Hvorfor spiser hunde fugleklatter?

Har du bemærket, at din hund snuser til eller spiser fugleklatter? Ja, det er ulækkert, men det er meget almindelig hundeadfærd. Kæledyrsejere bør være bekymrede for, om deres kæledyr spiser afføring på grund af et underliggende medicinsk problem, eller om det simpelthen er af kedsomhed og nysgerrighed.

Hund sammen med due
Hund sammen med due.

Så hvorfor spiser min hund fugleklatter?

Mange ejere bliver frastødt, når de første gang observerer, at deres hund spiser afføring – uanset om det er hundens egen eller et andet dyrs. Dette er en helt almindelig og ganske normal adfærd, der er rodfæstet i dit kæledyrs udvikling. Der er et par grunde til, at din hund kan lide at spise fugle- eller andre former for afføring, for den sags skyld.

Nogle af de underliggende årsager omfatter disse:

Din hunds kost

Den første grund til, at din hund måske spiser afføring, har at gøre med dens kost. Hvis din hund har spist det samme foder hele dens liv, kan det være tid til en forandring. Efterhånden som dit kæledyr bliver ældre, ændres deres kostbehov. Hvis de spiser afføring, kan din hund mangle vigtige næringsstoffer i deres kost. Tal med din dyrlæge for at lære mere om det bedste foder til din hund på dette stadium af livet.

Parasitter

Parasitter er en anden grund til, at din hund kan finde på at spise fugleklatter eller anden form for afføring. Nogle arter af parasitter kan faktisk fjerne vitale næringsstoffer fra hunden – såsom bændelorm, for eksempel. Hunde spiser måske afføring for at erstatte disse næringsstoffer.

Angst

En anden grund til, at din hund kan lide at spise afføring, er på grund af stress. Hvis din hund er ængstelig – et almindeligt problem blandt kedede kæledyr – kan de handle ud og engagere sig i adfærd, der inkluderer at spise afføring. Ensomme, kede eller stressede kæledyr reagerer ofte ved at spise deres egen afføring såvel som andre dyrs afføring, herunder fugleklatter.

Begræns adgangen til afføring

Den bedste måde at stoppe dit kæledyr fra at spise afføring er at fjerne adgangen til det. Hold din have ren og fri for hundeafføring, fugleklatter og andre afføringsstoffer fra dyrelivet i din have. Ved at afskære tilgængeligheden vil du mindske muligheden for, at din hund spiser afføring.

Hvorfor slikker min hund på fuglelort?

Hvis du bemærker, at din hund slikker på fuglelort, kan den have koprofagi. Koprofagi er en tilstand, der er almindelig blandt hunde. Når hunde opdrager deres hvalpe, spiser hunde ofte deres ungers afføring i et forsøg på at holde dem rene og sunde.

Vildhunde spiser afføring for at holde deres huler og omgivelser rene, hvilket kan afskrække potentielle rovdyr. Koprofagi kan være en instinktiv, intuitiv adfærd, som er svær, måske umulig, at eliminere hos din hund. Tal med din dyrlæge for at lære mere.

Er det dårligt for hunde at spise fuglelort?

Selvom denne vane er grov for de fleste ejere, kan den også have alvorlige helbredsmæssige konsekvenser for din hund. Histoplasmose er en svampeinfektion, der er forårsaget af forurenet fugleklatter, der er på overflader eller i jorden. Når hunde indtager denne bakterie, kan de blive meget syge, hvilket forårsager dem store mave-tarmproblemer. En måde at begrænse potentialet for, at din hund bliver syg, er at holde din have og overflader rene og fri for fugleklatter og afføring af enhver art.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *