Sådan rejser du med en kat

At rejse med en kat kan være mindre stressende, når du planlægger forud for at sikre, at din kat har alt, hvad de behøver for at være rolig og glad i en bil, på et fly eller rejser med tog. Inden du bestiller dine rejser, skal du selvfølgelig overveje den rejsemetode, der er bedst for din kats sikkerhed.

Som kæledyrsforælder vil du gerne tage din katteven med dig overalt, så det er ikke underligt, at du spekulerer på, hvordan du rejser med en kat. Mens indekatte kan blive nervøse for at rejse, nyder mange det, når de begynder at vænne sig til oplevelsen. Du kan rejse med din kat, hvis du er forberedt og medbringe alle de ting, din kat skal bruge for at forblive glad og sund på deres eventyr. Da katte skal trænes til at rejse, overvej at tage korte ture i bilen med dem uden nogen destination for at give dem mulighed for at vænne sig til oplevelsen. Hvis du ønsker, at din kat skal være glad og tilfreds i en bærer, skal den have erfaring med det andet end at rejse til og fra dyrlægen.

At planlægge forud vil også sikre din succes, når du rejser med en kat. Hvis du spekulerer på, om din kat vil rejse godt, er du kommet til det rigtige sted. Denne artikel vil hjælpe dig med at lære, hvordan du rejser med en kat langdistance, hvilket gør det lettere og mindre stressende for jer begge.

Kat der er klar til at rejse
Kat der er klar til at rejse.

Kan katte rejse med fly? Tog? Bil?

Flyselskaber og togselskaber tillader katte at rejse i deres transportører mod et ekstra gebyr. Vælg altid den sikreste og mest bekvemme rejsemetode for dit kæledyr. For eksempel, hvis du kun rejser kort afstand, kan det være bedst at køre med din kat i bilen i stedet for at flyve eller tage toget.

Sådan rejser du med en kat på et fly: Flyrejser med kæledyr er en af ​​de mere farlige muligheder, fordi ikke alle flyselskaber tillader dit kæledyr at rejse med dig i kabinen. Foretag din research, før du bestiller dit fly, for at sikre, at din kat vil være i stand til at sidde ved siden af ​​dig i kabinen for at reducere risikoen for at komme til skade eller fare vild. Derudover anbefaler vi, at du undgår at flyve med dit kæledyr i lastrummet, da det kan blive livsfarligt såret. Dette område kan også forårsage ekstrem stress hos kæledyr.

Sådan rejser du med en kat i en bil: For mange kæledyrsforældre er det at rejse med din kat i bil den mest behagelige mulighed, fordi du er i stand til at tage dem med til badeværelsespauser efter behov, og din kat kan være mere vant til bilen end andre rejseformer.

Sådan rejser du med din kat med tog: At rejse med din kat med tog er en anden sikker mulighed, fordi din kat vil være i stand til at rejse med dig i stedet for i et opbevaringsrum. Derudover kan du, når du rejser med dit kæledyr med tog, give dem pottepauser ved stationsstoppesteder.

Tips til at rejse med en kat

Nu hvor du forstår dine muligheder for at rejse med din kat, skal du måske vide, hvordan du rejser lange afstande med en kat. Her er nogle tips til at rejse med dit kæledyr, uanset hvor du tager hen.

1. Tal med din dyrlæge

Katte skal altid være ved godt helbred for at rejse. Stresset ved at rejse fra et sted til et andet kan forværre sundhedsproblemer. Derudover kan katte blive ængstelige i bilen. Hvis din kat bliver ængstelig på korte ture til dyrlægen, kan du vædde på, at den får angst, når den rejser længere afstande, især på et fly eller tog omkring fremmede mennesker og i mærkelige omgivelser.

Tegn på stress hos katte omfatter:

  • Hvæsende, knurrende
  • Overdreven mjav
  • Krøjer sig
  • Stiv kropssprog
  • Opkastning og diarré

Hvis din kat oplever rejseangst, kan du tale med din dyrlæge om katteangstmedicin og beroligende medicin for at gøre turen lettere. Din dyrlæge kan også give anbefalinger for at sikre, at din kat forbliver sikker, mens den rejser.

Derudover kan nogle katte få køresyge under rejser. Hvis din kat oplever køresyge, kan din dyrlæge anbefale medicin som forberedelse til rejsen.

Mens du er hos dyrlægen, skal du sørge for at have din kats papirer for at sikre, at de er sunde nok til at rejse. Flyselskaber kræver typisk vaccinationsdokumenter fra en dyrlæge. Derudover, før du rejser, skal du få din kat mikrochippet, hvis den farer vild.

Kat i rejsebur

2. Gør deres transportør behagelig

Vælg en komfortabel transportør

Din kat vil tilbringe det meste af deres tid i deres bæresele, mens den rejser, så den skal være komfortabel. Investering i en komfortabel, kvalitetsbærer kan give din kat et sikkert sted at slappe af. Hvis du flyver med et fly, skal du tjekke med flyselskabet for at sikre, at kattevognen opfylder deres krav. Kattebærere skal være 1,5 gange så store som din kat, hvilket giver dem nok plads til at sove i.

Gør transportøren hjemlig

Hold deres yndlings kattelegetøj og tæpper i deres karriere for at tage noget af deres hjem med dem. At medbringe genstande med dit hjem og kattens dufte på kan hjælpe dem til at føle sig mere afslappede. Du bør også give din kat tid nok til at vænne sig til deres bærer, hvis deres bærer er ny.

Træn din kat til transportøren

Inden du rejser, skal du lade din kat udforske den og blive komfortabel. Faktisk anbefaler eksperter bærertræning til alle katte og hunde. For at gøre bæreselen behagelig for dit kæledyr, er det vigtigt at skabe positive associationer til bæreren derhjemme. Fremkald positive oplevelser ved at placere bæreren i stuen eller et tilgængeligt område og tilbyde incitamenter som mad, legetøj eller kæledyr i og omkring den. Træn gradvist din kat til at vænne sig til bæreren ved at bruge positiv forstærkning, først med frivillig adgang og derefter med længere sessioner i den lukkede bærer.

Træn din kat til selen

Sammen med deres bæresele skal din kat også have en sele til, når den skal forlade bæreren. Uanset transportmetode (fly, tog, bil) skal din kat lejlighedsvis forlade sin kasse til sikkerhedstjek eller pauser. Brug af sele holder dem sikre og forhindrer dem i at fare vild. Væn din kat til selen derhjemme før rejsen ved gradvist at lade den bære den og bruge positiv forstærkning. Ældre katte, der ikke er vant til selen, kan kræve træning med en positiv forstærkningsmetode.

3. Øv dig forud for din tur

Selvom du ikke kan øve fly- eller togture før turen, kan du træne din kat til bilture og vænne den til sin transportør. Før en lang køretur, træn bærerbrug og positiv forstærkning for at gøre dem trygge ved transportøren. Tag dem med på kortere bilture for at vænne dem til det. De fleste indekatte er kun vant til dyrlægebesøg, så de kan opleve angst i bilen.

4. Kom med en plejeplan

Alle katte har brug for ordentlig pleje, uanset hvor du går. Hvis det er muligt, så tag deres kattebakke med dig for at give dem et sikkert og behageligt sted at gå i potte, mens de er på rejse. Du bør også have en plan for, hvornår de skal ud af deres vogn til pottepauser. Da katte er vant til din rutine derhjemme, er det bedst at holde den rutine så godt som muligt. Derfor, hvis din kat spiser morgenmad kl. 9 om morgenen, så sørg for, at den spiser kl. 9 om morgenen, når den rejser. Giv heller aldrig dit kæledyr mad i et køretøj i bevægelse, da det kan gøre dem syge. Planlæg i stedet for regelmæssige pauser for at give dem mulighed for at spise på deres regelmæssigt planlagte fodringstider.

Medbring altid godbidder og bekvemmeligheder hjemmefra for at hjælpe din kat til at føle sig mere tryg på deres rejser. At sikre, at de får den mad og godbidder, de elsker, kan hjælpe dem til at føle sig roligere.

At rejse med en kat: ofte stillede spørgsmål

Hjælper socialisering med at rejse?

Absolut. Socialisering af din kat er især vigtigt i løbet af deres første syv uger af livet. At socialisere din kat med positiv forstærkning, som godbidder og legetøj, kan hjælpe den med at vænne sig til mennesker, andre kæledyr, rejser, sele, nye steder og meget mere.

Er det grusomt at rejse med en kat?

Nej, det er ikke grusomt at rejse med en kat. Mange katte rejser godt, men nogle kan have brug for medicin for at hjælpe med at reducere deres stress. Den mest stressende oplevelse for din kat vil sandsynligvis være flyrejser, selvom de sidder med dig i kabinen. Hvis din kat ikke rejser godt, så kontakt en dyrlæge, som kan hjælpe dig med at finde den bedste plan for din kat.

Hvor længe kan en kat gå uden en kattebakke?

Katte kan trygt holde på deres urin i mange timer, men de bør have næsten konstant adgang til en kattebakke. De fleste katte kan holde sig under tog- eller flyrejser, men det er bedst at planlægge regelmæssige pottepauser under hele rejsen. At rejse med kat i bil er den sikreste metode, da du kan tage planlagte pauser til at lade dem tømme blæren.

Kan du køre med en kat i din bil?

Ja, du kan køre med en kat i din bil. Dog bør katten være i en bærer på bagsædet for deres og din sikkerhed. Placer bærerholderen på gulvet bag førersædet, passagersædet eller sikkerhedsselen, hvis du bruger en bærer, der er designet til at fastgøres med en sikkerhedssele, f.eks. en søvnig bælg. Tillader du din kat at bevæge sig frit i bilen, kan den kravle overalt og forstyrre din udsigt. Derudover kan katte komme til skade i køretøjer, så hold din kat i dens bærer hele tiden, undtagen under pauser.

Hvordan rejser man langdistance med en kat?

At rejse med en kat langdistance kræver ordentlig planlægning. Først og fremmest skal du sikre din kats sikkerhed og adressere eventuel rejseangst ved at konsultere din dyrlæge og udarbejde en plan på forhånd. Da din kat vil bruge meget tid i deres bærer, skal du sørge for, at den er komfortabel og sikker. Medbring altid en sele, når du tager din kat ud af bæreren, og overvej at få den mikrochippet for ekstra sikkerhed.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *