Sådan holder du din kats tænder rene

Det er utrolig vigtig, at din kat har en god tandhygiejne. Du har måske prøvet, at børste din kats tænder, og fandt ud af, at det slet ikke er en let opgave. Så hvad gør man så? Er der en måde, at holde din kats tænder rene uden, at skulle børste dem? Ja! Det er der…
Her er en liste over forskellige produkter til din kats tænder. Bemærk, at du ikke bør erstatte disse produkter i stedet for tandrensning, men det er næsten lige så godt.

Tandgel

Selvom tandgel ikke er så godt som en almindelig tandbørstning, er tandgelen faktisk den næstbedste ting.

Tandgel til katte er et mere behageligt alternativ, hvis tandbørstning af din kats tænder er et problem Tandgel til katte indeholder enzymer, der dræber bakterier, som forårsager ophobning af tandsten, tab af tænder tandkødssygdom og irritation. Oftest skal du anvende tandgelen direkte på din kattes tænder dagligt, svarende til tandbørstning. 

Godbidder/Tyggepinde

Godbidder og tyggepinde kan bruges regelmæssigt til, at hjælpe med at fjerne plak af din kats tænder. Undersøgelser viser, at de kan reducere risikoen for opbygning af tandsten. Hvis du vælger denne løsning for din kat, skal skal du sørge for, at få din dyrlæge til at regelmæssigt at kontrollere din kats mund. Derfor sikrer du, at det er en god nok løsning.

Tand-servietter

En anden måde, at rense din kats tænder er i form af tandservietter. Den måde det fungere på er ved, at tage tand-servietten om din finger og derefter børste med din finger i munden på katten, som var det en tandbørste. Det kræver lidt træning, at blive god til, og tager omtrent den samme mængde tid som ved en tandbørstning.

Tyggelegetøj til katte

Ligesom med godbidder og tyggepinde, så bruges tyggelegetøj også til, at fjerne plak fra din kats tænder. Samtidig masserer de også tandkødet, når din kat tygger i legetøjet. Det meste tyggelegetøj til katte er fyldt med kattemad for, at narre katten til at tygge i det.

Jeg håber du har fået noget ud af denne liste af over alternativer til almindelig tandbørstning af din kat. Du skal selvfølgelig husker at tandbørstning er absolut den mest effektive metode til, at bevare en god tandhygiejne hos din kat.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *