Kan katte savne sin ejer?

Mange kæledyrsejere kan relatere til den bittersøde følelse af at tage på ferie, men efterlade deres kæledyr. Vi kan blive følelsesmæssigt knyttet til vores kæledyr, men nogle gange kan det være udfordrende at vide, om vores kæledyr har det på samme måde. Heldigvis er der forskning , der beviser, at katte kan blive følelsesmæssigt knyttet og savne deres ejere, mens de er væk.

Navnemærker og navnelapper hos LabelLand

Katte viser måske ikke, at de savner deres ejere på samme måde, som hunde gør. Der er dog nogle sikre tegn, som du kan kigge efter for at finde ud af, om din kat savner dig, mens du er væk.

Kat der har savnet sig ejer.
Kat der har savnet sig ejer.

De 5 tegn på, at din kat savner dig

Alle katte er forskellige og vil give udtryk for, at de savner dig på deres egen unikke måde. Her er nogle almindelige tegn, som katte kan vise for at signalere, at de er knyttet til dig.

1. Kærlig adfærd

Hengivenhed er et tydeligt tegn. Hvis dine katte hilser på dig, når du kommer hjem, giver de udtryk for, at de er glade for, at du er tilbage. Andre måder, hvorpå katte viser hengivenhed, er følgende:

 • Spinder, triller og mjaver
 • Krøller sig sammen ved siden af ​​dig eller på dit skød
 • Forsøger at pleje dig
 • Hovedstød og gnider mod dit ansigt
 • Bo i samme rum som dig

Katte bruger også øjenkontakt til at udtrykke hengivenhed, vrede og frygt. Hvis din kat er tæt på dig, stirrer på dig og blinker langsomt, er dette et udtryk for kærlig øjenkontakt .

2. Søger opmærksomhed

Nogle katte vil forsøge at få din opmærksomhed, når du er hjemme, og den kan blive overdreven. De kan pote på dig eller miave eller hyle vedvarende. De kan også forsøge at afbryde dit arbejde eller komme ind mellem dig og det objekt, der har din opmærksomhed.

3. Destruktiv adfærd

Katte vil ofte begynde at udvise destruktiv adfærd, når de keder sig og er alene. De kan tygge eller ridse møbler, urinere uden for deres kattebakker eller bide andre. Hvis din kat engagerer sig i destruktiv adfærd, når du ikke er hjemme, kan det være et tegn på, at din kat ikke kan lide det, når du ikke er hjemme.

En masse destruktiv adfærd kan have forskellige grundlæggende årsager. Nogle gange viser katte denne adfærd, fordi de er syge eller oplever en ny ændring eller overgang. Sørg for at rådføre dig med en dyrlæge eller katteadfærdsekspert for at afgøre, hvorfor din kat er destruktiv.

4. Separationsangst

Katte kan føle separationsangst, og det er især almindeligt for katte, der har en overdreven tilknytning til deres ejere. Separationsangst kan ligne destruktiv og opmærksomhedssøgende adfærd:

 • Bruger ikke længere kattebakken
 • Overdreven gråd
 • Destruktion af husholdningsartikler
 • Nådesløst søger ejerens opmærksomhed
 • Overdreven pleje

5. Depression

Katte kan også begynde at føle sig deprimerede, hvis deres ejere er væk for længe, ​​og de savner dem. De kan begynde at vise nogle af disse tegn :

 • Sløvhed
 • Overdreven mjav
 • Stop med at pleje sig selv
 • Ændringer i vægt
 • Mistet appetiten

Din kat kan også vise tegn gennem kropssprog. Deprimerede katte vil putte deres hale, og deres ører vil gerne tilbage på hovedet.

Ved katte, at du elsker dem?

Forskning viser, at katte er i stand til at udvikle tilknytning til deres mennesker. Båndet ligner måske ikke et bånd mellem et menneske og en hund, men katte kan være sociale og endda foretrække menneskelig interaktion.

Katte kan udvikle forskellige tilknytningsstile, og dit bånd til din kat kan styrkes på flere måder. Hvis du vil vise dine katte kærlighed på måder, de forstår, er der flere ting, du kan prøve.

Godbidder

Først skal du give dine katte deres yndlingsgodbidder. Mange katte er madmotiverede, selv de kræsneste. Du skal bare finde en godbid, som de elsker. Når du fodrer dine katte, viser det dem, at du er en, der sørger for dem, og de kan lære at stole på dig.

Lær hvordan katte kommunikerer

Alle kan lide at føle sig forstået, og katte er ingen undtagelse. De kommunikerer konstant med deres handlinger og kropssprog. Derfor er det umagen værd at lære, hvad de prøver at sige, så du kan reagere korrekt.

For eksempel vil en ophidset kat have fladtrykte ører og logre med halen. Hvis du bemærker disse tegn på uro, kan du hjælpe din kat til at føle sig roligere ved at fjerne kilden til uro eller skabe et mere beroligende rum for dem.

Når du lærer at forstå din kats kommunikationsmetoder, vil den lære, at den kan stole på, at du opfylder deres behov.

Kan en kat genkende sin ejer?

Ja, katte kan genkende deres ejer. Katte er kendt for at have en stærk hukommelse, og de kan huske mennesker og steder, som de har haft kontakt med før. Derudover er katte også i stand til at genkende deres ejers stemme og lugt, så selv hvis de ikke kan se deres ejer, kan de stadig genkende dem og reagere på deres tilstedeværelse. Det er dog vigtigt at huske, at hver kat er individuel, og nogle katte kan være mere tilbøjelige end andre til at knytte sig til en bestemt person.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *