Hvor meget husker katte?

I 2015 gik katten Kunkush ombord på en båd i Lesbos Grækenland med sin menneskelige familie, som flygtede fra volden i Irak. På en eller anden måde blev Kunkush skilt fra sin familie i Grækenland. På trods af deres hektiske, timelange søgen, kunne familien ikke finde Kunkush.

De skulle videre til deres endelige destination et sted i Europa uden ham.

Dage senere fandt græske fiskere Kunkush, men ingen anede, hvem hans familie var, eller hvor de var. Frivillige og givere gik først sammen for at holde Kunkush i live og dernæst for at finde hans familie.

Måneders eftersøgning førte dem endelig til den overlykkelige irakiske familie, der nu bor i Norge. Det lyder som om Kunkush virkelig længtes efter sin familie! Det er hjerteskærende at forestille sig ham kigge bag skærmen for at finde dem. Det viser virkelig det stærke bånd, han har med dem.

Trods alt huskede Kunkush katten sin menneskelige familie. Læs mere om historien her.

Kat der tænker
Kat der tænker.

Kan katte huske mennesker?

Katte har fremragende langtidshukommelser. De kan huske deres dyrekammerater og de mennesker, der fodrer dem, såvel som dem, der irriterer dem. Hukommelsen er det, der tillader en kat at springe ind i armene på et familiemedlem, der vender tilbage efter et semester væk på college. Omvendt er det det, der lader en kat holde nag, som om der ikke er nogen i morgen. Hukommelse betyder også, at katte sørger over andre selskabsdyr, der dør, familiemedlemmer, der flytter ud, og andre tab i livet.

Selvom undersøgelser viser, at en kats langtidshukommelse kan holde så meget som 200 gange så længe som en hunds, er katte meget selektive med hensyn til, hvad de husker. Dybest set husker katte kun, hvad der gavner dem.

Hunde har typisk bedre hukommelse for deres mennesker end katte, selvom katte kan genkende og skelne mellem ansigter. Hundenes stærkere bånd skyldes sandsynligvis deres længere historie med menneskelig interaktion mere end deres hjernekapacitet.

Kan katte huske misbrug?

Hvis din redningskat kæmper med adfærdsproblemer, skyldes det muligvis ikke stædighed eller ondskab. I stedet kan dit nye kæledyr måske håndtere følgerne af misbrug. Du kan bemærke, at din kat reagerer negativt på visse dufte, seværdigheder eller andre stimuleringer. Han eller hun kan for eksempel løbe fra mænd med skæg eller slå ud mod kvinder, der bærer en bestemt duft. I disse tilfælde kan din kat forbinde synet eller lugten med en negativ fortidshukommelse. Tal med din dyrlæge eller katteadfærdsekspert om, hvordan du kan hjælpe din kat, hvis du tror, ​​han eller hun har været udsat for misbrug.

Kan katte huske andre katte?

Ja, katte kan huske andre katte, selvom eksperter ikke er sikre på, hvor længe. Tidligt i livet udveksler kuldsøskende dufte for at genkende hinanden, hvis de bliver adskilt. Katte bruger det samme trick gennem hele deres liv. Sandsynligvis afhænger en kats hukommelse om en anden kat af længden og virkningen af ​​de to dyrs forhold.

Kan katte huske, hvor de bor?

Vi hører historier som historien om den persiske kat Howie, der rejste 1.600 km på tværs af den australske outback for at vende hjem. Men hvis katte har så stort et målsøgningsinstinkt, hvorfor går så mange af dem så vild?

Ligesom hunde og mange andre dyr har katte et hjemmeinstinkt, men tabte katte kan blive fanget, såret eller forvirret og ikke kunne vende hjem. Efter en flytning kan deres instinkt føre dem til at forsøge at finde tilbage til deres gamle hjem, hvor de kan fare vild.

Selvom nogle katte laver ekstraordinære bedrifter for at nå hjem langvejs fra, klarer de fleste forsvundne katte det ikke særlig længe. Katte savner også ofte deres tidligere ejere, når de flyttes tilbage og forsøger at finde tilbage. Hvis du lige har flyttet eller taget en ny kat ind, skal du holde skarpt øje med ham i de første tre uger eller deromkring, indtil han finder sig til rette på sit nye sted.

Oplever seniorkatte hukommelsestab?

En kats hukommelse falder med alderen. Seniorkatte mister hjerneceller, når de bliver ældre, hvilket betyder, at det er vigtigt at fodre din kat med mad, der er højt i antioxidanter og spækket med omega-3 fedtsyrer. Disse næringsstoffer hjælper med at bremse hjernens forringelse.

Alligevel lider omkring halvdelen af ​​katte i alderen 11-15 og 80% af dem i alderen 16-20 af katte kognitiv dysfunktion. Denne sygdom påvirker hjernen anderledes end den måde, demens angriber menneskets og hundes hjerner på, men resultaterne er meget de samme.

Hvis din kat ser ud til at miste sin hukommelse, skal du undersøge noget om kattens kognitive dysfunktion og tale med en dyrlæge, der er specialiseret i katte. Du kan forlænge din kats liv og gøre hendes gyldne år lykkeligere med nogle få ændringer.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *