikke behandles med det samme.

Hvad skal du gøre, hvis din hund indtager salt

Hvis din hund spiser en lille mængde salt, skal den overvåges for tegn på toksicitet. Når din hund indtager noget salt, skal du sørge for, at den har adgang til frisk drikkevand. De fleste hunde kan lide at drikke vand efter at have spist deres mad, fordi deres hundefoder typisk er salt nok til at gøre dem tørstige.

Hvis din hund spiser for meget salt, kan den blive alvorligt dehydreret og vil have hyppigere ture til vandskålen. Selv ved en lille mængde salt anbefales det at kontakte din dyrlæge hurtigt for de næste trin. Afhængigt af, hvad og hvor meget din hund spiste, kan dyrlægen bede dig om at overvåge din hund og give den vand i de næste par timer for at se, om der er tegn på toksicitet.

Tegn på saltforgiftning hos hunde omfatter:

Øget tørst og vandladning

Hunde, der spiser for meget salt, vil drikke vand for at vaske det ned og få det ud af deres systemer. Hvis din hund kun har fået en lille mængde salt, kan den drikke nok vand og tisse nok til at fjerne det. Det er dog ikke altid tilfældet, og tørst og vandladning vil fortsætte sammen med andre symptomer hos hunde med salttoksicitet.

Opkastning

Hvis din hund kaster op efter at have spist, kan det være et tegn på, at noget ikke stemte overens med maven. Opkast er dog også et tegn på, at din hund kan have indtaget noget giftigt, som for meget salt.

Diarré

Hvis din hund har diarré inden for et par timer efter at have indtaget salt, kan det tyde på forgiftning. Diarré kan dog også opstå, hvis din hund har fået meget vand på kort tid.

Sløvhed

En mangel på energi og entusiasme hos en ellers højenergihund kan indikere, at din hund er utilpas.

Åndenød

Åndedrætsbesvær er en veterinær nødsituation. Hvis din hund har åndenød, skal den straks have lægehjælp.

Anfald og desorientering

Anfald og manglende koordination er andre veterinære nødsituationer, der kræver øjeblikkelig opmærksomhed.

Hvis du bemærker tegn på salttoksicitet, skal du straks ringe til din dyrlæge eller tage din hund til den nærmeste akutdyrlæge. Giv dyrlægen så mange oplysninger som muligt. Dette inkluderer din hunds alder, vægt, aktivitetsniveau, hvornår de spiste saltet, og hvor meget de spiste.

Det vigtigste trin i behandlingen af toksicitet er at fjerne saltet fra din hunds krop, så den skal have adgang til rent drikkevand. Når du får din hund til dyrlægen, vil de teste for salttoksicitet. Dette kan omfatte blod- og urinprøver for at bestemme saltindholdet i systemet. Dyrlægen kan også udføre andre tests, såsom EKG eller CT-scanninger, for at afgøre, om der er sket skade på de indre organer.

Afhængigt af din hunds testresultater kan den have brug for IV-væsker, overvågning og støttende medicin. Hurtig behandling af salttoksicitet kan forbedre din hunds chancer for at komme sig. Tag din hund til dyrlægen, hvis den indtager for meget salt, for at sikre, at den ikke er i en livstruende situation.

Hvilke fødevarer er giftige for hunde?

Saltfoder er kun én type foder, der kan være giftig for hunde, når de indtages i store mængder baseret på din hunds helbred, alder og vægt. Alle fødevarer med tilsat salt bør undgås, herunder:

  • Jordnødder
  • Kringler
  • Chips
  • Pizza
  • Bordsalt
  • Kiks

Saltforgiftning er kun en type toksicitet, der kan forekomme hos hunde. Andre menneskeføder kan være potentielt farlige for dit kæledyr, så det er bedst at undgå dem.

Andre fødevarer, der er giftige for hunde, omfatter:

  • Chokolade: Chokolade er giftigt for hunde, fordi det indeholder teobromin, som er svært for hunde at behandle. Selv små doser chokolade kan være dødelige for hunde.
  • Druer: Druer er giftige for hunde af ukendte årsager, men det er også forbundet med nyreskade. Giv aldrig din hund druer eller rosiner.
  • Løg, hvidløg og purløg: Løg, hvidløg og purløg tilhører den samme familie af fødevarer, der indeholder thiosulfat, som er giftigt for hunde.
  • Xylitol: Din hunds krop overreagerer på xylitolindtagelse og frigiver for meget insulin, hvilket kan være dødeligt for hunde. Xylitol er et kunstigt sødemiddel, så tjek altid ingredienslisten på jordnøddesmør, før du fodrer det til din hund.

Ofte stillede spørgsmål

Er salt og peber dårligt for hunde?

Salt kan være giftigt for hunde, så det er aldrig en god idé at dele saltfoder med din hund. Peber kan også forårsage maveforstyrrelser hos hunde, fordi det irriterer deres fordøjelsessystem. I sidste ende er der ingen god grund til at dele salt og peber med din hund.

Er saltvand dårligt for hunde?

Saltvand er dårligt for hunde, fordi det indeholder salt og kan føre til salttoksicitet. Men hvis din hund svømmer i havet, vil den sandsynligvis ikke indtage nok salt, især hvis du holder øje med dem og sikrer, at de ikke drikker vandet.

Er Epsom salt dårligt for hunde?

Udvortes brug af Epsom-salt er ikke dårligt for hunde og kan være gavnligt at bruge under badetiden for at lindre mindre muskelsmerter. Dog bør din hund ikke drikke badevand, der indeholder Epsom-salt, fordi det kan føre til salttoksicitet.

Slutnoter

Kæledyrsforældre har et forståeligt ønske om at dele deres mad med deres kæledyr. Men ikke alle fødevarer er sikre for hunde, og mange kan forårsage forstyrrelse af fordøjelsessystemet eller føre til toksicitet. Når du deler mad med dit kæledyr, er det bedst at være opmærksom på de forskellige typer mad, hunde kan og ikke må spise. I sidste ende er der ingen grund til at dele noget menneskefoder med din hund. De burde få al den ernæringsmæssige støtte, de har brug for, fra deres almindelige hundefoder.

Alligevel kan du blive fristet til at dele sunde menneskelige snacks med din hund. Derfor er det bedst at dobbelttjekke, at det, du fodrer din hund, ikke skader dem.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *