9 hunde med blå tunger

Der findes mere end 400 forskellige hunderacer, hver med deres forskellighed, der adskiller dem fra hinanden. Nogle af disse egenskaber kan virke ret mærkelige, for eksempel hunde, der har blå tunger. Selvom de normalt omtales som blå, ser den mørke pigmentering på en hunds tunge nogle gange mere sort ud, eller en lysere nuance tættere på lilla. Kender du en hund med blå tunge? Chow Chow er nok den mest berømte, men der er andre hunde, der kan have blå tunger.

Gennem historien er forskellige hypoteser blevet foreslået for at opklare denne sjældne tungefarve.

Læs videre at se listen over 9 hunde med blå tunger.

Hund med blå tunge
Chow Chow hund med en blå tunge

Hvorfor findes der hunde med blå tunge?

De fleste hunderacer har ikke blå tunger, snarere har de de mere almindelige lyserøde tunger. Der er dog nogle hunderacer, der har naturligt blå tunger. Det er vigtigt ikke at forveksle naturligt blå tunger hos hunde med tunger, der bliver blå eller lilla på grund af en sygdom.

Der har været mange myter og teorier om hund med blå tunge. Forskere har ikke været i stand til at blive enige om den nøjagtige årsag til naturligt forekommende blåsorte eller lilla tunger hos hunde. Nogle teorier tyder på, at blå farve i en hunds tunge skyldes genetisk mutation, der forårsager en større koncentration af melanin eller pigmenteringsceller i tungen, hvilket giver anledning til dens ejendommelige nuance.

Ved du, hvilke hunderacer der har mørke tunger? Her er 9 af de bedste racer af hund med blå tunge.

Hunderacer med blå tunger

Forskellige hunderacer viser naturligt forekommende blå tunger eller blå-sort plettet tunger. Her er de racer, vi vil se på i denne artikel:

Af disse er Shar Pei og Chow Chow de eneste to hunderacer med helt blå tunger hos alle individer. I resten af ​​de racer, vi vil se på, er det kun nogle individer, der har blå pigmentering på tungen. Individerne af disse racer kan enten vise nogle få blå pletter på deres tunger eller have større mørke pletter, der får hele deres tunge til at se blålig ud.

Det blev engang troet, at andre racer, der viste blå tunger, betød, at de havde noget Chow Chow-blod i deres arv. Dette er dog ikke tilfældet, da rene racer også kan have blå tunger. Disse er sandsynligvis forårsaget af overskydende pigmentering hos den enkelte hund, ligesom fødselsmærker hos mennesker. Nedenfor finder du mere information om hver af hunderacerne med blå tunge.

1. Shar Pei

Shar Pei hvalp med blå tunge
Shar Pei hvalp

Shar Pei er en kinesisk hunderace, der er kendetegnet ved sit udseende og selvfølgelig sin blå tunge. Alle Shar Peis har blå tunger, selvom disse kan variere i nuance fra blålig-sort til lavendellilla. Shar Pei er også kendt for sin tykke pels og rynkede hudfolder. Den har et stort hoved og en fyldig, lidt mørkere tryne, som giver den et blidt og venligt udseende. Shar Peis er rolige og kærlige hunde, selvom de har tendens til at være forsigtige omkring fremmede. Denne egenskab, sammen med det faktum, at de er muskuløse og robuste, betyder, at de historisk set har skabt gode vogterhunde.

2. Chow Chow

Chow Chow
Chow Chow der ligger på stranden og stikker sin blå tunge ud.

Den hund, der er bedst kendt for sin blå tunge, er Chow Chow. Det er en kinesisk race og kendt for at være en af ​​verdens ældste hunderacer, der dukkede op så langt tilbage som for 2.000 år siden. Chow Chow og Shar Pei menes at dele en slægt, da de begge er kendt for deres karakteristiske mørke tunger. I Kina er der forskellige legender om, hvordan Chow Chow’en fik sin blå tunge.

Chow Chow har et stort hoved og en kort, lidt flad snude. Den har små oprejste ører og afrundede øjne. Chows pels er normalt plys og kan være enten lang eller kort. Derudover har den mere pels omkring halsen, hvilket giver den et udseende som en løve.

3. Schæferhund

Schæferhund kan have en blå tunge
Schæferhund kan faktisk godt have en blå tunge.

Schæferhunden er en let genkendelig hund, kendt for sit udseende, intelligens, loyalitet og mod. Selvom det ikke er særlig almindeligt, har nogle schæferhunde sorte eller blå pletter på deres tunger. Årsagen til denne tungefarvning er den samme som i Chow Chow og Shar Pei racerne: det vil sige en koncentration af pigmentceller i tungen. Hos schæferhunderacen optræder den dog kun hos få individuelle hunde.

Du bør være opmærksom på din hunds naturlige tungefarve og holde øje med eventuelle ændringer i din hunds tunge. Hvis din schæferhund normalt har en lyserød tunge, og du pludselig bemærker nogle sorte pletter eller lilla farve, skal du kontakte en dyrlæge for at udelukke eventuelle sundhedsproblemer.

4. Akita

Akita
Akita der slikker sig om munden, måske med en blå tunge?

Akitaen er en hund, der oprindeligt kommer fra Japan, og der er æret der for sin loyalitet og mod. Det er en meget selvstændig og intelligent race. Akitaen har en meget tæt pels, der kan variere i længde fra kort til medium og er tilpasset kolde klimaer. Dens pels er hvid med lysebrune eller rødlige pletter på den øverste del af kroppen. Dens næse er sort. Akitaens tunge, selvom den normalt er lyserød, kan have blå eller sorte pletter eller pletter.

5. Rottweiler

Rottweiler ligger i græsset
Rottweileren er en aktiv, opmærksom og muskuløs hunderace, kendt for sit voldsomme udseende.

Men på trods af deres ry for at være farlige, er de i virkeligheden meget kærlige og kærlige over for deres ejere. Rottweileren er en ældgammel race, der spredte sig over hele Europa sammen med Romerrigets erobrende hære. Den har trekantede ører, mellembrune øjne og en grov pels med rødlige eller rustaftegninger. Nogle rottweilere kan have blå tunger, forårsaget af enten mørke pletter eller pletter af pigmentering.

6. Border Collie

Border Collie løber udenfor
Border Collie racen er hjemmehørende i Skotland, hvor den historisk har været brugt som fårehund.

De er meget intelligente og energiske hunde, og har brug for at deltage i fysisk aktivitet mindst en gang om dagen. Border collien har en tyk pels med lige hår. De er overvejende hvide på den nederste del af kroppen, med forskellige brune nuancer, der dækker resten. Som de tidligere diskuterede racer, har nogle Collier naturligt blå tunger, med enten overordnet blå-lilla pigmentering eller med blå-sorte pletter.

7. Koreansk Jindo

Koreansk Jindo
Som navnet antyder, kommer denne hunderace fra Korea, specifikt fra Jindo-øen.

De er kendt for deres jagtfærdigheder, intelligens og uafhængighed. Denne hunderace er meget beskyttende og kærlig overfor sine kære. Jindoen er meget loyal og skaber normalt et stærkt følelsesmæssigt bånd med én person i familien. Den har en blød og tæt pels, der kan være rødlig, hvid, sort eller grå. Nogle individer har blå eller sorte tunger.

8. Tibetansk Mastiff

Tibetansk Mastiff
Den tibetanske mastiff er en imponerende hund på grund af sin store størrelse og tunge pels.

De er ædle, kærlige og legende hunde, selvom de kan være forsigtige med fremmede. Det er vigtigt at socialisere dem ordentligt, når de er hvalpe. Ellers har de en tendens til at udvikle en destruktiv personlighed. Den tibetanske mastiff har rigelig, tyk pels, der normalt er rødlig i farven med nogle mørkere områder eller pletter. De fleste individer har lyserøde tunger, selvom nogle har tunger med mørke pletter eller blå-sorte pletter.

9. Pomeranian

Pomeranian
Den sidste race på denne liste er Pomeranian, en hund kendt for sin rigelige creme, orange eller brune pels.

Pomeranian er en lille hunderace, der kun vejer omkring 3,5 kilo. Nogle individer har blå tonede tunger eller viser blå pletter, selvom de fleste har den mere almindelige lyserøde tunge. Pomeranians har en beskyttende personlighed og er opmærksomme hunde, der mistroer fremmede. Men de er meget kærlige med deres menneskelige ledsagere.

Andre dyr med blå tunger

Udover hunde er der andre arter med blå tunge. Nogle af de andre dyr med blålig, sort eller lilla pigmentering på deres tunger er:

  • Giraf
  • Sort bjørn
  • Blåtungeøgle
  • Okapi

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *