Hvorfor slikker hunde deres poter?

Synes du, at din hund slikker for meget på poterne? At en hund slikke sine poter er en hel normal del af en hunds selvplejerutine og er ikke noget du umiddelbart bør bekymre dig om. Men hvad betyder det, når hunde slikker for meget på poterne?

Hund ligger og slikker sine poter.
Hund ligger og slikker sine poter.

Hvis din hund slikker eller tygger sine poter meget, kan det indikere et helbreds- eller adfærdsproblem. Vi hjælper dig med at finde ud af, hvad der kan være årsagen til, at din hunds pote slikker, og hvornår det er tid til et dyrlægebesøg.

Hvorfor slikker min hund meget på poterne?

Hunde, der slikker eller tygger deres poter meget, gør det normalt, fordi de er kløende, irriterede eller endda smertefulde, men flere ting kan forårsage dette ubehag.

Skade

Hvis du bemærker, at din hund pludselig er begyndt at slikke den ene pote for meget, kan det skyldes en skade. Din hund kan have et fremmedlegeme indlejret i poten, et snit eller skrabe, et bistik, en revet negl eller vabler fra at gå på en varm fortov.

Undersøg din hvalps fod omhyggeligt mellem hans tæer, på hans puder, hans tånegle og toppen af ​​hans fødder. Du kan muligvis selv yde førstehjælp ved at rense et sår, fjerne en genstand, dulme et bistik osv. Ser skaden alvorlig ud, bør du kontakte din dyrlæge.

Vækst eller byld

Når du inspicerer din hunds fod, kan du bemærke en unormal klump, vækst eller byld (en lomme med pus under huden) på din hunds pote. Enhver vækst eller byld bør få veterinær opmærksomhed. Din hund kan have en cyste eller en tumor, hvilket kræver korrekt diagnose og behandling fra din dyrlæge.

Dermatitis (hudirritation)

Tør, kløende og irriteret hud kan ofte være skyld i, at hundepoter slikker. Dermatitis, eller hudirritation, er ofte forårsaget af miljømæssige allergier. Din hvalpes hud kan være følsom over for græs, ukrudt, støv, havekemikalier, salt eller afisningskemikalier og andre stoffer.

At holde din hunds poter rene, især efter at have været udendørs, kan ofte hjælpe med at lindre problemet. Men hvis du har mistanke om, at din pelsede ven har miljøallergi, kan du kontakte din dyrlæge, især hvis din hunds kløe er alvorlig.

Fødevareallergier

Nogle hunde har ufølsomhed over for visse ingredienser, såsom kylling, oksekød, mejeriprodukter, æg, hvede og soja, der kan forårsage kløende hud og poter. Fødevareallergener kan også forårsage mave-tarmproblemer, så hvis din hund ofte har maveproblemer sammen med overdreven pote- og hudslik, kan den have fødevareallergi.

Det kan være svært at indsnævre, hvad der forårsager en hunds foder- eller miljøallergi. Hvis du har mistanke om allergi, bør du overveje at konsultere din dyrlæge for allergitestning eller lave en hundeallergitest derhjemme og derefter arbejde sammen med din dyrlæge for den bedste behandling. Du kan også prøve et af vores valg for det bedste hundefoder til allergier.

Parasitter

Eksterne parasitter som lopper eller mider (som forårsager skab) kan forårsage, at poter og andre områder af kroppen er ekstremt kløende. Lopper er ret nemme at behandle derhjemme ved at dræbe lopperne og bruge loppeforebyggende medicin. Behandlingen for skab varierer alt efter hvilken type din hund har. Det er bedst at få en bekræftet diagnose fra din dyrlæge for skab.

Smerte

Hunde, der lider af smerter på grund af gigt, en indre skade eller anden tilstand, kan slikke deres poter meget. Selvom smerten ikke er i deres poter, vil nogle hunde slikke eller tygge deres poter for at trøste sig selv fra smerten. Hvis der ikke er noget tydeligt fysisk tegn på din hvalps konstante potelikning, bør du se din dyrlæge for at sikre dig, at din hund ikke har helbredsproblemer.

Adfærdsproblemer

Hvis din dyrlæge har udelukket sundhedsrelaterede problemer, der forårsager overdreven poteslikning, kan kedsomhed eller angst være årsagen. Hunde, der ikke får nok mental og fysisk stimulation eller lider af separationsangst, kan slikke deres poter for at berolige sig selv eller optage deres kedelige hjerner.

Sådan forhindrer du din hund i at slikke sine poter

Hvis din hunds potelikning er adfærdsmæssigt, så sørg for, at din hund får masser af gåture og legetid i løbet af dagen. Når du ikke har tid til at lege, eller når du ikke er hjemme, så forsyn din hund med interaktivt hundelegetøj, så han kan underholde sig selv.

Hvis problemet fortsætter, skal du kontakte din dyrlæge eller en dyreadfærdsekspert for yderligere adfærdsændringsstrategier for at stoppe kompulsiv poteslikning og måder at hjælpe med at bekæmpe angst og kedsomhed.

Risiko for infektion

Det er vigtigt at tage fat på konstant potelikning, så snart du bemærker problemet, fordi fugtopbygningen kan forårsage en bakteriel eller gærinfektion, som kan resultere i rødme, hævelse, kløe og endnu mere poteslikning. Hvis du bemærker rødme eller hævelse, skal du kontakte din dyrlæge for at diagnosticere og behandle infektionen.

Ofte stillede spørgsmål

Her er nogle af de spørgsmål, vores læsere oftest stiller om hunde, der slikker deres poter.

Hvorfor slikker hunde deres poter før sengetid?

Mange hunde slikker deres poter og andre områder af deres krop, før de går i seng. Selvom dette er et dagligt ritual, er der normalt ingen grund til bekymring – det er bare den måde, de dulmer sig selv på før sengetid. Men hvis din hunds poter er røde eller hævede, bør du kontakte din dyrlæge.

Hvorfor slikker hunde deres poter, efter de har spist?

Nogle hunde slikker deres poter efter at have spist som en selvplejerutine. Så længe det kun varer et par minutter og ikke er aggressiv slikning eller tygning, er der intet at bekymre sig om. Hvis hunden slikker poter eller tygger længe, ​​og din hund virker utilpas, kan den have madallergi.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *