Hvorfor graver hunde i sengen?

Hunde graver i sengen for at tilfredsstille deres instinkter. Deres ulveforfædre graver for at gøre deres soveområder mere behagelige, markere deres duft og skjule deres mad. Din hund kan grave i sengen af ​​de samme årsager eller på grund af underliggende årsager som angst eller kedsomhed.

Hvis du er en kærlig hundeforælder, kender du allerede til din hunds adfærd, men du ved måske ikke, hvorfor de gør det. Hvorfor graver hunde for eksempel i sengen? Du kender følelsen alt for godt. Du lukker øjnene og falder endelig i søvn for natten, når du mærker din seng begynder at ryste og hører lyden af ​​din hunds kløer, der graver ned i sengen.

Din hund kan endda grave andre steder, såsom sofaen, deres seng eller tæppet, før den lægger sig til en lur. Men hvorfor klør hunde deres senge? Hunde graver i sengen af mange af de samme grunde, som de graver udenfor. Det er en instinktiv adfærd arvet fra deres forfædre. Det giver dem mulighed for at markere deres duft, gøre sengen køligere og mere behagelig, samt håndtere kedsomhed og angst.

Hund graver hul i jorden

Er det normalt for hunde at grave i sengen?

Hvis du undrer dig, “Hvorfor graver min hund i min seng?” vil du blive glad for at vide, at det er helt normal adfærd. Selvom gravning inde og ude er et almindeligt adfærdsproblem, er det en del af deres herkomst. Ulve graver deres soveområde, før de går i seng for natten. Alle typer hunde graver deres soveområder, før de rent faktisk falder i søvn. Men hvorfor graver hunde i sengen? Her er et par mulige årsager til, at vores hund kløer sengen:

Territorial adfærd

Hunde kan markere deres duft gennem kirtler i deres poter, hvilket er grunden til, at de kan tørre fødderne udenfor efter at have gjort deres forretning. Når din hund graver i sengen, kan det skyldes territoriel adfærd. Det giver dem mulighed for at markere deres territorium uden at tisse, da hunde foretrækker ikke at markere deres senge på den måde.

Komfort

Hunde graver i sengen for at gøre det mere behageligt. Mens du måske fnug dine puder, vil hunde gøre det for at fjerne eventuelle ubehagelige genstande og gøre deres soveplads mere behagelig. Selvom du måske synes, at sengen allerede er behagelig, graver hunde i naturen for at fjerne sten og snavs, som kan være ubehagelige at sove på. Selvom din seng ikke har nogen hårde genstande, vil hunde instinktivt gøre det, før de falder i søvn, fordi det er, hvad deres ulveforfædre gjorde.

Køling

Hvis du undrer dig, “Hvorfor klør hunde senge?” det kan være for at afkøle området inden man falder i søvn. På varme dage kan hunde grave huller udenfor for at ligge i for at regulere deres temperatur. Hunde kan gøre dette inde for at køle lagener ved at grave for at lede luft gennem sengetøjet for at køle det ned, før de lægger sig på det.

Skjule mad og legetøj

Hunde graver for at skjule mad og legetøj inde og ude. Hvis du har en terrier eller en anden race, der elsker at grave, kan du finde dem, der gemmer legetøj i gården i ny og næ. Dog vil hunde også gemme ting inde under tæpperne. Nogle hunde fylder op med mad, mens andre beskytter deres knogler og legetøj for at vide, hvor de er, når de vil vende tilbage til dem. Selvom kæledyrshunde typisk ikke behøver at bekymre sig om, hvor deres næste måltid kommer fra, eller at andre hunde stjæler deres legetøj, kan de stadig skjule deres ejendele for at beskytte dem.

Det er vigtigt at bemærke, at hunde i husholdninger med flere hunde eller dem med ejere, som ofte tager deres legetøj væk, oftere skjuler ting i sengen. Hvis din hund graver i sengen og flytter betrækkene, kan det skyldes, at den leder efter sit yndlingslegetøj eller gemmer det for at sikre, at ingen andre får det.

Dyrke motion

Gravning er en form for mental og fysisk stimulering. Hunde, der ikke får nok motion, er mere tilbøjelige til at grave, endda grave i deres senge. Da gravning virker på visse muskler, kan det hjælpe hunde med at slippe af med ophobet energi ved at lade dem træne. Hunde af alle typer kan grave for motion, men racer, der er tilbøjelige til at grave, som terriere, kan gøre det oftere.

Hund graver hul i jorden

Kedsomhed

Hunde graver i sengen, når de keder sig, især hvis du allerede sover og der ikke er nogen at lege med. For nogle hunde er det underholdende at grave. Hvis de har overskydende energi efter en dag på sofaen, kan de grave for at frigive energi og mindske kedsomhed.

Angst

Som vi har nævnt, er gravning en hunds måde at reducere ophobet energi. Derfor kan ængstelige hunde grave for at reducere deres angst og holde sig selv fokuseret på en opgave. Tænk på det som selvberoligende. Hunde kan grave inde eller ude for at reducere angst, så du kan finde dem grave ved sengen, fordi det er et blødt sted, der giver dem mulighed for nemt at bruge deres negle uden at komme til skade. Men alle former for gravning, især ængstelig gravning, kan være ødelæggende, især på bløde senge og lagner. I sidste ende påvirker angst negativt dit kæledyrs livskvalitet og bør behandles, så snart tegn bliver tydelige.

En hunds naturlige instinkt til at grave

Som vi har nævnt, er gravning en instinktiv adfærd. Ulve graver af mange grunde, og nogle racer blev brugt til jagt på underjordiske dyr som muldvarpe. Desuden blev nogle dyrs instinkter styrket gennem avl og træning. For eksempel blev rotterrier brugt til at jage gnavere på gårde ved at følge dem ind i tunneler ved at grave.

Gravning er normal adfærd for hunde, men nogle former for gravning kan være et adfærdsproblem, især hvis gravningen er ødelæggende. Din hund har instinktet til at grave, fordi deres forfædre gjorde det for at skjule mad, fange bytte, skabe husly og lindre stress. Derfor graver din hund af de samme grunde, selvom de er i et andet miljø. For eksempel, hvis du deler din seng med din hund, kan du bemærke, at den flytter betrækket ved at grave. Hunde gør dette i naturen for at fjerne sten og snavs fra deres soveområde. Derfor, selvom din hund højst sandsynligt ville være tryg ved at sove på tæpperne, som de er, har din hund en naturlig trang til at klø sengen.

Hund graver i sand

Sådan reducerer du gravning

Da gravning er en del af en hunds normale adfærd, bør du ikke skælde ud eller straffe dem. Men hvis deres gravning ødelægger dine ejendele eller udgør en risiko for dem eller andre, kan du omdirigere adfærden. For eksempel, hvis din hund bliver ved med at grave din have op, er der flere måder at afskrække adfærden og træne dem til at lade være. Det samme gælder for gravning i sengen. Men medmindre din hunds negle ødelægger dine tæpper, er der ingen grund til at omdirigere adfærden. Et par måder at forhindre en hund i at grave i sengen inkluderer:

Motion

Mange hunde graver efter motion, selv om natten. Hvis din hund graver, så overvej, om den har fået nok motion den dag. Hvis du har en højenergirace eller en race, der er tilbøjelig til at grave, kan det forhindre gravning ved at give dem mere motion i løbet af dagen.

Mental stimulering

Husk, hunde kan lide at grave, når de keder sig, især hvis de har været alene i lange perioder. At grave kan være en opmærksomhedssøgende adfærd eller en måde for dem at forhindre kedsomhed. At give din hund mental stimulation i løbet af dagen kan derfor bremse noget af deres gravearbejde om natten. Hvis din hund føler sig tilfreds og ikke keder sig, vil den ikke deltage i destruktiv adfærd.

Give deres eget soveområde

Hvis din hund forstyrrer din søvn ved at grave i sengen om natten, kan du give den sin egen kæledyrsseng, hvor den kan grave frit. Dette vil give din hund et sted at sove uden pladsmangel, samtidig med at den kan gøre sengen behagelig. Nogle kæledyr elsker dog at sove i sengen med deres ejere, så du kan blive nødt til at tåle lidt gravning af og til. I sidste ende, hvis dit kæledyr graver for meget, bør du tale med din dyrlæge om adfærden til behandling.

Fjernelse af mad og legetøj

Hvis du lader din hund spise eller lege i sengen, så overvej at fjerne alt legetøj og krummer før sengetid for at forhindre gravning. Du skal selvfølgelig også forhindre dem i at begrave mad og legetøj i sengen i første omgang.

Træning af grundlæggende kommandoer

At lære din hund grundlæggende kommandoer kan hjælpe dem med at bestemme passende adfærd ud fra upassende adfærd. For eksempel, at lære din hund noget så simpelt som “lad være med det”, kan hjælpe dem til at forstå, når de gør noget forkert, såsom at grave i sengen.

Ændring af indendørs temperaturer

Hunde kan grave i sengen for at justere temperaturen på materialerne. Juster din indendørs temperatur for at afskrække gravning. Hvis det er for varmt, kan du tænde for aircondition om natten, så din hund har et køligt sted at sove.

Behandling af angst

Hvis din hund graver i sengen, og du tror, ​​det skyldes angst, skal du føre en log over dens adfærd omkring gravningen. Det kan hjælpe med diagnosen. Det er desværre svært at afgøre, hvad der gør en hund angst. Derfor er behandling og ledelse afgørende for at forhindre destruktiv adfærd som at grave. Kontakt en dyrlæge, hvis du mener, at din hund har angst.

Køb af en kæledyrssikker seng

Uanset om din hund sover i sengen med dig eller deres egen kæledyrsseng, er nogle materialer mere holdbare end andre. For eksempel er der lagner, tæpper og endda madrasser designet til at sove med kæledyr for at forhindre deres negle i at forårsage rifter og rifter. Derudover kan du købe en mere holdbar kæledyrsseng lavet af hårdere materialer, hvis de ofte ødelægger deres senge.

Slutnoter

Hunde graver af mange grunde. Det vigtigste at huske er, at det er en instinktiv adfærd, som er arvet fra deres forfædre. Nogle hunde er mere destruktive end andre. Hvis din hund graver i sin seng, prøver den sandsynligvis at gøre det mere behageligt. Der er dog nogle tilfælde, hvor grave kunne indikere noget alvorligt som angst. Hvis du opdager, at din hund graver andre steder end i sengen, kan det være for at reducere angst.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *