Min hund vil ikke spise tørfoder

Når din hund holder op med at spise deres tørfoder eller nægter at prøve at spise, kan det være bekymrende, endda frustrerende. Mens nogle hunde er kræsne hvalpe, kan andre have et sundhedsproblem. Inden du giver op med at fodre din hund med madvarer, er det vigtigt at komme til bunds i, hvorfor din hund ikke vil have dens tørfoder. Hvis du spørger dig selv, ‘Min hund vil ikke spise tørfoder,’ så har vi nogle tips, der vil opmuntre din hund til at spise op.

Tørfodder bliver hældt op i en skål
Tørfoder bliver hældt op i en skål, klar til at en hund skal spise det.

At forstå, hvorfor din hund ikke spiser tørfoder, kan afsløre meget om din hunds kostpræferencer. Det kan også hjælpe dig med at afgøre, om din hund skal besøge dyrlægen på grund af en helbredstilstand.

Bestemmelse af, hvorfor din hund ikke vil spise tørfoder

Når din hund vender næsen op ved deres aftensmad, er det vigtigt at finde ud af hvorfor. At komme til bunds i ” hvorfor” din hund undgår deres aftensmad er det første skridt til at opmuntre dem til at spise.

Læs også: Hvorfor vil min hund ikke spise?

Kan din hunds kræsenhed være et tegn på en helbredstilstand?

For at udelukke en sundhedsmæssig årsag til din hunds afvisning af at spise, er det vigtigt at notere sig din hunds adfærd. Hvis din hund stoppede med at spise tørfoder brat, kan der være grund til bekymring.

Her er nogle af de mest almindelige medicinske årsager til, at ‘min hund vil ikke spise tørfoder’:

1. Tandproblemer

Hvis din hund begynder at spise, men stopper, kan den opleve tandsmerter eller ubehag. Deres interesse for mad tyder på, at de har en appetit, men deres pauser peger på smerte, når de forsøger at tygge deres tørfoder. Hvis din hund ikke vil spise tørfoder, men spiser vådfoder, kan dette være årsagen.

2. Stress eller angst

Nogle hunde føler sig nervøse eller bange, mens de spiser. Dette kan skyldes tidligere erfaringer med andre hunde, tøven på grund af et nyt miljø, en storm eller generel angst. For at hjælpe med at afgøre, om dette er årsagen til, at din hund ikke spiser, kan du prøve at isolere din hund i et rum. De kan spise, når de efterlades alene. Hvis din hund nægter at spise under storme, har den sandsynligvis stormangst.

3. Kvalme

Ligesom os får hunde nogle gange ondt i maven. Dette kan være forårsaget af mange forskellige ting, herunder at spise noget, de ikke burde have, angst, tarmparasitter eller et mere alvorligt indre problem. Hvis din hund blot har en midlertidig ondt i maven, vil den sandsynligvis begynde at spise næste dag. Et andet tegn på, at din hunds manglende appetit er stressrelateret, er, at den drikker masser af vand. Hunde, der ikke genvinder deres appetit, skal besøge dyrlægen.

4. Gigt

Hvis din hund ikke vil spise tørfoder, men spiser godbidder, er der en god chance for, at din hund simpelthen er kræsen. Nogle hunde ønsker dog ikke at spise fra deres hundeskåle på grund af nakkesmerter relateret til gigt. Disse hunde vil spise kibble fra gulvet eller tage godbidder fra deres ejeres hænder.

Læs også: Hvorfor slikker hunde?

5. En lille eller ildelugtende skål

Hvis din hund ikke vil spise tørfoder fra en skål, kan det være et tegn på, at din hunds skål lugter grimt på grund af bakterier. Hunde vil også undgå at spise fra skåle, der er for små.

6. Din hund er bare kræsen

Hvis det får dig til at føle dig bedre, kan du sige, at din hunds mad er uappetitlig, eller du kan sige, at din hund er en kræsen spiser. Mange hunde udvikler madtræthed og ønsker mere variation. Andre hunde er snedige nok til at vide, at hvis de nægter deres aftensmad, vil deres ejer tilføje godbidder og andet godt for at gøre det mere velsmagende.

Når en hund har en fuldstændig mangel på appetit, er det altid en god idé at planlægge en kontrol med din dyrlæge. Nogle årsager til manglende appetit kan være ret alvorlige, såsom kræft, diabetes eller nyreproblemer. Din dyrlæge kan diagnosticere din hund og hjælpe dem med at genvinde deres kærlighed til tørfoder.

Sådan opmuntrer du din hund til at spise tørfoder

Hvis din dyrlæge har givet din hund en ren sundhedserklæring, er der nogle måder, du kan inspirere din hund til at slikke sin skål ren. Selv den mest kræsne hvalp kan ikke modstå nogle af disse teknikker.

1. Tjek din mads udløbsdato

Tørt hundefoder går dårligt. Når den gør det, kan den lugte af og være uappetitlig. Hvis din hunds kibble stadig er i emballagen, så tjek efter en udløbsdato. Hvis du har overført den til en anden beholder, så giv den et snuf. Hvis det lugter lidt surt, kan det være slemt. Udløbet hundefoder vil også føles klistret.

Hvis dette er tilfældet, er det tid til at købe ny mad. At købe din hunds mad i mindre partier kan reducere sandsynligheden for, at det går dårligt.

2. Gør din hunds mad mere appetitlig

Der er en chance for, at din hund simpelthen ikke kan lide den mad, du tilbyder dem. At skifte til foder af højere kvalitet kan løse din hunds kræsne gane for altid.

Brug en fodertopper for at gøre din hunds tørfoder uimodståelig. Nogle hunde bliver simpelthen kede af deres mad. Tilføjelse af en topper til maden kan sætte liv i den. Nogle enkle og sunde toppers inkluderer:

  • Sukkerfri yoghurt
  • Frugt og grøntsager
  • Bone bouillon
  • Rå hundefoder
  • Dåse, usødet græskar

Prøv at skifte smag eller brug mindre pakker. Dette hjælper med at cykle gennem smag oftere.

3. Skift din hunds foderrutine op

Giv din hund foder færre gange om dagen og hent deres mad, hvis den ikke vil spise. At være sulten er altid en god motivation til at spise.

4. Introducer en puslespilsføder

Det sjove ved en puslespilsføder eller snuffelmåtte kan gøre aftensmaden til legetid. At gøre aftensmaden til en udfordring tilskynder nogle hunde til at grave i.

5. Øg hydrering

Føj vand til din hunds piller, placer deres vandskål i nærheden af ​​deres madskål og tilskynd til bedre hydrering. Nogle gange har hunde brug for større hydrering for at føle sig opmuntret til at spise deres tørfoder.

6. Skift til en mindre kibble størrelse

Små racer og hvalpe kan have svært ved at gnaske større stykker kibble ned. Dette kan gøre aftensmaden ikke sjov. Sørg for at vælge det tørfoder, der er formuleret til hvalpe i sådanne tilfælde. En mindre størrelse hjælper din hund med at genvinde glæden ved at spise igen.

7. Top din hunds middag med et probiotikum

Hvis din hund har problemer med fordøjelsen, kan genbalancering af deres tarmbakterier reducere tarmbetændelse og tarmbehag. Ofte vil helt naturlig, ikke-sukkertilsat yoghurt gøre det trick.

8. Køb en ny hundeskål

Hvis du mener, at din hunds ledsmerter er årsagen til, at de foretrækker at blive fodret i hånden, så invester i en hævet skål. At sætte din hunds skål på en skammel kan også gøre det trick.

Hvis din hund bruger en plastikskål, så skift til en skål i rustfrit stål og vask den ofte. Rustfrit stål er ikke-porøst, så det er mindre sandsynligt, at det holder på bakterier og lugt.

Prøv en større hundeskål. Din hund kan døje med knurhår træthed eller bare kæmpe for at trække kibble ud af deres nuværende skål.

Gør din kræsne hvalp til en sund spiser

Når din hund undgår deres piller, kan det være grund til bekymring og forvirrende for hundeforældre. Hvis din hund nægter at spise i mere end en dag, så planlæg en tid for at se din dyrlæge. Så lok din hund til at grave i med tricks som madtopper, tilsætning af vand eller en ny hundeskål. At skifte til en sundere kost og eliminere allergirelateret tørfoder kan hjælpe med problemet ‘Min hund vil ikke spise tørfoder.’ Uanset om din hund er kræsen eller har brug for en sundere kost, kan det hjælpe at skifte til premium hundefoder. Petzyo tilbyder frisklavet, sundt hundefoder i små partier, der kan genoprette din hunds appetit. Med regelmæssige hundefoderleveringer kan du ændre din hunds madsmag for at forhindre tørfoderudbrændthed.

Læs mere her:

https://pets.webmd.com/dogs/guide/dog-not-eating-possible-causes-and-appetite-solutions#1

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *