Hvorfor vil min hund ikke spise?

Nogle gange kan det være svært at få dit kæledyr til at spise sin fuldstændige og afbalancerede hundefoder. Der er dog en stor forskel mellem en hund, der er kræsen, og en, der holder op med at spise helt.

Så, hvis du undrer dig, “Hvorfor vil min hund ikke spise?”, følg disse råd for at identificere kilden til problemet og lære, hvad du kan gøre ved det.

Hvorfor vil min hund ikke spise?

Se efter andre symptomer

Det er altid en god ide at kontakte din dyrlæge, hvis din hund pludselig stopper med at spise. Selvom der er flere midlertidige, harmløse årsager, der kunne ligge bag deres manglende appetit, er det vigtigt at udelukke sygdom og andre potentielle sundhedsproblemer.

Mulige årsager til, at din hund er holdt op med at spise

For at besvare spørgsmålet, “Hvorfor spiser min hund ikke?”, hjælper det at overveje miljømæssige og kostmæssige faktorer, der måske for nylig er ændret. I nogle tilfælde kan der også være et dybere medicinsk problem på spil. Lad os se nærmere på det.

Din hund er kræsen

Ligesom et barn, der nægter at spise andet end kyllingenuggets, ønsker en kræsen hund kun at spise bestemt mad. Uanset om du har introduceret noget nyt ved måltidet, eller dit kæledyr simpelthen har besluttet, at de ikke længere kan lide deres tørfoder, har nogle hunde stærke præferencer.

Selvom du ikke bør tvinge din hund til at spise mad, de modstår, skal du være forsigtig med at imødekomme dem. At tilbyde en menu med muligheder til en kræsen æder kan forstærke deres kræsne vaner.

Pludselig ændring i kost

Hvis du for nylig er skiftet fra vådfoder til tørfoder, eller introduceret en helt ny madvare, kan dit kæledyr måske ikke lide det eller være tilbageholdende med at prøve det. Før du opgiver, prøv dog at blande det gamle og nye foder. Så langsomt reducer mængden af det gamle over en 7- til 10-dages periode.

Har du en ny hund, der ikke vil spise? Sørg for at købe den type, smag og mærke af foder, de er vant til, eller som redningsgruppen/plejefamilien gav dem—måske endda få en kosthistorik, før du tager dem med hjem.

Varmt vejr

Det er almindeligt for hunde at spise mindre og drikke en smule mere i varmere vejrforhold. Deres appetit bør vende tilbage, når det bliver køligere.

Overdreven spisning mellem måltider

At spise meget i løbet af dagen kan forklare din hunds manglende appetit.

Godbidder fungerer som et godt træningsværktøj eller en velsmagende snack, men for mange kan overstige daglige kaloriebehov, hvilket resulterer i mindre sult under måltider. Desuden er det kendt, at hunde roder i skrald/søger i containere, så hold skraldespanden uden for rækkevidde.

Hvis din hund ofte får rester fra bordet, er de måske ikke sultne efter deres egen mad, eller de foretrækker at vente på dit næste måltid.

Prøv at fodre din hund på samme tid(er) hver dag og hold rester fra bordet og godbidder til ikke mere end 10 procent af deres daglige kalorier. Dette etablerer en rutine og kan styrke deres måltidspræferencer.

Tandproblemer

Når en hund har tandproblemer, kan de lide af en brækket tand eller en infektion i tandkødet. Dette kan gøre det smertefuldt at spise. Hvis du tror, dit kæledyr kunne have alvorlige tandproblemer, kontakt da din dyrlæge.

Øreinfektioner

Smerte og inflammation fra en øreinfektion kan gøre det svært at tygge. Især kan hårdt foder blive mindre appetitligt. Hvis din hund klør sig, har sort eller gul udflåd fra deres ører, eller du bemærker en dårlig lugt, kan de have en infektion.

Bivirkninger af medicin

Kvalme og nedsat appetit er bivirkninger ved en række mediciner. Hvis din hund stopper med at spise, mens de er på en ny recept, spørg da din dyrlæge, om en erstatningsmedicin kunne virke. Du kan også prøve at give pillen/pillerne sammen med mad for at lette fordøjelsesbesvær, hvis dyrlægen godkender det.

At oprette et afsnit på din side, der omhandler, hvorfor en hund ikke vil spise, og derefter linke til din side om tegn på, at en hund er ved at dø, kan være en strategisk god måde at øge intern linkbuilding og brugerengagement på. Det giver mening, da manglende appetit kan være et af de tidlige tegn på alvorlige helbredsproblemer hos hunde. Her er et forslag til, hvordan du kan formulere dette afsnit:

Er din hund pludselig holdt Op med at spise?

Det kan være bekymrende, når en ellers ivrig hund pludselig mister interessen for mad. Dette kan skyldes forskellige årsager, herunder alt fra mindre mavebesvær til mere seriøse helbredsproblemer. Mens der er mange potentielle årsager til din hunds manglende appetit, er det vigtigt at være opmærksom på de øvrige tegn, din hund måske viser.

En af de mere alvorlige årsager til, at en hund ikke vil spise, kan være, at den er ved at blive syg eller endda nærmer sig sin livsafslutning. Hvis du bemærker, at din hund udviser andre bekymrende symptomer udover ikke at ville spise, såsom træthed, uforklarligt vægttab, eller manglende interesse i at lege, er det vigtigt at handle hurtigt.

For en dybdegående forståelse af, hvad disse tegn betyder, og hvornår de kan indikere, at det er tid til at sige farvel, har vi samlet en omfattende guide: 15 tegn på, at din hund er ved at dø. I denne guide dækker vi vigtige informationer, du bør kende til, for at forstå din hunds helbredstilstand bedre og træffe de nødvendige skridt for at sikre, at din hund får den omsorg og kærlighed, den fortjener i sine sidste dage.

Hvorfor din hund ikke vil spise – andre mulige årsager

  • Alder og race. Nogle unge hvalpe er kendte for at veksle mellem at fortære og undgå deres måltider. Især større racer er tilbøjelige til denne adfærd. Ældre hunde kan miste interessen for måltider eller endda glemme, at det er tid til at spise. Desuden, hvis de har gigt eller muskelsvaghed, kan det være sværere for dem at spise en hel portion i én omgang.
  • Tandsmerter. Hvalpe med fremvoksende tænder kan springe måltider over—særligt hvis de består af tørfoder—på grund af tandpine.
  • Kosttilskud. Nogle hunde kan være følsomme over for tilskud, der er tilføjet deres måltider.

Sådan får du din hund til at spise

Tving ikke din hund til at spise

Hvis du undrer dig, “Hvorfor vil min hund ikke spise?”, fordi de fuldstændigt afviser deres mad, så tving dem ikke til at spise. Hunde kan gå mere end 24 timer uden at spise uden negative konsekvenser, men da det kunne være et tegn på underliggende sygdom, kontakt da din dyrlæge.

Alternativt kunne der være et problem med selve foderet. Selvom det er sjældent, kan kæledyrsfoder blive fordærvet eller forurenet. Din hund kan opfatte dette og ønske at undgå at spise det.

Tips til at få din hund til at spise

Selvom du bør udelukke underliggende sygdomme og andre potentielle årsager til, at din hund ikke spiser, er der nogle enkle ting, du kan prøve derhjemme:

Prøv at fodre på et andet sted. Nogle gange kan det nuværende miljø være for støjende og distraherende.

Rengør skålen oftere

Brug en puslespilsfoderautomat eller andet fodringsberigelsesværktøj for at gøre måltiderne sjovere.

Din dyrlæge er også en fantastisk ressource for flere fodringstips og tricks til at opmuntre din hund til at spise deres måltider.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *